Struka u Srbiji naspram partokratije

Da li je za pad nastresnice uzrom manjak strucnih kadrova , partokratija, korupcija ?

• Ukupno glasova
    6

kapetanmark

Buduća legenda
Banovan
Poruka
48.154
autorska tema

Posle pada nastresnice , pa i pada plafona u Niskom klinickom centru ispada da je STRUKA ono sto je u Srbiji deficitarno ili je sve krivica partokratije ?

Nadstresnica u Novom Sadu kojaseurusila 01.11.2024 odnela je 15 zivota. Znamo svi za reakcije vrhau drzavi koje su se kretale od :niej bilo rekonstrukcije nadstresnice, pa sve je kriva ekipa iz sesdesetih ili nadstresnicu niko nikad nije rekonstruisao tu je greska, pa do nestanka dokumentacije, potom tajnosti ugovora i cifre od cak 65 mil evra...

Jasno je da je nadstresnica dodatno opterecena.
jel do STRUKE ?

jel moguce da nemamo strucnih ljudi za to? U ovo je veoma tesko poverovati u stvari nemoguce je poverovati. Ali ostavicu vama na razmisljanje i Vas sud...

Jel PARTOKRATIJA krivac ovome ? Ta bolest gnjidava , koja je ušla u sve proe političkog dešavanja u Srbiji od davnina .

U Novom Sadu je jasno svim novosadjanima da u vreme kada je gradonacelnik bio Vučević niti jedan poslić niti jedan tender ma bilo šta niej moglo da se započne bez njegovog aminovanja. Imali smo afere u elektrovojvodini, o mnostvu prekobrojno zaposlenih (sns) koji i ne dolaze na posao vec im se cekiraju legitimacije.
Sve te šemice vezice, štelice, je kontrolisao mali celavko... imao je svoe ''saradnike'' koji su daleko od stručnjaka, poput onaj goranac pa ovaj onaj...

u pitnaju iyuyetno alava tj pohlepna bagra. Sa niskom stepenom kulture i obrayovanja. Njihvoe diplome su neretko namestene i kupljene. Tako smo imali slucaj direktora vodovoda koji je SREDNJU SKOLU zavrsio sa 24 godine! Sta vam to govori ? :per: Zavrsio ju je vanredno jer u redovnoj skoli na to niej imao pravo posle 21 godine yivota ili dva puta ponavljanja u toku skolovanja.
Vanredno je dosao do diplome srednje skole ! i postade direktor vodovoda! PA ''LEPO'' GOSPODO...

Umesto da se vlast deli na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, stranka preuzima sve te oblasti, postavljajući svoje ljude na ključne pozicije, bez obzira na njihove stručne kvalifikacije ili sposobnosti.

E sad to moze da inema veze sa kompletnom strankom , nekada moye da je i individualno, da recimo neki gradonacelnik ili nacelnik opstine yaposljava ok osebe one koje on yeli i od kojih ima koristi ... prodaja radnih mesta i slicno a na tenderima njegovi ljudi sa kojima se ostavruje obostrana korist pogotovo nejgova...

Dakle nekada je moguc primer i zloupotreba ukazane funkcije zar ne ?

Takvi nestručnjaci i dunsteri, pohlepni i korumpirani imali su ya cilj sto vise pokrasti i sto prije. Nikad se ne zna kolko ce vlast biti u rukama zar ne...

Ovo ubistvo Novosadjana je ogolilo tužnu činjenicu, da JE STRUKA POPTUNO ZANEMARENA u nasoj zemlji i da se gleda samo interes onih koji se nalaye na odgovornim funkcijama.

ono sto je najveci apsurd je da nam vlast svakodnevno trubila o tome kako ce projekat ''jadar'' da razmotre STRUČNJACI ili ti struka! pa će tek onda da se donese odluka da l ise taj projekat prihvata ili ne...

KAKVI CRNI STRUČNJACI POBOGU ???

stručnjaci zbog kojih nastradalo 15 ljudi ?

strucnjaci!

ebo te led...

Ozbiljno smo zglajzali gospodo na stranputicu... partokratija, korupcija, nestručni i pohlepni...

Šta je Vaše misljenje , da li smo u manjku sa stručnim kadrovima (recimo razlog odlasci u instroanstvo skolovanih kadrova) ili je ipak sve do partokratije i korupcije ?

Sve je manje stručnih ljudi jer živimo u ambijentu gde se to ne ceni. Ako izneseš svoje kritičko mišljenje dočeka te odmazda. Šta je bilo sa onim direktorom koji je obelodanio da Novosađani piju crve? Ekspresno smenjen. To je poruka za struku. Tako da stručnjaci u Srbiji ne vide perspektivu da žive u blatu i beže iz zemlje. Ostaju samo partijski poltroni. A kvalitet njihovog nerada vidimo na delu i videćemo još više u budućnosti.

