Strategija podobnosti preko zena

Jos samo kada bi izbegao mediokritetski stav o "naprednim drustvima" ovo bi i licilo na nesto....
Koliko ja znam u tim koje ti zoves napredna drustva ubijaju ljude zbog sapata da je nesto uradio, znaci da su jos nizih stepena nego ovo koje ogovaras...
Ne, napredno drustvo nije ono sto je kapitalisticki ili ideoloski napredno po ponudjenim trendovima...
To sto narod ne prepoznaje napredna drustva, nije cudno....ali ne mogu ja sad zbog toga da negiram mogucnost da na nekoj lokaciji neki ljudi izaberu nesto od naprednih odnosa kao izabrani odnos medju ljudima..
Ja sam cak i zastupnik teze da drustvo ne mora da bude velicine USA ili Rusije ili Kine...
Moc ide sa brojem ljudi i sa teritorijom koja prima suncevu svetlost , ali nije ogranicenje za neke druge vrste drustva...

Ostaje to da je MOC ono sto razara tkiva svakog drustva koje nema odbrambene sposobnosti pa se na to mora misliti odmah...

Je l ti neko rekao da si mediokritet skriboman u pokusaju da sebe izvuce iz tog drustva?
Nije, ali to jeste cinjenica da ovo moje pisanje nema nikakvu svrhu, cak ni kao poliranje mojih misli vec destruktivno ili ometajuce deluje na ono sto ja radim inace interno ....ovo je toliko uprosteno , ali napor da koliko toliko ostanes u vezi sa mediokritetom je jako vazna stvar....veza je vazna, napor je nebitan...

Ne, napredno drustvo nije ono sto je kapitalisticki ili ideoloski napredno po ponudjenim trendovima...
To sto narod ne prepoznaje napredna drustva, nije cudno....ali ne mogu ja sad zbog toga da negiram mogucnost da na nekoj lokaciji neki ljudi izaberu nesto od naprednih odnosa kao izabrani odnos medju ljudima..
Ja sam cak i zastupnik teze da drustvo ne mora da bude velicine USA ili Rusije ili Kine...
Moc ide sa brojem ljudi i sa teritorijom koja prima suncevu svetlost , ali nije ogranicenje za neke druge vrste drustva...

Ostaje to da je MOC ono sto razara tkiva svakog drustva koje nema odbrambene sposobnosti pa se na to mora misliti odmah...
Medjuzavisnost, a narocito zavisnost drustva bez odbrane diktira uslove, pa je pitanje koliko sami uredjuju svoje odnose.
Svakako ne bih racunao u napredna drustva ona koja su deo klanova ( paktova ) gde nista ne zavisi od njih u spoljnoj politici i zive na svojoj podrsci zastitnicima. ( kojima zauzvrat ostavlja specijalni status za izabrane). Nevazno je da li se to javno zna ili ne, jer to samo potvrdjuje da nisu napredni nego nazadni.
Koliko znam jedino drustvo koje stalno napreduje su drrustva monaha koja ne zavise od materijalnog, pa ni od vlasti, ni od prevlasti.
U svim drugim drustvima, materijalistickim, nuzno se menja svest i postoji borba za prestiz, a cim postoji borba ( rat, politika) postoji nepostovanje morala i samo je pitanje dubine nemorala, a sa tim i organizacije drustva i pravicnost.
U ovom kontekstu mediokritetska svest je vestacki stvorena i kao takva direktno zavisi od stvaraoca.

Ajmo da uprostimo da ljudi lakse pohvataju..

Muskarac je obicno prirodno emancipovan, znaci radi ono sto ga interesuje...
Medjutim, muskarac nije drustveno emancipovan, tj u drustvu prati rodne nametnute odnose i prati tu mediokritetsku stereotipnu liniju koja u odredjenim periodima cak izaziva pojavu rodnog steriliteta, tj muskarac koji ne stvara ni porodicu ni porod, odbacen jer je nekako nepodoban, a i lep je i vredan i pametan, samo nije uspesan i nije bogat...i nema stan i neupotrebljiv je u tim rodnim procenama jer je bezvredan.

Takav muskarac je u ovim tranzicionim vremenima cesto ostao proteran, izopsten, nebitan, bezvredan...
A najbolji je primer za pojavu rodnog steriliteta...
Isto kao sto je dobar primer za drustvenu neemancipovanost, tj gomila skinhedsa, krimosa i dilera je preuzela podobnost u drustvu i kod zena, to je isto, i nadovezala se na rodni zadatak, zeno , lepotice, hoces kucu evo kuca, hoces pare, evo pare, malo , evo ubicu ovu stoku , sutra donosim jos, nema sta vise da hoces...

Iza svih njih je par debelih podgojenih krmaka koji uzivaju da se pojave na tv i kazu kako su vodili kljucna ubistva i paljevine...Ali vecina naroda pamti sta je podobnost i rodna vrednost i kriminal im nije stran a ni nasilje...i prelaze preko toga.

Back