Studenti će biti nasamareni kao i 68.?

И тек како има везе, ако жели да помогне српском народу, да утиче на режим који дави државу у блату корупције и криминала.
Нема никакве везе. Он је председник Русије, а не Србије. Руска дипломатија је старог кова, одржава контакт са државама а не личностима. Српски народ треба сам за себе да се избори. Русима је апсолутно свеједно кога бирамо, ту је њихова једина брига да се односи на државном нивоу побољшавају, а не да се погоршавају. Али ако се погоршају, шта да се ту ради, адаптираће свој приступ. Па ћемо после да жањемо како смо засејали.

Ne moras da mi verujes, ali ja se secam i ostataka onog doba, sve je bilo potpuno isto kao i danas... Ona omladina je isto tako bila nadahnuta i prilicno jedinstvena, mozemo to nazvati komunizmom, a ovo nacionalizmom, ali izmedju toga nema nikakve sustinske razlike, razlika je samo u formi...Oni su klicali Savi Kovacevicu, ovi klicu Svetom Savi... Ne pricam sada o tome da li je to dobro ili lose, ali za mene je stvar potpuno ista..Potpuno ista ubedjenja o pravdi i jednakosti za sve...
A to ti smeta, Sveti Sava ?

Studenti su rođeni oko 2000 i posle , jedino čega mogu da se sećaju je bombardovanje i okupacija Kosova i Metohije od strane NATO pakta i šiptarskih terorista.
Ne sećaju se oni komunizma i Yugoslavije , namaju taj jugokomunistički identitet nego samo srpski , što je odlično.

Poslednja izmena:

Studenti su rođeni oko 2000 i posle , jedino čega mogu da se sećaju je bombardovanje i okupacija Kosova i Metohije od strane NATO pakta i šiptarskih terorista.
Ne sećaju oni se komunizma i Yugoslavije , namaju taj jugokomunistički identitet nego samo srpski , što je odlično.
Pa to ti kazem, i oni su rodjeni posle drugog rata i takodje pamtili samo probleme, umesto Amerikanaca Nemce... Ponovo se pojavljuju komunisti, ali ovaj put ispravljaju gresku iz proslosti. Ovaj put su religiozni...

Нема никакве везе. Он је председник Русије, а не Србије. Руска дипломатија је старог кова, одржава контакт са државама а не личностима. Српски народ треба сам за себе да се избори. Русима је апсолутно свеједно кога бирамо, ту је њихова једина брига да се односи на државном нивоу побољшавају, а не да се погоршавају. Али ако се погоршају, шта да се ту ради, адаптираће свој приступ. Па ћемо после да жањемо како смо засејали.

Објасни ми како то Русија одржава контакт са државама ? Ко је тај који представља државу, ако није неки политичар, односно личност ?
Је л у Сирији испоштована држава или Башар ?

Ne sećaju oni se komunizma i Yugoslavije , namaju taj jugokomunistički identitet nego samo srpski , što je odlično.
смета му (све) српско

Објасни ми како то Русија одржава контакт са државама ? Ко је тај који представља државу, ако није неки политичар, односно личност ?
Је л у Сирији испоштована држава или Башар ?
Преко амбасаде. Личности се мењају али институција амбасадора остаје иста.
На територији Сирије из 2014. је грађански рат, тако да има неколико "држава", а свака од њих жели да контролише ове друге. Сирија која је настала 2014 је директна наследница предходне, јер је директно наследила њене институције и правила, али није контролисала целу њену територију. Сада ни једна од те две Сирије не постоји. На месту ове последње је трећа Сирија, која има нове институције, у којој важе нова правила, и са којима Русије нема исте односе као са предходницом.

