Strogo poverljivo: Mladića jurili po Novom Sadu!

waterpolista

Iskusan
Poruka
5.669
BEOGRAD, 07.09.2009.

PRESS
Strogo poverljivo: Mladića jurili po Novom Sadu!

U nedelju, 23. avgusta, specijalci tragali za generalom Ratkom Mladićem na osnovu dojave da se skriva u okolini vojvođanske prestonice

Srpske bezbednosne službe dobile su pre dvadesetak dana dojavu da se Ratko Mladić skriva na teritoriji Vojvodine premeštajući se iz jedne u drugu kuću na širem području Novog Sada. Zbog toga je u nedelju, 23. avgusta, organizovana potera za najtraženijim haškim optuženikom, otkriva Press.

Sve „dojave" o Mladiću

Za razliku od ove ozbiljne dojave o Ratku Mladiću, Bezbednosna informativna agencija na telefon 9191 i MUP Srbije na broj 92 svakodnevno dobijaju prave naučno fantastične priče o kretanju najtraženijeg haškog begunca. Takođe, na adresu Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom stižu i pisma.

Pre izvesnog vremena dojavljeno je da je Ratko Mladić sleteo helikopterom u Pirot. Jedan „pouzdani" izvor je dojavio da je ubistvo Zorana Đinđića farsa i da se zapravo Ratko Mladić i pokojni premijer zajedno skrivaju. Takođe, za nagradu od milion evra mnogi vidovnjaci nude svoje parapsihološke sposobnosti da bi otkrili gde se Mladić skriva, da bi navodili bezbednjake ili da se čak putem telepatije povežu za njim.


Prema našim saznanjima, srpski bezbednjaci dobili su ozbiljnu dojavu, koja se nije zasnivala samo na informaciji, nego je bila potkrepljena i uverljivim „činjenicama", zbog čega je u najvećoj tajnosti organizovana potraga, u kojoj je samo na terenu učestvovalo više od 50 policijskih specijalaca.

Naredio tužilac

Kako saznajemo, ovu akciju naredio je i koordinirao lično tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević:

- Pretreseno je nekoliko kuća na širem području Novog Sada, ali Mladića na tim lokacijama nije bilo. Na terenu je bilo između 50 i 70 ljudi, a većina njih nije ni znala gde se ide. U akciji su učestvovali pripadnici Žandarmerije i drugi specijalci MUP-a, zatim operativci Odeljenja za ratne zločine MUP-a Srbije, plus agenti bezbednosnih službi. Ako se ovome dodaju i ljudi iz tužilaštva koji su aktivno davali podršku i drugi državni organi, u samu akciju je bilo uključeno više od 100 ljudi, što praktično znači da je to bila jedna od najozbiljnijih akcija ove godine - otkrio je dobro obavešteni bezbednosni izvor Pressa.

Naš sagovornik kaže da je u akciji korišćeno više od 20 policijskih džipova, a da su u pripravnosti bili i helikopteri.

fakti

n Ratko Mladić je optužen za zločin u Srebrenici 1995. godine, otkad je u bekstvu

n Srpske službe imaju podatke da je krajem 2005. bio u Beogradu

n Savet za nacionalnu bezbednost raspisao je nagradu od milion evra za informaciju o njegovoj lokaciji- Iako Mladić nije pronađen, došlo se do nekih zanimljivih detalja. Praktično, ta akcija još uvek traje i još se radi na osnovu te dojave. Koliko je ozbiljna akcija bila i koliko su nadležni ozbiljni i profesionalni bili u ovom slučaju govori i podatak da ništa o ovoj poteri nije cele dve nedelje procurilo u medije... - dodaje sagovornik Pressa.

Skriva se po manastirima?

Prema njegovim rečima, srpske bezbednosne službe i ranije su dobijale informacije da se Ratko Mladić skriva po Vojvodini, tačnije po manastirima na Fruškoj gori, dok Goran Hadžić navodno uživa podršku bogatih jataka, iako poslednja „validna informacija" kaže da se Hadžić skriva na teritoriji bivšeg SSSR-a.

Inače, kako saznajemo, o ovoj akciji srpskih službi i policije obavešteni su i nadležni u Haškom tribunalu, koji pohvalno gledaju na sve aktivnosti, ali ponavljaju da ih samo interesuje jedna informacija - Ratko Mladić u Sheveningenu.

Zvanično, juče niko nije hteo da komentariše saznanja Pressa.
 
U nedelju, 23. avgusta, specijalci tragali za generalom Ratkom Mladićem na osnovu dojave da se skriva u okolini vojvođanske prestonice

Srpske bezbednosne službe dobile su pre dvadesetak dana dojavu da se Ratko Mladić skriva na teritoriji Vojvodine premeštajući se iz jedne u drugu kuću na širem području Novog Sada. Zbog toga je u nedelju, 23. avgusta, organizovana potera za najtraženijim haškim optuženikom, otkriva Press.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=78889&sectionId=37
 
hm....koja je ovo tema vec o Ratku Mladicu i njegovim tajnim lokacijama
sto se tice njegovog hvatanja i utvrdjivanja lokacije moje misljenje je uglavnom sledece
Ako je Ratko Mladic stovani srpski general bio spreman da polozi svoj zivot za mene, tebe, za dobrobit ove nase jadne i napacene Srbije, ako mui je kao vojniku svaki dan glava bila u torbi i pretila mu smrt i nije se bojao kraja...onda se ja pitam kad si takav vojnik onda pretpostavljam da je to ljubav prema svom narodu i svojoj drzavi toliko duboko u geteskom i svakom drugom zapisu, da kao covek i vojnik i general od reci, kao Srbin..ne sme sebi da ga traze po podrumima...kad je znao da uzdignute glave brani Srbe...onda mislim da isto tako uzdignute glave treba da stane SAD pred iste te Srbe i kaze.....spreman sam i sad da umrem za vas....mislim da bi ga narod zbog takve hrabrosti zauvek zabelezio u legendu
jer ovo sto mi sad imamo je isto ono sto smo vec prosli...rat...u kome hrabri ustaju i staju prvi....jedina razlika sto se sad rat ne desava sa oruzjem vec recima i nekim drugim delima
 

Back
Top