Strani lekari vadili organe i u Sijekovcu i Sisku

dragon x

Buduća legenda
Poruka
47.389
BANjALUKA - Profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu Darko Trifunović izjavio je da bi posredstvom poslanika Bosne i Hercegovine u Savetu Evrope trebalo pozvati specijalnog izvestioca Saveta Evrope (SE) Dika Martija da ispita monstruozne zločine "Handžar divizije" u Sijekovcu kod Broda u Republici Srpskoj (RS) i u Sisku u Hrvatskoj, gde postoje indicije da su strani doktori žrtvama vadili organe.

5895_dik-marti-ap_f.jpg"Mislim da se radi o zločinu koji je toliko monstruozan da bi bacio senku na građanski rat i događaje u BiH. Niko više ne bi pričao o Srebrenici. Zato se sve zataškavalo", rekao je Trifunović, i naglasio da Haški tribunal nije hteo da otvara to pitanje.


On je rekao da je spona između zločina na Kosovu i u RS zloglasna jedinica "Handžar divizija" u kojoj su mahom bili kosovski Albanci.
"U okviru hrvatske vojske postojala je jedinica ‘Handžar divizija’, specijalni odred MUP-a Hrvatske. U toj jedinici redom su bili Albanci", rekao je Trifunović.Predsednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila opštine Brod Marko Grabovac rekao je da bi Marti u Sijekovcu otkrio skoro identične tragove monstruoznih zločina, čiji je krajnji cilj ilegalna trgovina ljudskim organima, piše "Fokus".Grabovac kaže da su četiri autobusa puna Roma nameravala da se preko Broda prebace u Hrvatsku i dalje nastave put ka nekoj od zapadnoevropskih zemalja, ali da im se upravo u Sijekovcu gubi svaki trag.

Grabovac podseća da se u ovom selu, na samom početku rata u BiH, dogodio stravičan zločin nad ženama i decom, mahom romske nacionalnosti.


"Masovna grobnica sa posmrtnim ostacima 23 dece i ukupno 59 pronađenih skeleta posebno uznemirava. Gube se istovremeno još tri autobusa ljudi, što znači ukupno 216 osoba, među kojim je najviše dece i njihovih majki", kaže Grabovac.On ima saznanja da su autobusi otišli prema Dubočcu, odnosno prema Derventi.
"Ta masovna grobnica daje povod za sumnju, što potvrđuje izjava jednog svedoka, koji mi je lično potvrdio da su žrtve ubijene, a da su im organi vađeni. Radi se o svedoku oficiru HVO-a", rekao je Grabovac.On je istakao da postoje indicije da se radi o istoj međunarodnoj ekipi trgovaca organima koja je kasapila kosovske Srbe.


"Institut iz Britanije potvrdio je da žrtve nisu ubijene pre 1992. godine. Sve vodi prema 'žutoj kući'. Zato mislim da treba pritisnuti istražne organe, ali i sve druge, koji očigledno žele da se sve zaboravi. Moramo da pitamo Martija da li je zainteresovan da dođe u Sijekovac, pa da mu kažemo sve što smo čuli od svedoka", rekao je Grabovac.


http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/225816/Strani-lekari-vadili-organe-i-u-Sijekovcu-i-Sisku
 
Органи извађени и из тела 116 малишана


Објављено: 29. 03. 2010.


Сијековац - злочин без казне: Рат у Босни почео месец дана пре званичног датума упадом ХВ и масакром српских цивила у околини Босанског Брода - следеће жртве били су Роми

Пре десетак дана, у босанском градићу Високом на брзину су закопани остаци 23 детета, пронађени још 2004. у масовној гробници у селу Сијековац крај Брода у Републици Српској.

-Напрасна сахрана дечјих скелета, који су шест година чамили у депоима због одлагања истраге, још један је покушај заташкавања ужасног злочина - каже Горан Крчмар, руководилац Оперативног тима за тражење несталих лица Републике Српске. - Реч је о масакру 250 Рома, од којих су 116 били малишани стари до 15 година. У мају 1992. они су у конвоју од четири аутобуса покушали да оду у Италију, и постоје докази да су пропуштени кроз српске линије. Нико није знао шта се с њима десило све док 2004. нису ексхумирана тела у Сијековцу.

Крчмар се још од 1993. бави потрагом за несталима и наглашава да су пронађене жртве из само једног аутобуса, док се за осталима још трага, али да се истрага непрестано и на све начине омета и из Федерације БиХ и из иностранства.

-Дошли смо до сведока злочина, бивших хрватских и муслиманских војника који су нам рекли да су жртве у Сијековцу масакриране због трговине органима - каже Марко Грабовац, председник Удружења за тражење заробљених бораца и несталих цивила из Брода. - Постоје индиције да је реч о истој међународној екипи која је касапила и косовске Србе у „жутој кући“ у Албанији. Сведоци помињу два хирурга из Славонског Брода и беле хеликоптере који су транспортовали органе, а такве су имале само међународне посматрачке екипе у Хрватској.

Грабовац напомиње да су се баш у време распада СФРЈ појавиле невладине, наводно хуманитарне, организације специјализоване за ратна подручја, која су, пак, позната као најбогатији мајдан органа за црно тржиште.

Истрага о Сијековцу од самог почетка била је заогрнута неоуобичајеном тајанственошћу, кажу у Оперативном тиму за тражење несталих лица Републике Српске.

-Реч је о јединој ексхумацији у БиХ на којој је било забрањено присуство медија - истиче Горан Крчмар. - На остале су долазили пуни аутобуси новинара, високи представници Федерације и амбасадори правећи морбидни спектакл. Чудно је и то што је ексхумација у РС, а њом су руководили Федерална комисија за нестале из Сарајева и тужилац из Зенице, који је чак покушао да нам забрани да дајемо икакве изјаве о ономе што је пронађено.

Овај стручњак истиче да је од краја рата у БиХ учествовао у ископавању 3.500 лешева, али да никад није видео ништа слично ономе што је пронађено у Сијековцу.

-Сва пронађена тела била су скелетизована, без одеће и некомплетна - каже Крчмар. - Нигде није било ни најмањих остатака органа, а горњи и доњи екстремитети били су раздвојени од трупа. Први пут смо видели растављено дете од 12 година. Иако су информације о гробници добијене од сведока учесника злочина, представници Федерације и неки људи из међународног тима су тврдили да је реч о жртвама из Другог светског рата. Зато смо тражили ДНК анализу, а резултате смо добили тек пре два месеца!

У међувремену, остаци жртава пренети су у Високо, а за истрагу, која није ни вођена, остао је надлежан тужилац из Зенице. Међутим, оптужница до данас није подигнута.

-Ми ниједног тренутка нисмо имали дилему шта је у гробници, али је проблем настао кад је Федерална комисија однела тела - објашњава Крчмар. - Истрагу је требало да води надлежно тужилаштво из Добоја, које је и званично захтевало од тужилаштва БиХ да се и предмет и тела уступе тиму Владе РС. Међутим, преписка се отезала, а онда је одједном неко одлучио да се тела сахране у Високом, баш кад смо од врхунске британске ДНК лабораторије добили потврду да је реч о жртвама из овог рата!

Тужилаштво из Добоја тражило је од колега из Зенице да објасне зашто су тела покопана уместо да се врате у РС, а ови су одговорили да је то захтевао Институт за нестала лица БиХ у Сарајеву.

-Тела су сахрањена истог дана кад смо ми добили ДНК анализу која је била услов за наставак истраге - тврди Крчмар. - То указује на велику манипулацију с врло мрачном позадином, јер је потврда британске ДНК лабораторије да кости припадају жртвама из 1992. стигла у Федерацију још 2004. Значи, неко је шест година свесно крио налазе о злочину, што је озбиљно кривично дело.

Српски истражитељи из Брода наглашавају умешаност страних екипа у трговину органима.
-Сведоци су навели име држава чији су били хеликоптери којима су транспортовани органи - каже Грабовац. - После Дејтона на месту злочина појавио се контингент Сфор из једне од тих држава и насуо и заравнао терен за саобраћајницу баш преко масовне гробнице.
 
Сведоци, учесници злочина, открили су да ни сами нису губили време на укопавање раскомаданих лешева у земљу, већ су их само затрпали шљаком.
-Међу сведоцима је и породица која је на месту гробнице имала башту до марта 1992, кад су побегли пред хрватским јединицама - додаје Крчмар. - Вратили су се тек у октобру 1992. и видели да је њихова башта насута шљаком и да је тло подигнуто више од метар. Касније је то земљиште користио Сфор, а тек су ископавања 2004. открила људске остатке.