Sva 3 su uzrok.
ja bih reko prvo korupcija, potom partokratija a najamnje verujem u to da nemamo strucnih kadrova. mada je moguce da nam opada kvalitet. jer se decenijama praktikuje ta korupcija i partokratija pa mladi cesto iyjavljuju da skola u sbriji uopste niej potrebna.... mnogi od diploma vajde nemaju...

dok neki poput direktora vodovoda u NOVOM SADU zavrse srednju skolu tek sa 24 godien zivota!
naravno vanredno :per:

e takav ti je posle direktor vodovoda !
dakle bitno je bilo dal je on imao stelu ili ogromnu lovu das ebi placa funckijice tj da se pogura...

pre ce biti stela a potom sa te funckije deli lovu koju ukrade od preduyeca sa onim ko ga tu postavio.... ;)

Direktor Vodovoda već šest meseci je ostavio preduzeće bez šefa Sektora Vodovod, dok je šef Sektora za kontrolu kvaliteta vode ekonomske, umesto hemijske struke, zbog čega i ne čudi da se ovo desilo – naglašava se u saopštenju.

potom mi novosadjani imamo crve u vodi... dobro je pa nisu obucara stavili za sefa sektora kontrole kvaliteta...

Sve je manje stručnih ljudi jer živimo u ambijentu gde se to ne ceni. Ako izneseš svoje kritičko mišljenje dočeka te odmazda. Šta je bilo sa onim direktorom koji je obelodanio da Novosađani piju crve? Ekspresno smenjen. To je poruka za struku. Tako da stručnjaci u Srbiji ne vide perspektivu da žive u blatu i beže iz zemlje. Ostaju samo partijski poltroni. A kvalitet njihovog nerada vidimo na delu i videćemo još više u budućnosti.
dakle partokratija.

1732447030754.jpeg

:per:

Sve vuče jedno drugo.
ne mora biti , recimo nepotizam je ebena boljka naseg srpskog drustva i nasledje iy 1945te ...

ti si recimo u stranci mojoj, uymimo ya priemr da sam ja eto posten i predsednik sam stranke ili neokog gradskog odbora stranke a ti si iy tog grada iclan stranke

ja ti ukayem poverenje na osnovu tvoje struke jel da budes odgovoran za to i to...

a ti rasiris nepotizam , u tolkoj meri da on yahvatisvaku poru u gradu , i poto mse okurcis ....

jesam li ja kriv jel to partokratijai li je nepotizam ?

Neozbijnost, potpuni kolaps i unistenje insutucija , politizacija policije i nepotizam.
Demonizacija postenja i časnosti , forsiranje
bahatosti i agresije i Ubisto Pravosudja.
Ma bre sve otislo u qurac!
( da izvinis)
Oduvek je tako.Secam se odlicno takvih i slicnih zapazanja koje sam slusao kao dete a proslo je mnoooogo vremena kad sam prestao da budem dete.
Od takvih zapazanja jos su cesca bila ona o ljudskom karakteru.O tome kako vise postenje nije na ceni,kako su se ljudi iskvarili,kako svako gleda svoj interes,kako mladi ne slusaju starije :)

Oduvek je tako.Secam se odlicno takvih i slicnih zapazanja koje sam slusao kao dete a proslo je mnoooogo vremena kad sam prestao da budem dete.
Od takvih zapazanja jos su cesca bila ona o ljudskom karakteru.O tome kako vise postenje nije na ceni,kako su se ljudi iskvarili,kako svako gleda svoj interes,kako mladi ne slusaju starije :)
Onda sam ja dete generacije koje je nekad bila cestita:)
Definitivno zivimo u doba ( pricam za Srbiju)
gasenja svih normalnih nacela i svedoci smo gasenje jedne nacije....

Odavno nema više ozbiljnih stručnjaka u javnom sektoru. Mnogi ozbiljni inženjeri i tehničari su vremenom otišli u penziju ili napustili javni sektor usled sve lošijih uslova rada. U raznoraznim programima rešavanja viškova zaposlenih, dobrovoljno je otišao najstručniji kadar i posle našao poslove u privatnom sektoru.
Nove generacije inženjera nakon školovanja masovno odlaze u inostranstvo i to su sistemski problemi na nivou cele države.
U nekoj normalnoj državi sve ovo bi bio signal za uzbunu i opomena da nešto podhitno mora da se menja

Onda sam ja dete generacije koje je nekad bila cestita:)
Definitivno zivimo u doba ( pricam za Srbiju)
gasenja svih normalnih nacela i svedoci smo gasenje jedne nacije....
Na Balkanu opozicija tradicionalno optužuje vlast da je odnosnu zemlju dovela do propasti.Da gora vlast pre aktuelne nikad nije postojala i sl.Lako je izvršiti uvid u starije teme na ovom forumu i uveriti se da je većina korisnika bila ogorčena na Borisa Tadića dok je bio prvi dasa.Isto važi i za njegove prethodnike.
Ja bih rekao da je srpsko društvo uvek bilo isto.Menjali su se režimi,politički sistemi a mentalitet je ostajao isti.

Na Balkanu opozicija tradicionalno optužuje vlast da je odnosnu zemlju dovela do propasti.Da gora vlast pre aktuelne nikad nije postojala i sl.Lako je izvršiti uvid u starije teme na ovom forumu i uveriti se da je većina korisnika bila ogorčena na Borisa Tadića dok je bio prvi dasa.Isto važi i za njegove prethodnike.
Ja bih rekao da je srpsko društvo uvek bilo isto.Menjali su se režimi,politički sistemi a mentalitet je ostajao isti.
Pa sta cini drzavu, narod obeleznja tradicija i granice.... Narod stoka, tradicija je Elita i Farma a granice neznamo od Potpisivanje Kumanovskog sporazuma.
Tako da si u pravu Grubi🙏🏻

Back