Struja poskupljuje?

Ispravka - nije bio Bajatovic vec Antic koji je pricao da ce struja poskupeti.

- - - - - - - - - -

Nece biti uskoro - bice od 1 oktobra :lol:

A to je daleka buducnost :lol:

EPS je neefikasna firma s dosta viska delova i zaposlenih, a para u budzetu za pokrivanje gubitaka ima sve manje. Zato mislim da ce nekog poskupljenja svakako biti, samo da se dogovore za koliko. Jos nisu i zato slusamo razlicite price.

EPS je neefikasna firma s dosta viska delova i zaposlenih, a para u budzetu za pokrivanje gubitaka ima sve manje. Zato mislim da ce nekog poskupljenja svakako biti, samo da se dogovore za koliko. Jos nisu i zato slusamo razlicite price.

Је л' ???!!! :evil: А зашто је онда ова хохштаплерка ОВАКО БЕДНО ЛАГАЛА НАРОД :

Struja će biti jeftinija za 20 odsto!

jpeg-310x205.jpg

SNS će onog momenta kada dobije poverenje građana i formira Vladu svakako omogućiti niže cene električne energije i to za 20 procenata u odnosu na one koje su danas, odnosno omogućiće cene električne energije koje će biti na nivou od pre ekonomske krize."
Funkcionerka SNS-a o pojeftinjenju struje. (SNS, 10. 8. 2011. godine)
- See more at: http://www.istinomer.rs/izjava/struje-je-ce-biti-jeftinija-za-20-odsto/#sthash.8ZWfNVxZ.dpuf

http://www.istinomer.rs/izjava/struje-je-ce-biti-jeftinija-za-20-odsto/

I dodje SNS na vlast a struja poskupe za preko 50%

OVCE BLEJE A MAKAZE RADE - ZVEC, ZVEC, ZVEC :hahaha:

Нису почели испумпавање воде? Па наравно. Ако буде доста угља како ће оправдати поскупљење струје?

Назвао би их хохштаплерима, али бојим се да бих тиме увредио хохштаплере.

Dinar pada, cene rastu, plata (blago onom koje uopšte ima) ostaje ista-a vrednosno sve niža. Za to vreme na političari po tv-u pričaju bajke. I Vučić i ekipa će pući ukoliko se standard i zapošljavanje nepoprave, jer to je i Djindjić hteo neke nepopularne mere na uštrb standarda gradjana-pa se znalo (još za vreme njegovog života) da nema podršku gradjana i da će pući na sledećim izborima

Ja struju trosim i placam.
Ne grejem se, a bilo bi mi lakse, nego kotao, ugalj, drva, cišcenje, lozenje (ovi radovi se ne racunaju kao ni paprena cena ogreva), ne ustanem samo i odvrnem pec, osim toga moze da se uštedi. Ja sam uvela štednju, nema sijalica gde niko ne boravi (osim na stepnistu za sprat, tu se ne gasi celu noc) svetlo ispred vrata gasim jer s obe strane kuce osvetljava ulicna, kafu ne cekam da provri pa onda iskljucim sporet (iskljucim bar minut ranije i ona provri), ima sto nacina da se smanji potrosnja struje.
Da, i bojler, nikad se ne iskljucuje, sam regulise kad je vreme za isljucenje. U ove i ovakve dane, nalozim kaljevu u dnevnoj sobi, greje celo prizemlje i svima fino.
Dakle, gasite tamo gde nije potrebna,
P.S. Bila sam pre neko vece u Beogradu, šljasšti, i opet malo-malo neko nekoga ubio, ranio, pretukao...

Poslednja izmena:
Је л' ???!!! :evil: А зашто је онда ова хохштаплерка ОВАКО БЕДНО ЛАГАЛА НАРОД :

Struja se troši a ne placa, onda makaze rade. Vodi se ko bleji, e, nema od blejanja nista, nego koliko trosis toliko placas.
Otkad sam ja postala odgovorna i platiša, znam da je bilo iskljucenja struje, samo -ruku na srce, dok bejah kod roditelja nisam bas mnogo vodila racuna, sad tek raumem roditelje a nekad sam umela da se naljutim. Spalo breme na teme, ali sad moje breme na moje teme.

