Šta mislite da li je ovaj put Srbije u EU, ako se može uopšte nazvati putem, ispravan za Srbiju? Govorim ovo jer su gotovo sve zemlje oko nas u EU, a sa nekima imamo dosta nesuglasica kao na primer sa Bugarima i Hrvatima. Bugari će nas kočiti zbog prizrensko-timočkog dijalakta i insistiraće da je to bigarski jezik, šta god oni pričali. A hrvati će nas kočiti oko mnogo čega, prevashodno će nas uslovljavati da je ijekavica samo hrvatski govor. U takvom stanju stvari mi nikada nećemo ući u EU. A dan e pričamo o Albaniji koja će verovatno postati član EU pre Srbije, jer je već u NATO. Jer NATO je uvertira za ulazak u EU, sve zemlje od 90-tih pa na ovamo su prvo ulazile u NATO pa tek onda u EU.
Mi znači ćemo imati tri članice koje kidišu na nešto naše, plus možda Rumunija i eventualno Mađarska, mada ne verujem za njih, sa njima smo za sada u korektnim odnosima. Ali i da ostanu samo tri članice, Hrvatska, Bugarska i Albanija, mi nećemo nikad ući u EU jer se prijem novih članica odobrava samo konzenusom, koga neće sigurno biti.
Mi znači ćemo imati tri članice koje kidišu na nešto naše, plus možda Rumunija i eventualno Mađarska, mada ne verujem za njih, sa njima smo za sada u korektnim odnosima. Ali i da ostanu samo tri članice, Hrvatska, Bugarska i Albanija, mi nećemo nikad ući u EU jer se prijem novih članica odobrava samo konzenusom, koga neće sigurno biti.
Poslednja izmena: