Stranka Aleksandra Vulina podnela predlog zakona o registru agenata stranog uticaja, predlažu i kazne

Zato i kažem da treba da uđemo u EU jer je onda sva transparentno.
kako ces da udjes kada te vide kao koloniju? jel moze neka bivsa africka kolonija da udje, i da pravi folksvagene kao ceska, ili poljska? ne moze, nema posla vise ni za svabe, kontrakcija, a ne ekspanzija je na vidiku, ulazenje u eu je zavrseno davno, sada se pregovara da budes kolonija, a ne clanica, da das litijum da te ne okupiraju kao 1941, sto djuka rece.
zato i solc znajuci da je aljek diktator i kolonijalni upravnik upravo zeli status kvo, a ne da ti ulazis u eu, eventualno u nato samo
ako hoces da se bavis politikom, prvo moras da budes realan, eu vise ne prima clanice, pitanje je da li ce opstati i u ovom formatu
Ovako kad sedimo na dve stolice pa svima rasprodajemo šta ko traži u zamenu za koruptivnu vlast, propadosmo skroz.
onda moras da rusis vlast, ali ti se nadas i volis kada ti vlast podilzi da ide za inat u eu, kada te laze, volis da te lazu eto to ti je problem

cak se poistovecujes kada kazes MI da sedimo na 2 stolice, a samo vlast sedi

Poslednja izmena:
U Srbiji ništa nije transparentno, ili se radi ispod žita ili postoje tajni ugovori. Samo kao što rekoh, Putinov zakon ne rešava to pitanje nego se predlaže u svrhu represije nad opozicijom. Jer se opozicija buni što stvari nisu transparentne i potrebno ih je ućutkati.

Imaš brojne EU fondove za razne stvari:

Program za istraživanje i inovacije
Program za obrazovanje, obuke, mlade i sport
Podrška sektorima kulture i medija
Program za konkurentnost malih i srednjih preduzeća
Promocija evropskog identiteta i građanstva

Instrument za pretpristupnu pomoć III (IPA III) pruža finansijsku podršku zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji u periodu 2021–2027. Cilj je podrška sprovođenju političkih, institucionalnih, ekonomskih i socijalnih reformi radi usklađivanja sa vrednostima i pravilima EU.

Prioritetne oblasti IPA III:
  1. Vladavina prava, osnovna prava i demokratija (15,1% budžeta)
  2. Dobro upravljanje, usklađivanje sa pravnim tekovinama EU, strateška komunikacija i dobrosusedski odnosi (16,6%)
  3. Zelena agenda i održivo povezivanje (42,4%)
  4. Konkurentnost i inkluzivni rast (22,3%)
  5. Teritorijalna i prekogranična saradnja (3,5%)

Znači, ti si korisnik nekog od programa, dobijaš sredstva i onda si proglašen stranim agentom da radiš u svrhu neke strane države?! :think:

Kapiraš da to prosto nije tačno. Ljudima bi se lepile etikete koje su imaginarne.

Kao što je neko ovde napisao, Vulin bi prvi trebao da se registruje kao strani agent jer očigledno radi u interesu Rusije. Prvo je dobio orden od njih, onda prelaže Putinov zakon koji baš slučajno isti takav nameće i Gruziji. Onda se zalagao za ulazak Srbije u Briks istovremeno kad je Putin pozivao druge zemlje da se priključe, i plus na sve to, kod njega je pronađena veća količina novca koju je probao da prošvercuje u Srbiju (ono kad je reko da mu je tetka dala). Dakle jasno je da ima mnogo indikatora koji ukazuju da radi u interesu strane države a ne Srbije.