Трагачи за несталима напомињу да масакр Рома у Сијековцу није једини који се одиграо у овом посавском селу на граници с Хрватском, а да је чак и у масовној гробници искасапљених Рома било осам српских мештана.
-Реч је о наставку масовног злочина над српским цивилима у марту 1992, у Броду и околини - наглашава Марко Грабовац. - Још 3. марта Збор народне гарде, тад већ званичне војске Хрватске коју је признала Европска заједница, извршила је агресију на БиХ, заједно са одредима Хрватских обрамбених снага (ХОС) и Патриотске лиге, паравојске Странке демократске акције.

Наш саговорник истиче да је у ноћи између 26. и 27. марта у Сијековцу почињен први масовни злочин над цивилима у Босни, кад је за само сат времена на најокрутнији начин убијено петнаесторо одраслих и деце српских породица Зечевић, Бачић, Радовановић, Милошевић и Мартић.

„Зенге су прво упале у кућу породице Зечевић. На лицу места су убиле Јована Зечевића (72) и заклале његове синове Милана, Васу и Петра. Крвави пир наставили су идући од куће до куће рушећи, палећи и убијајући. Заклали су Луку Милошевића и његове синове Жељка и Драгана (17), затим Вида Радановића и његовог сина Мирка, Риста и Недељка Бачића… Заклали су и непокретног старца Срету Трифуновића“, стоји у сведочењима преживелих Срба из Сијековца.

Следећих дана Хрвати и муслимани су у Сијековцу убили још 51 Србина, укупно више од 70 Срба, док се деветоро и данас воде као нестали.
-До данас сам пронашао седам масовних гробница, а да не говорим о многобројним појединачним гробовима и остацима тела, укључујучи она у Сави - каже Грабовац. - Међутим, то ни издалека није све. Ето, ни остатке своје мајке и брата још нисам пронашао. Често се дешава да нађемо локације масовних гробница на територији Федерације, али чим их пријавимо, појаве се неки непознати багери и ископају све, а немам објашњења за такво понашање, осим да нешто скривају.

Симо Тушевњак из тима Републике Српске за документовање ратних злочина, на основу докумената и изјава преживелих сведока, сматра да постоје индиције да су и српској деци пре ликвидације вађени органи. Међутим, сведоци се и данас плаше за безбедност јер ни против једног од злочинаца није покренута истрага, па они и даље мирно живе с друге стране Саве.

Зато и Сијековчанин З., пристаје да прича о пакленој ноћи 26. марта 1992, али не жели да открива идентитет у страху од освете:
-Одмах пошто су нас истерали из подрума у коме смо се скривали, одвели су Луку Милошевића и његовог сина Жељка и стрељали их у њиховом дворишту. Драгана Милошевића су претукли и мучили пред нама, давили су га у каналу поред дворишта, а његово тело до данас није пронађено, тела већине жртава су одвезена некуда.

Љ. С. је преживела ноћ кријући се у башти, а истражитељима је сведочила:
„За све време покоља убице су викале: ’Ово је Парагина и Анте Пркачина војска! Срби, упамтите нас!’ Знали смо да су ти кољачи послани из Хрватске.“

Кад се следећег јутра запутила кући, на путу јој се испречио комшија Ивица Челебија, који је претходне ноћи убио Срету Тривића: „Јеси ли видела, Срето се убио?“ Кажем му да се није убио, већ да је убијен. Кад сам ушла у Сретину кућу видела сам његов леш постављен у фотељу са угашеном цигаретом у једној руци и пиштољем у другој.”

Љ. С. је 1997. добила и прву претњу, кад јој је непознати саговорник телефоном поручио: „Шта си видела - ниси видела, шта знаш - не знаш, још није касно, чувај главу.“

Према подацима Удружења за тражење несталих лица из Брода, за време хрватске осмомесечне окупације Брода убијено је око петсто Срба, а 82 жртве су из самог Сијековца. Више од две хиљаде жена, деце и стараца одведено је у десетак логора у Босанском Броду, а касније су многи пребачени у логоре у Славонском Броду и Орашју, где су преживели голготу.

О томе сведочи сведок заведен у документима истражитеља као 268-98-2: „Одвели су ме у логор на стадион. Ставили су ме уза зид с још неколико Срба, а један од злочинаца ставио је метак у револвер, окретао бубањ и окидао нам у потиљак, играо је руски рулет. Пошто метак није опалио, псовали су нам мајку четничку и викали да смо имали среће, али да ће нас поклати. Чума, њихов војни полицајац, два пута дневно силовао је девојку која је доведена с мајком и оцем, а затим су се над њом иживљавале групе од десетак пијаних усташа. Пре размене силовали су њену мајку, која је имала око 60 година.”

