STRIMOVANJE - Imam Logitech HD Pro c920 Webcam ali na USTREAM je sporo-isprekidano...

Dragan Jovanovic

Zainteresovan član
Poruka
247
Kamera je inače super i sve je ok.

Mene interesuje strimovanje, odnosno koji je najbolja kombinacija, provajder ADSL pošta, ili SBB je brži,
mislim ranije sam imao SBB, sada sam na poštinom ADSL-u.

Imam ideju da uzmem najbrži net koji postoji ako mogu da ga priuštim, ne znam ni koliko to košta i da li je
potrebno baš naj-najbrže.

Imam kanal na YouTube vezano za podučavanje sviranja na etno instrumentima. Sada bih želeo da imam
i LIVE varijantu, znači treba lepo i sinhronizovano da se prenosi slika i ton.

Trenutno, kada upalim drugi računar da pratim kako to vide gledaoci, slika kasni, onda zvuk u okviru svega
toga i on još dodatno zakasni i nije uopšte lep za čuti.

Šta predlažete, koja kombinacija se najbolje pokazala što se tiče provajdera, operativnog sistema,
nekog softvera dodatnog, možda da ni ne strimujem na USTREAM-u. Imam varijantu i na YouTube,
ali to ide čini mi se preko Google plusa, pa moraš da alertuješ ljude da te vide, ovo na UStream je
bukvalno adresa kanala gde emituješ i to može da gleda bilo ko i bez ikakvog članstva.

Ima li neki uredjaj dodatni da se hardverski kupi da pojača brzinu, kvalitet, itd, itd...

Ako neko konkretno strimuje od Vas, a da je kvalitetno i LIVE u pravom smislu te reči,
voleo bih da vidim kako izgleda Vaše emitovanje ili da znam adresu i gde emitujete
pa da vidim kako izgleda.

Inače, krajnje pitanje je, koja snaga i samog računara treba da bude i najkrajnjije pitanje :o)
je, da li je uopšte preko tih sistema moguće preko free naloga dobro strimovati ili mora
da se plati, a već ako mora da se plati, ko plaća kome i koliko pa da razmotrim i tu varijantu.

Poenta je da vidim šta je uopšte moguće i do koje mere to može da bude super kao televizija, prava.

Hvala na odgovorima,
unapred,
Pozdrav,
Dragan NS

brzinu neta ovde http://www.speedtest.net/
a laptop napisi koje je marke i procitaj koji je model (obicno pise ispod)

Kao prvo da ti se zahvalim na uputsvima.

Evo, ovo je test brzine pokazao, i bio si u pravu. Upload je spor...

PING: 415ms
DOWNLOAD SPEED: 6.83 Mbps
UPLOAD SPEED: 0.82 Mbps

U attachmentu sam poslao fotografiju nalepnice sa poledjine laptopa. Brend je ASUS, ako je to uopšte bitno, ali eto.

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 342714

Prilozi

• Draganov ASUS laptop.jpg
    Draganov ASUS laptop.jpg
    61,7 KB · Pregleda: 1

U attachmentu sam poslao fotografiju nalepnice sa poledjine laptopa. Brend je ASUS, ako je to uopšte bitno, ali eto.

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 342714

komp ti nije los http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K53U/specifications/

Pogledaj pakete neta, uzmi sto veci upload. kameru podesi na HD ili manje... full HD i ne pomisljaj :lol:

eto druze,imas spor upload.a ni downstream ti nije nesto mnogo brz.ali naravno,upload je problem,dakako.cak ni ova moja konekcija nije nesto za upload,najbolje da imas neki paket,u kome je upload i download isti.recimo,7 / 7Mbit/s.ali takvi paketi su malo skuplji.
Pogledajte prilog 342716

Hvala Aleksandre. Svi saveti su mi dobrodošli, jer se ne razumem u te stvari. Pogledaću koje su cene paketa.

- - - - - - - - - -

komp ti nije los http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K53U/specifications/

Pogledaj pakete neta, uzmi sto veci upload. kameru podesi na HD ili manje... full HD i ne pomisljaj :lol:

:o(

Bhuuaaa...

Nikada neću imati televiziju :o)

Važi. Podesiću na HD. I sam USTREAM mi je sugerisao samo HD, full HD mi nije dao da podesim.

Čim se uspostavim, šaljem Vam link, videću maksimalno da postignem, pa da vidite šta sam na kraju uspeo.

Sledeća faza je kupovina profesionalne opreme :o), čim dobijem na Lotou, BIngu, itd... koje ne igram :o)

Hvala Vam, svima.

Javljam link kada se uspostavim.

Da napomenem i ovo boldovano posto je i to poprilicno vazno.
Ping je vreme odaziva, narodski receno, to je vreme koje treba da kada kliknes nesto ta "komanda" stigne negde tamo i da se izvrsi.
To nije mnogo bitno kada surfujes netom, jer se ne primeti, ali svi oni koji igraju igrice recimo znaju kolika je to muka.

Zasto ovo govorim? Ako zelis da radis live, ti bukvalno u svakom trenutku saljes podatke, a posto imas kasnjenje od 415ms (skoro pola sekdunde) sto je ogromno, bice isprekidano cak i da ti je upload bolji.
Ping zavisi i od toga ako nesto imas u pozadini da ti radi, tipa skidas nesto, radi torrent, sve to utice na ping. Takodje mozda je i do infrastrukture, problema u mrezi, jos ako koristis wireless uvek ima povecanog pinga.

U sustini sto manji ping to bolji. Oko 100ms je podnosljivo, optimalno je sto manje naravno. Vec od 150-200 su primetni problemi, a sve preko je veliki problem.

Back