Naravno da se struja mora plaćati i u tome bi trebali pa i morali biti i ažurniji i urednije i redovnije platiše ali pošto je struja osnovni energent za mnogo šta...
a što nam je neophodno u svakodnevnome životu i što nam utiče na svakodnevnicu treba nastojati da struja cenovno bude što pristupačnija.
U pitanju nije samo grejanje jer struja je bitna i za mnoge druge stvari npr higjenu isl,
valja uključivati bojler, bez obzira što ih ima i na plin,
veš mašinu, usisvač isl.
Nažalost pošto većina naroda ima ili niska primanja ili nikakva ili neredovna isl mnogi će biti dovedeni u situaciju
da moraju preskakati i kupanja i pranja jer valja im uštedeti i na struji kao što su primorani da štede i na drugim stvarima pa i na hrani, nažalost i vlastitom zdravlju isl.
Naravno i struju kao energent treba racionalno koristiti a ne rasipati je i nerazumno trošiti.

Poslednja izmena:
Naravno da se struja mora plaćati i u tome bi trebali pa i morali biti i ažurniji i urednije i redovnije platiše ali pošto je struja osnovni energent za mnogo šta...
a što nam je neophodno u svakodnevnome životu i što nam utiče na svakodnevnicu treba nastojati da struja cenovno bude što pristupačnija.
U pitanju nije samo grejanje jer struja je bitna i za mnoge druge stvari npr higjenu isl,
valja uključivati bojler, bez obzira što ih ima i na plin,
veš mašinu, usisvač isl.
Nažalost pošto većina naroda ima ili niska primanja ili nikakva ili neredovna isl mnogi će biti dovedeni u situaciju
da moraju preskakati i kupanja i pranja jer valja im uštedeti i na struji kao što su primorani da štede i na drugim stvarima pa i na hrabi, nažalost i zdravljju isl.
Naravno i struju kao energent treba racionalno koristiti a ne rasipati je i nerazumno trošiti.

Nije nerazumno trosenje 1200-1400Kw u spicu zime onda kad je najjaca, ali oni po ovome zele da naprave da je i to mnogo i luksuz, ja ne znam jedino da se smrznemo i da ne ukljucujemo peci ili ne kupamo sto je nezamislivo makar zbog osnovne higijene i zdravlja, da bismo mogli da platimo bar deo onoga sto smo mogli potpuno prethodnih zima.
Postoji neka crvena linija ispod koje covek ne sme da stedi ako misli barem elementarno o svom zdravlju, pa nismo divljaci niti zivimo u 19. veku pa da se ne kupamo i da se smrzavamo u kuci.

Struja košta samo 20 evra mesečno, naspram infostana koji košta 100 evra.

Za prave uštede, treba smanjiti PDV sa 20 na 0 posto.

Struja kosta mnogo vise od 20 vera mesecno za one koji se greju samo na struju, a infostan nije u svim gradovima isti, ali da treba obustaviti porez po tim racunima, treba, to je uvela vlast koja je dosla posle 2000-te sasvim nenajavljeno i bez rasprave, kao to jer u duhu EU i njihovih poreza. Ali tad je i moglo da se placa, sad vise ne moze.

Poslednja izmena:
Nije nerazumno trosenje 1200-1400Kw u spicu zime onda kad je najjaca, ali oni po ovome zele da naprave da je i to mnogo i luksuz, ja ne znam jedino da se smrznemo i da ne ukljucujemo peci ili ne kupamo sto je nezamislivo makar zbog osnovne higijene i zdravlja, da bismo mogli da platimo bar deo onoga sto smo mogli potpuno prethodnih zima.
Postoji neka crvena linija ispod koje covek ne sme da stedi ako misli barem elementarno o svom zdravlju, pa nismo divljaci niti zivimo u 19. veku pa da se ne kupamo i da se smrzavamo u kuci.