Dok recimo neki medij kao N1, ne radi po stranim interesima već prenosi građanima dešavanja koja se odigravaju na njihovim ulicama. U zakonu piše da je to posao novinara. Kako možeš da budeš strani agent ako radiš posao koji i treba da radiš :think:

Znači ne treba kriterijum za stranog agenta da bude samo način finansiranja već i šta neko radi.
Znači ne treba kriterijum za stranog agenta da bude samo način finansiranja već i šta neko radi.
To je srž problema i to je strogo definisano:
agent koji podleže obaveznom prijavljivanju i mora da pokaže račune je svako ko ima (finansijske) veze ili dobija instrukcije/naređenja (naravno, strogo iz inozemstva, partijske borba za vlast ovome NE podležu, niti političke partije bilo gde smeju da primaju novac iz inostranstva);

- Ko se bavi političkim aktivnostima;
- Bavi se PR ili daje izjave za javnost (i za to dobija novac ili usluge i slično.)
- Izveštava (i time prirodno utiče na formiranje javnog mnjenja).
- Politički konsultant;

WHAT ACTIVITIES REQUIRE REGISTRATION?​

In order to be an “agent,” an individual or entity must perform one of the following specified FARA-registrable activities within the United States “for or in the interests of” its “foreign principal”:
  • Engage in “Political Activities”Political activities” are activities intended to “in any way influence” either “any agency or official of the Government of the United States” or“any section of the public within the United States,” with reference to “the domestic or foreign policies of the United States or … the political or public interests, policies, or relations of a government of a foreign country of a foreign political party.” This is a broad term that covers lobbying, public-relations activities, and even tourism promotion.
  • Provide Certain Public Relations or Politically Related Services
    • Public Relations Counsel—Someone who informs, advises, or represents a foreign principal in a public-relations matter involving the principal’s public or political interests, policies, or relations.
    • Publicity AgentSomeone who publishes or disseminates information for a foreign principal.
    • Information-Service Employee”—Someone who furnishes, disseminates, or publishes information about a foreign principal’s political, industrial, employment, economic, social, cultural, or other benefits, advantages, facts or conditions.
    • Political Consultant—Someone who informs or advises a foreign principal either about S. domestic or foreign policies or about the principal’s political or public interests, policies, or relations.
  • Solicit, Collect, Disburse, or Dispense Money or Other Things of Value
  • Represent Interests before Any Agency or Official of the U.S. Government
An individual or entity acting at the order, request, direction, or control of a principal within the United States can trigger “agent” status under FARA by engaging in any single one of the above-listed activities.

kako ces da udjes...

Isto kao i svi ostali. Izabereš zapadni geopolitički kurs, izvršiš neohodne reforme i uđeš kao član. Isto kao i svi ostali.

...kada te vide kao koloniju?

Vide te onako kako želiš da te vide. Izbor naprednog režima je da nas pozicionira kao koloniju, jer to onda znači da smo "večno na EU putu" a formalno izvan i onda može neograničeno da se klepa. Samo je problem što to nije u najboljem interesu Srbije.

Isto kao i svi ostali. Izabereš zapadni geopolitički kurs, izvršiš neohodne reforme i uđeš kao član. Isto kao i svi ostali.
znaci laze ceda i djincic da nikad nisu hteli da nas prime, ili mislis da su nas napali i rasturili jugu svabe da bi nas primili? zavadi pa vladaj, mi smo satanizovani, shvati, znaci iz razloga da nikad ne budemo primljeni, a sve ovo je budalastina
Vide te onako kako želiš da te vide.
znaci oni ne vode nikakvu politiku, vec se samo postavljaju, reagujuci na nase nestasluke?
Izbor naprednog režima je da nas pozicionira kao koloniju, jer to onda znači da smo "večno na EU putu" a formalno izvan i onda može neograničeno da se klepa. Samo je problem što to nije u najboljem interesu Srbije.
sns vise nema kud, oce kredite i vise ne vaze stara pravila, sada si kolonija, slabo tu pomaze tvoja ideja da budes deo kolonizatora drugih,a ne sam kolonija

ti si kolonija zapadnog kolonizatora, a ne mozes da budes ti zapad, pa da kolonizujes druge, kako ne shvatas? ne ide nikako ako si silovan sad ti malo da silujes, samo da bezis od silovatelja koji te bombardovao, ILI da RUSIS ZLOCINACKU EU I NAFO, ne da im se pridruzujes, jer onda nemas morala ni savesti, ni obraza, onda si NOLJ, a ja kada sam to shvatio, da sa vama nikakvima nemam posao, dosao sam ovamo, i sad cemo da im se nahebemo svega i EU I NAFOY sa trampom, carinski rat za pocetak protiv svih

