Молим те да ми објасниш шта значи ова реченица, посебно овај болдовани део?
Добро. Народ зна за те чињенице. Не може да се живи од пензије јер је и скромна потрошачка корпа скупа.
Али, зашто онда тај народ и даље подржава власт? Да ли је ту реч о страху "ћути, може да буде горе" и "имамо да једемо, макар хлеб"?
Питам зато што ме занима, не могу да разумем зашто га пензионери воле и трпе и опет гласају за постојећу власт?
ПС. И ја сам у једној категорији пензионера, и моја мајка такође, и тетка, теча, ујак, ујна...и нико не гласа за СНС..
' свет ' није добро поштено пријатно место
' свет ' је стална борба за правду без обзира што је право микрира .
Деценијама механизам пензионога здравственога образовнога система је само кориштен за исисавање новаца.
Сића је давана запосленима и тек да се не сруши улагано је у објекте .
Исисани новац је или одмах поједен или потрошен за друге покретнине,кола, путовања ... или у неким случајевима на некретнине
али само у власништву оних што су управљале/ли.
Није било никакве контроле или је контрола фингирана као када мафијаши воде дупле књиге ....
Да би се све то прикрило договорен је рат од 1990 -2000 ( више мање )
После тога договорена банкрот свега од 2000 - 2010 ( више мање )
После тога масовно задуживање од 2010 - 2020 ( више мање )
Ово све важи ( више мање ) за СФРЈ ...
нарочито Србију
Фондови су поједени значи и све уплате у фондове се искључиво су текуће природе .
У 'здравим' ситемима фондови би били улагани у смештајне објекте фабрике хране ....то је и рађено 1950 - 1980
али тада су групе схватиле да уствари нема контроле и да све могу да преусмере у корист својих породица .
Додали се томе масовни одлазак радно способних и то комплетних породица .. све/сви они који су по природи
заједнице требали да својим радом 'враћају' улагања то нису радили јер нису хтели да тај циркус подржавају ...
Данас је стасала генерација која неће да оде али неће ни да одржава потомкиње и потомке оних који су од 1980 - 2020 све радили
на раслојавању друштва ....
Проблемје што подржавана од споља та велика група профитерки и профитера од 1980 - 2020 привилегије не жели дати
Нежели чак о њима да расправња. Да ли су поремећени толико да мисле да имају тапију то је стварно њихов проблем
али нажалост и проблем свих осталих .
Страна помоћ УСА ЕУ Русије Кине ...стварно постоји ..али онима који су и ово направили од 1980 - до 2020
Нарочито у србији
Страна помоћ у србији није усмерена на младе који тек треба да раде ни на пензионерски део популације.
Зашто је у Србији тако ?
У свим државама СФРЈ и земљама 'источнога блока '
су групе на власти великога капитала и производних снага света
правиле договор шта ће и коме ће као групама новонасталих тржишта радне снаге да омогући да ради и како да живи
Србију је запала најбезобразнија и најпокваренија и најкористољубивија група ...уа управу ... те стога и најгори могући договор ( изумимо Украину )
Уз масовну спољњу и унутрашњу легалистичку помоћ правно су присвојене све полуге управљања заједницом тако да је Власт постала
инструмент кориштења свих којих су обезвлаштени
Тако није ни у једној земљи 'источнога блока' под ЕУ управом
Тако није ни у једној земљи креираној растурањем СФРЈ
Међутим нигде као у Србији није толико масовна користољубива група а нигде није толико обезвлаштених отишло да би
како тако у најму добили већи део за себе .
Креиран је велики дисбаланс броја и група ...што би се рекло , да парафразирам 'мала бара а скоро све крокодили и штуке '
Ето зашто ми се није 'одговарало' ...да скратим .... Проблем је ооооооогроман
Сва буџетска плаћања су дотирана од страних кредитора тако да то што су постојале уплате некад ...оне су потрошене и поједене.
У свету капитализма је познат појам да разни фондови банкротирају испостави се да су преваре .... Тако и у Србији
Извини на оваквом тексту који јесте доста конфузно, нимало написано концизно и подпуно
НЕобимно, колико би требало,
на твоје тако једноставно питање
' где је новац ' ... односно роба
Све најбоље ....