Slažem se, a naročito se slažem sa ovim podcrtanim ali nažalost mnogi su primorani da štede i na onome na šta i ne bi trebalo štedeti pa čak neke stvari sebi skroz uskraćuju.
Što se tiče grejanja izgleda da neće biti dovoljno samo da se zimi uključuje grejanje već s obzzirom da se ovo vreme poremetilo i da zna zahladiti i kada tome "vreme nije" bude i drugih perioda i dana u godina a kada se pokaže za potrebnim da se aktivira neka vrsta grejanja.
A i mnogo šta je danas na struju, što ima i dobre ali i loše strane.
Spomenušmo već grejanje, pranje, kupanje isl a struja se troši evo i za kompove i prateće aparate uz njega isl,
jednostavno bilo to dobro ili ne postali smo veliki zavisnici od struje i baš zbog toga i država o struji,
obezbeđivanju njenih dovoljnih količina i o njenoj ceni pre svega, treba da posveti posebnu pažnju.

Poslednja izmena:
Slažem se, a naročito se slažem sa ovim podcrtanim ali nažalost mnogi su primorani da štede i na onome na šta i ne bi trebalo štedeti pa čak neke stvari sebi skroz uskraćuju.
Što se tiče grejanja izgleda da neće biti dovoljno samo da se zimi uključuje grejanje već s obzzirom da se ovo vreme poremetilo i da zna zahladiti i kada tome "vreme nije" bude i drugih perioda i dana u godina a kada se pokaže za potrebnima da se aktivira neka vrsta grejanja.
A i mnogo šta je danas na struju, što ima i dobre ali i loše strane.
Spomenušmo već grejanje, pranje, kupanje, ali struja se troši evo i za kompove i aparate isl,
jednostavno bilo to dobro ili ne postali smo veliki zavisnici od struje i baš zbog toga i država o struji,
njenjim dovoljnim količinama i ceni pre svega, treba da posveti posebnu pažnju.

Kompovi i TV-i ne trose mnogo struje, glupo je stedeti na sitnicama. Stedi se na krupnijim stavkama, mada ja licno ni sitnice ne zapostavljam, oduvek, ali kako ako se grejes samo na peci? Nemoguce j i jednostavno su nam dosta punili glave sa tom stednjom jos od 2001 god. kad su prikazivali na TV-u kako se stedi, kao da nismo i do tada znali, a sad hoce da izmisle rupu na saksiji. Pa ne moze. Nema se vise kud od stednje, naravno razumne stednje, a ne da ides kod lekara svakih nedelju dana jer si se prehladio.

Kompovi i TV-i ne trose mnogo struje, glupo je stedeti na sitnicama. Stedi se na krupnijim stavkama, mada ja licno ni sitnice ne zapostavljam, oduvek, ali kako ako se grejes samo na peci? Nemoguce j i jednostavno su nam dosta punili glave sa tom stednjom jos od 2001 god. kad su prikazivali na TV-u kako se stedi, kao da nismo i do tada znali, a sad hoce da izmisle rupu na saksiji. Pa ne moze. Nema se vise kud od stednje, naravno razumne stednje, a ne da ides kod lekara svakih nedelju dana jer si se prehladio.
Da ali, treba da kriviš sebe što si botovala za Vučića, pa sada moraš da se greješ kožuhom i čarapama.

Ok slažem se i po tome pitanju samo sam napomenuo našu zavisnost od struje iz razloga
da bi nas pogađalo ne samo njeno poskupljenje već i njen nedostatak, prekidi u snadbevanju isl.

A imaš pravo da bi preterana i neadekvatna štednja na jednom polju životne svakodnevnice mogala
skupo da nas košta na nekome drugome polju npr upravo po pitanju zdravlja, a posle lečenje itekako može da košta.
Osim toga takve prehlade i bolesti mogu da se negativno odraze i na druge, da prenesemo onda neke viruse i na druge isl da postanemo neki nosilac i prenosnik virusa a to bi onda i druge pogađalo i koštalo na razne načine...
A recimo i posao i zadaci i rezultati na poslu bi onda trpeli i bili lošiji...

Poslednja izmena:
Ma glupo je uopste pisati za sta je sve struja neophodna, dovoljno je da se ljudi greju na peci i da ne postoji alternativni izvor grejanja i sve je jasno. Ispada da su ni krivi ni duzni nadrljali, da su krivi sto se luksuziraju jer hoce da se greju zimi.

Ocete da se luksuzirate da se grejete na struju, setate zimi po stanu u gacama i kratkoj majci, i kupate svaki dana?

E PA NECETE - dosta je bilo tog rasipanja i tracenja energije - kako bi rekao nas vodja Vucic :)

Back