Преко амбасаде. Личности се мењају али институција амбасадора остаје иста.
На територији Сирије из 2014. је грађански рат, тако да има неколико "држава", а свака од њих жели да контролише ове друге. Сирија која је настала 2014 је директна наследница предходне, јер је директно наследила њене институције и правила, али није контролисала целу њену територију. Сада ни једна од те две Сирије не постоји. На месту ове последње је трећа Сирија, која има нове институције, у којој важе нова правила, и са којима Русије нема исте односе као са предходницом.
Значи Марко Ђурић односно Шутановац имају већу моћ од Вучића и они се питају и они одлучују. :lol:

А Боцан је моћнији од Путина.:lol:

Po meni, ono što je najbitnije za promenu sistema jeste utvrđivanje odgovornosti i kažnjavanje onih koji su izgradili ovaj sistem i učestvovali u organizovanom kriminalu. A to je bez preterivanja nekoliko stotina hiljada ljudi.
mnogo kandidata za robiju, a premalo zatvora, da bi se pravedno kaznjavalo...realno gledajuci, jos puno godina agonije, nesrece i propasti za Srbiju...zivoti nam prodjose sa udbaskim lopurdama

Autorska tema !!!
Nešto mi se stvara da će naša deca (najpametnija) biti nasamarena kao 68. ... ako ne i još gore?
Neka nastave da trče, pešače ... sve difovci će biti .... bravo najpametniji ... bravo!
неће не бирни се

врло су паметни. дистанцирали су се од титоистичких системских пиуна грухоњића, чанка, маринике, лалићке, погачара, прогласа, читаве опозиције јер знају дјеца паметна да је то иста кухиња.

вјеруј у студенте.

дај ти боље се ангажуј некако са темама рецимо докле ће да нас лажу како су испунили све захтеве тако што не хапсе најодговорније за пад надстрешнице па ухапсе шурлана који им се замерио , за корупцију ухапсе председника општине палилула...

ок треба и тај са палилуле у бајбукану али да се не лажемо то је реп рибе... ајмо од главе поћи...

Pa teško da se ovi protesti mogu porediti sa onim studentskim protestima iz 1968. jer 1968. su protesti trajali svega nedelju dana a sad evo već više od 3 ipo meseca , takođe onda su protesti bili samo u Beogradu (i mislim nesto i u Zagrebu, Sarajevu i Ljubljani ali je to bilo više onako simbolično i sporadično i više kao simbolična podrška studentima iz Beograda) a ovde su protesti u skoro svih 150 opština i gradova u Srbiji ili koliko ih već ima, zatim onda su protestvovali samo studenti (i na tome je počela i završila se cela priča) a ovde su se priključili i prosvetari i đaci (ćaci) i rudari i radnici i taksisti i advokati i ovi i oni, znači sad je to već preraslo u neki opšte-narodni bunt , i ono što je isto veoma bitno te 1968. uprkos protestima studentana ipak je i dalje itekako postojalo poverenje tih ljudi u druga Tita i u tadašnju državu a ovde to uopšte nije slučaj (i sigurno šta god Vučić rekao ili obećao to ih neće umiriti i u principu protestima se ne nazire kraj sve dok ovima na vlasti ne vidimo leđa).

Nisam video ni jedan transparent u vezi rudara?!
џаба ти та провокација

ако ти ниси видео а онда да променеш наочаре ?

1739887908726.png

I Love Ušće

osdopStnerltt6c18umaaMa 96y :g2am0e17i0 3r013uFm1mmb81 32rAmi ·

Svakodnevno mozemo videti da podrsku nasim studentima daju i rudari iz cele Srbije. Podrsku su dali i rudari "Ibarskih rudnika" iz Usca, medju nasim rudarima ima rudara cija su deca sada studenti i nalaze se na faklutetima koji su u blokadi.

Kada govorimo o rudarima uskoro cemo upoznati siru javnost koliko je rudnik ostecen odvozenjem rudara na mitinge, placanje autobusa, duplih dnevnica, za koliko su hiljada tona Ibarski rudnici trajno osteceni i koliko je sve to kostalo

Protestna šetnja na Rudniku – “Rudnik je uz studente“​

1739888081320.png

1739888106504.png

1739888131784.png

1739888155044.png

рудари су са студентима и обрнуто, не брини

Back