Poslednja izmena:
znaci laze ceda i djincic da nikad nisu hteli da nas prime, ili mislis da su nas napali i rasturili jugu svabe da bi nas primili? zavadi pa vladaj, mi smo satanizovani, shvati, znaci iz razloga da nikad ne budemo primljeni, a sve ovo je budalastina

Sami smo odabrali da budemo rusofilska država, zato i plaćamo cenu toga. Sve države koje su se odrekle rusofilstva su deo EU i daleko razvijenije od nas. Nema šta meni Čeda ili Đinđić da pričaju ko hoće da nas primi ili ne, stvar je vrlo jasna, ili si deo zapada ili si njihova kolonija. Nema treće opcije.

znaci oni ne vode nikakvu politiku, vec se samo postavljaju, reagujuci na nase nestasluke?

Tako je. Da smo se okrenuli zapadu posle Miloševića, ušli bi u EU u turi sa Hrvatskom. A pošto smo izabrali da sedimo na dve stolice, od članstva nema ništa.

sns vise nema kud, oce kredite i vise ne vaze stara pravila, sada si kolonija, slabo tu pomaze tvoja ideja da budes deo kolonizatora drugih,a ne sam kolonija

ti si kolonija zapadnog kolonizatora, a ne mozes da budes ti zapad, pa da kolonizujes druge, kako ne shvatas? ne ide nikako ako si silovan sad ti malo da silujes, samo da bezis od silovatelja koji te bombardovao, ILI da RUSIS ZLOCINACKU EU I NAFO, ne da im se pridruzujes, jer onda nemas morala ni savesti, ni obraza, onda si NOLJ, a ja kada sam to shvatio, da sa vama nikakvima nemam posao, dosao sam ovamo, i sad cemo da im se nahebemo svega i EU I NAFOY sa trampom, carinski rat za pocetak protiv svih

Propuštena šansa za EU integracije će nam napraviti mnogo problema. Sad je mnogo teže ući nego što je to bilo u vreme primanja Hrvatske. Nego smo bili retardirani, volimo Rusiju više od sebe pa ćemo sad zbog toga da se trujemo kao kolonija i da gubimo teritorije. Ako ti misliš da nam je izbor pametan, ok, ja mislim da nije.

2016.godine kupujem veći stan, porodica mi se uvećala, i rođeni otac mi prebacuje pare reda velicine 10000 evra koje sam štedio dok sam još živio sa roditeljima (u pitanju je vremenski period od cca 7 godina, mjesečno otprilike 120 evra) koje sam davao ocu i majci na ruke a koje je moj stari stavio u banku.

Bankarska službenica mi traži porijeklo novca, po službenoj dužnosti, sreća da je stari sačuvao račune i sve je prošlo uredno. Ne sjećam se da je američka ambasada reagovala u ovom slučaju optužujući banku za kršenje osnovnih ljudskih prava, za cifru koja je smijurija u odnosu na onu koje NVO dobijaju od stranih investitora. Ako sam ja morao dokazivati porijeklo svojih para u ovom konkretnom slučaju, ne vidim ni jedan razlog zašto bilo koja od ovih organizacija to ne bi morala da radi, mislim da je javni interes da se zna ko koga i zašto finansira

to je stara udbaška matrica da svako ko traži promenu sistema ukidanje dugogodišnjih privlegija koje traju godinama i decenijama da je strani plaćenik i izdajnik i neprijatelj ali šta ćeš ne može svako kao aca vulin da se obogati skupljanjem puževa i nema svako tetku u kanadi da vozi džip od 200.000 evra to je sve skretanje tene sa ogromne korupcije i bogaćenja ljudi na vlasti

