Strategija odbrane Republike Srbije - Vojska Srbije će da brani Republiku Srpsku.

Vojna neutralnost?

 • Dobro rešenje.

  glasova: 11 32,4%
 • Loše rešenje.

  glasova: 3 8,8%
 • Treba se priključiti Ugovoru o kolektivnoj bezbednosti / Ruski blok

  glasova: 10 29,4%
 • Treba se priključiti NATO paktu / Zapadno-Američki blok.

  glasova: 8 23,5%
 • Nešto što ću napisati u komentaru u temi.

  glasova: 2 5,9%

 • Ukupno glasova
  34
Добро.
Ајде сад одИеби на гласање за секси усташкињу...
ОК, то је сутра...али одсексај свеједно.
Ујкане.
Ja glasam za Milanovića. Kod nas razlikujemo ustaše od normalnih. Ali kod vas je to već problem, tamo je vučićeva i šešeljeva bivša radnikalna stranka dobila većinu dok je nisu razbili na 2 stranke.
 
Onako profesionalno sam izuzetno zainteresovan za politiku odbrane i uopšte bezbednosti sa posebnim aspektom na vojnu bezbednost, pa nešto iz "svojih izvora", nešto sa interneta, nešto na drugi način saznao sam da se u izmenjenoj strategiji odbrane Republike Srbije prvi put od "Dejtonskog mirovnog sporazuma" 1995 godine, pominje kao obaveza odbrana Republike Srpske, ali "kao entiteta u sastavu Bosne i Hercegovine".

Mislim da su to jako dobre vesti za Republiku Srpsku, jer ima svoju vojsku u Vojsci Srbije i može komotno da učini sve što je u njenoj moći na demilitarizaciji ili barem na smanjenju finansijskih i drugih potencijala Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, jer Republiku Srpsku ima ko da brani a to je Vojska Srbije.

Dalje se u strategiji navodi da Republika Srbija ostaje vojno neutralna ali će sarađivati "sa svima" i sa Istokom i sa Zapadom.

Strategija se čini dobrom, zbog odbrane Republike SRPSKE, mada lično smatram da je vojna neutralnost pogrešan put, pa bi bilo dobro da i komentatori napišu nešto u vezi s tim. 
Hrvati nisu ubijeni u ratovanju nego su se sami razoružali na prevaru jer im je obećano suđenje i puštanje na zapad nevinim civilima. Umjesto toga ubijani su mimo međunarodnih konvencija da se zarobljenike i civile ne ubija. Britanci su prevarili ljude i isporučili ih Titu na klanje. To je jedini slučaj da je kompletna vojska pobijena u miru bez suđenja, zajedno sa civilima. To nisu ni nacistima radili. Ne žalim ustaše ali puno je civilnog naroda stradalo Britanci su ratni zločinci ali su se zasad izvukli. Na sve načine onemogućili su one koji govore o tome npr grofa Tolstoja kojeg su ekspresno uništili. Jednom ako bude prilike osvetit ćemo se, to se ne zaboravlja.

To nas je naučilo da više nikada nikome ne vjerujemo, a najmanje Britancima. Zapad je kao i istok pun zločinaca. Pitanje je samo ko je jači vojno i na terenu. I usput, naši dželati su bili uglavnom četnici presvučeni u partizane, uglavnom ovi iz Krajine ali i partizanski zločinci poput Milana Baste, postoji hrpa dokumentacije a lik se kao i Simo Dubajić javno hvalio klanjem. Ni to ne zaboravljamo. Zato slobodno smatrajte da ste 1995 u RSK prošli vrlo humano s obzirom na sve.
Prvi pasus je odličan uradak, za 5! Ali za ovaj drugi trebaš da ideš na popravni! :super:
 

Back
Top