Stručnjak za bezbednost otkriva u kom slučaju bi tehnološki gigant mogao da snosi posledice zbog Bake Praseta

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767

TUŽBA I PROTIV GOOGLE ZBOG BAKE PRASETA? Stručnjak za bezbednost otkriva u KOM slučaju bi tehnološki gigant mogao da snosi posledice zbog jutjuberovih nedela​

On je u svojim klipovima, između ostalog, promovisao i kripto prevare.

396772_screenshot-44_f.webp


Kontroverzni "jutjuber" Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, našao se nedavno u žiži javnosti zbog brojnih optužbi na njegov račun. Nakon što je izneo brojne laži o vlasniku TV Pink Željku Mitroviću, ta televizija je objavila dokumentarac o svim nedelima koje je Ilić činio godinama.

Maltretiranje i zlostavljanje maloletnih devojčica, utaja poreza, ali i reketiranje od strane kriminalaca, kao i gej afera, samo su neke od stvari prikazanih u spomenutom dokumentarcu.

Prema podacima do kojih je Republika nedavno ekskluzivno došla, Ilić godinama prijavljuje smešne prihode, oko 150 evra mesečno, a samo od svojih Jutjub kanala zarađuje milione, pritom, tu su i ugovori sa sponzorima, kao i prihodi od onlajn prodavnice.

U periodu od 2016. do 2019. prijavio je prihode van radnog odnosa u iznosu od 673.234 dinara, a u periodu od 2018. do 2019. prijavio je prihod od obavljanja samostalne delatnosti u iznosu od 288.671 dinar. Ukupno, od 2016. do 2019, po oba osnova, 961.905 dinara, odnosno tek 8.151 evro. To bi značilo da je mesečno, u te četiri godine, prihodovao 20.039 dinara (za oba osnova zajedno), odnosno 170 evra.

Mimo ovoga, kako smo ranije pisali, Ilić nije podnosio poreske prijave, bilo da je reč o poklonima, kapitalnom dobitku, apsolutnim pravima...

Takođe, "jutjuberu" ni medijski linč neistomišljenika nije stran, pa je tako pre par godina javno isprozivao pevača Vojaža pesmom "Vojaž blamaž".

Zbog pesme Bake Praseta i tog javnog linča Vojaž je trpeo brojne uvrede. Dobijao je čak i pretnje.

- To je toliko uzelo maha da su mi stariji ljudi na ulici prilazili i dobacivali razne pogrdne reči... Ismevali su me. Mnogi su mi govorili da sam ružan, a na društvenim mrežama sam dobijao i poruke u kojima su mi pretili smrću - rekao je Vojaž za Hit Informer pre par nedelja.

Ilić je, pored navedenih skandala, takođe promovisao i piramidalne šeme u svojim video-klipovima. Vest da je Ilić postao deo navodne internacionalne prevarantske kriptopiramidalne šeme pojavila se pre oko dve godine, prenosili su domaći mediji. Tada, korisnici sajta "Redit" objavili su kako "jutjuber promoviše ovakav način investiranja novca". U tom je periodu upravo zato bio navodno i putovao za Dubai.

Pored šokantnih tvrdnji, priložene su bile i izvesne Bogdanove tadašnje Instagram objave u kojima je tvrdio kako je "lako i jednostavno došao do ogromne količine novca". Isticao je bio kako je na "Kjubitek" stavio neki novac pre, tada, nekoliko meseci, da bi zatim "robot samo dalje pravio pare za njega, dok on nije radio ništa".

336598_gordana-misev_f.webp

Gordana Mišev

Stručnjak za bezbednost Gordana Mišev postavlja pitanje da li "bi i Google mogao biti tužen i postati deo procesa protiv Ilića".

- Nakon pokretanja istrage i privođenja Bogdana Ilića od strane tužilaštva Republike Srbije, postavlja se pitanje da li bi i Google mogao da bude tužen zbog nereagovanja na izvršenje više desetina krivičnih dela na kanalima Bake Praseta. To verovatno zavisi od okolnosti i činjenica da li je YouTube imao saznanja i da li je Ilić bio upozoren na kršenje pravila i izvršenje krivičnih dela na pomenutim kanalima - rekla je ona.


https://www.republika.rs/hronika/hr...a&ayu_origin=26&ayu_widget=16&ayu_post=603345

Ništa lakše nego ugasiti YouTube kanal Baki Prasetu. To Željko Mitrović može odmah da uradi. Sve što treba jeste da prijavi YouTube administraciji video snimke gde Baka Prase koristi video materijal sa RTV Pinka. Tri copyright strajka i nema više Bake Praseta.
 

Back
Top