kako ces da udjes kada te vide kao koloniju? jel moze neka bivsa africka kolonija da udje, i da pravi folksvagene kao ceska, ili poljska? ne moze, nema posla vise ni za svabe, kontrakcija, a ne ekspanzija je na vidiku, ulazenje u eu je zavrseno davno, sada se pregovara da budes kolonija, a ne clanica, da das litijum da te ne okupiraju kao 1941, sto djuka rece.
zato i solc znajuci da je aljek diktator i kolonijalni upravnik upravo zeli status kvo, a ne da ti ulazis u eu, eventualno u nato samo
ako hoces da se bavis politikom, prvo moras da budes realan, eu vise ne prima clanice, pitanje je da li ce opstati i u ovom formatu

onda moras da rusis vlast, ali ti se nadas i volis kada ti vlast podilzi da ide za inat u eu, kada te laze, volis da te lazu eto to ti je problem

cak se poistovecujes kada kazes MI da sedimo na 2 stolice, a samo vlast sedi
SFRJ je imala ponudu 1991. da uđe preko reda, da postane punopravna članica, uz bespovratna sredstva i beskamatne kredite.
Ludačke vlasti u svim republikama sem Slovenije su to odbile.

E pa sad je druga cena, bato.

Стоп страним плаћеницима и домаћим издајницима!

20241204_184219.jpg

Suština zakona, ako sam ga dobro shvatio, nije da se tim NVO oduzmu pare, nego da samo javnost zna kako se finansiraju i da na osnovu te informacije donesu odluku da li se slažu ili ne sa njihovim ciljevima, to podržavam 100%, neka me ispravi neko ako sam u krivu
Tačno.Ta lica su iako srpski državljani suštinski službenici američke i drugih država jer su im te države poslodavci kao što su diplomatskokonzularni predstavnici službenici tih država.Ne postoji ni jedan razlog da se ne oformi registar takvih lica u zemlji gde ti službenici-agenti deluju.

Предлог је одличан! Ево, и Србски Покрет Наши је подржао тај предлог:

''наши'' ?
чедо титоистичке удбе.
Ко није на платном списку странаца, нема шта да се боји овог закона!

Јел ? Па ће сутра друга власт да има опозицију коју ће да врбују странци а тадашња власт ће да их се реашава тим ''законом'' ?

Па очито је да у власти имамо такође западљачких елемената или њихових уркотворина, оне које су он створили. Пример Марко Ђурић , млади отпораш са 18 19 лета, постој ивидео како се врбује у канцеларији отпора. Знамо да је отпор био дело ЦИА, не само у србији.
По доласку на валст вучића, он постаје малтене његова десна рука.
Шта то говори ? говори да је под притиском запада наш предеседник њега морао ангажовати ...

Али наравно ђурића нико не би гањао, већ би закон био практично алат за решавање неистомишљеника.

Неће моћи.

Далеко од тога да бих ја штитио те барабе.... Али не бих штитио н имарка ђурића! Друго титоистичка удба је продуженарука запада па о чему онда причамо...

наши'' ?
чедо титоистичке удбе.
Ко није чедо истих?
Па очито је да у власти имамо такође западљачких елемената или њихових уркотворина, оне које су он створили.
Зато се и треба донети овакав закон да се сузбију сви страни елементи, било у власти било у опозицији.

Који ,,ми"? Ја сам појединац, капетане. Гледе Руса, зна се ко је њихов одликовани Херој:

Pogledajte prilog 1652969
Лавров одликовао младог Шешеља:

Pogledajte prilog 1652975
vi sns

ja znam tog majmuna iz petrovaradina.

nemoj meni o tom cuponji i manipulantu koji je 1991 trebo ici u vojsku i u rat kao mi ostali ali je izmanipulisao i odglumio nespsobnog toboz corav bio...

cedo udbino.

ne veruje njemu rus nista ne brini.

kad kazem vi mislim na sns , sam si se juce hvalio kkao si zasluzio od sns da te zbrinu il sta vec...

aj preskoci me oko vulina i rusije . znas da moj odnos prema rusiji nema kalkulacija

da nije naroda uveli bi naprdnjaci njima sankcije nemoj da brines!
vucica bi pojeli vucevici i slicni ali ne smeju od naroda...

Back