Stranka u Češkoj najavila okršaj sa biciklistima i ukidanje biciklističkih staza

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
208.584
Ovogodišnji lokalni izbori u Češkoj baviće se, između ostalog, i pravima vozača. Kako je objavljeno, u izbornu trku za Prag uključiće se i stranka koja kao program ističe ukidanje biciklističkih staza, besplatni metro i okršaj s biciklistima. Oni, prema osnivaču i predsedniku stranke Petru Macinki, inače bivšem portparolu bivšeg češkog predsednika Vaclava Klausa, žele da ukinu maltretiranje kojem su izloženi svi vozači motornih vozila nakon što je gradonačelnik Praga Zdenek Hrib, tvrdi Macinka, uz pomoć Piratske stranke kojoj pripada "omogućio da u Pragu drastično naraste broj biciklista fanatika koji ograničavaju i maltretiraju vozače", piše Jutarnji list.

Prema pisanju češkog dnevnika iDnes.cz, Macinka želi drastično da smanji broj biciklističkih staza u gradu.

"Želimo da srušimo sve barijere koje je pred vozače postavio trenutni zamenik gradonačelnika. Revidiraćemo sve biciklističke staze koje su uveli i jednostavno ih izbrisati", najavio je Macinka čija stranka na izbore ide pod imenom "Motoristi za sebe".

Oni kao jedinu alternativu automobilima vide podzemnu železnicu koja bi po njima za građane trebalo da bude besplatna.
https://www.021.rs/story/Info/Zanim...IDu2qFjgQs1HYFI24N8DhUA0RKS_9DNQKiZ902B35FGOs


Dakle negde je to moralo da se desi. Ponašanje biciklista u saobraćaju nije izgleda iritantno samo ovde u Srbiji nego i u drugim delovima sveta. Ključni je problem u tome što oni misle da su uvek u pravu i da za njih saobraćajna pravila ne važe. Verujem da je najviše to motivisalo ove Čehe da predstave neobičan i rekao bih veoma hrabar program.
 
... Ponašanje biciklista u saobraćaju nije izgleda iritantno samo ovde u Srbiji nego i u drugim delovima sveta. Ključni je problem u tome što oni misle da su uvek u pravu i da za njih saobraćajna pravila ne važe.

Бициклисти су ок, али као у свему има кретена !

Гледам једног клинца (16-18 година) у Кнез Михајловој улици,
залеће се потпуно ненормално у народ,
није ми јасно како до сада није некога убио,
или како њега нико није скинуо са бајса и налупао.

Поред реке (од 25 маја до Аде 7км и око Аде још 7км дакле 14 км)
заиста пазим када ходам,
опасно је,
а и вређају ако им неопрезно станеш на стазу.

Као да су излудели возачи аутомобила,
као да не возе из задовољства.

Све је то питање културе, а култивисање се најбоље врши мотком преко леђа.
 
Drug I ja smo jednom sa prozora njegove gajbe gledali I broj ali bicikli ste, bulevar osobodjenja ugao sa futoskom/jevrejskom, za sat vremena njih 60+ je preslo bulevar, vise od 30% na crveno, svaki cetvrti je kuckao poruke....
Надледао сам се достављача на бајсевима, на сред црвеног. Истина, погледали су да ли је физички могуће.
 
To policija treba da rešava i kažnjava. Pre x godina su se namestili u centru sela i ko prođe na motoru zalepe mu kaznu. Sutradan svi sa novim kacigama. Nameste se pored obdaništa sa radarom i svi na putu iz kafane i prekorače i naduvaju balon. Sve je vrlo jednostavno ne treba nikakva stranka cirkuzanata. Samo policija treba da radi svoj posao.
Po selima znaju traktoriste da kaznjavaju .
 

Back
Top