-Рат у БиХ почео је уласком хрватских снага у Брод и етничким чишћењем српског становништва, целих месец дана раније него што се тврди у званичним верзијама сукоба - каже др Дарко Трифуновић са београдског Факултета безбедности, који је учествовао у истрази злочина у Сијековцу. Он наглашава да је војска Хрватске тада ушла око 50 километара дубоко у територију БиХ што је, правно посматрајући, чист случај државне агресије на тадашњу Југославију, пошто је државност БиХ призната тек 6. априла 1992. Трифуновић, међутим, тврди да се многи, чак и у Београду, труде да заташкају чињенице и злочине. Истиче да је комплетна документација са именима злочинаца и жртава, поткрепљена сведочењима преживелих, још пре неколико година предата хашким истражитељима и тужилаштву БиХ, али да они ништа не предузимају.

-И српско тужилаштво за ратне злочине је потпуно незаинтересовано, иако би расветљавањем ових злочина била озбиљно промењена слика о почетку рата у БиХ и одговорности за све што се после десило. А ту мислим и на одговорност људи из тадашње америчке администрације који су наговорили Алију Изетбеговића да одбије Кутиљеров план о кантонизацији Босне, иако га је већ потписао - закључује у изјави за НТ Трифуновић.


http://www.dverisrpske.com/tekst/1794737
 
Само да подигнем тему за оне који је још нису видели.

Види се она, не брини, али има ману, ради се о стравичним злочинима над српским православним живљем, а то нису теме које интересују овдашње еуроалтлантски настројене демократе.
 
Koja komedija od profesora :hahaha::hahaha: Kavi li su samo studenti ?

To ti je Darko Trifunovic, kompletna budala u sluzbi srpske propagande i samoproglaseni "strucnjak za terorizam" koji nikad u zivotu nije vidio teroristu.

Od agenta KOS-a dogurao je do profesora, blago Beogradjanima :lol: Ako ce im ovakvi servirati "dokaze", opet ce ispushiti na sudu i kukati o uroti.

A njegove "studente" vjerojatno srecemo ovdje na forumu. :lol: Govor im je lako prepoznatljiv.

Видим дошли сте на тему да се спрдате и исмијавате. Типично од шиптарског козојебца и овог сУсједа.


Дарко Трифуновић

У Београду завршава основну и средњу школу (Шесту београдску гимназију). Након завршетка студија на Правном факултету у Београду оснива прву „Еколошко-правну школу“ у Србији 1996. године. Убрзо потом оснива и пан-афричку организацију студената права и младих правника АФЛСА а 17. јула 1998. године, као једини представник Србије у некој делегацији, учествује у стварању Међународног сталног кривичног суда у Риму. На Универзитету Роберт Кенеди је магистрирао са темом Међународно кривично право – Међународни кривични суд; Политичка манипулација термином геноцид –Случај Сребреница и стекао звање „Магистар правних наука – специјалност - решавање сукоба“. У јулу 2007. на Факултету безбедности одбранио је докторску дисертацију са темом "Нови облици тероризма у БиХ". Након докторирања Дарко Трифуновић је обављао више важних државних функција, а између осталих: први секретар Мисије БиХ при Уједињеним нацијама, виши саветник по питању тероризма и насиља у Секретаријату Владе Републике Српске за односе са Међународним кривичним трибуналом у Хагу, као и саветник Министра унутрашњих послова Републике Српске по питању тероризма.

Од 2004. године Дарко Трифуновић, именован је као представник за Србију и Црну Гору, Асоцијације за стратешке студије (ИССА) која издаје престижан часопис „Одбрана и међународни односи“, као и „Глобални информативни систем“. Он је такође учесник бројних домаћих и међународних конференција, семинара и научних скупова а у више европских и светских земаља је учествовао као гостујући предавач. Члан је и Управног одбора RIAS (Института за америчко-европске студије) са седиштем у Атини, Саветодавног одбора Института за транснационалне студије из Минхена и стални гостујући предавач у Центру за мећународне студије из Шангаја. Након терористичких напада у САД 2001. ангажован је као саветник два одвојена тима адвоката жртава. Током одржавања Летњих олимпијских игара у Пекингу 2008. ангажован је од стране НР Кине као први страни стручњак по питању безбедности.
 
ВЕЛИМИРОВИЋ: РОМИМА У БРОДУ ВАЂЕНИ ОРГАНИ


Директор Центра за истраживање ратних злочина Републике Српске, Јанко Велимировић, рекао је да постоје озбиљне индиције да су побијеним Ромима у Броду, у мају 1992. године, вађени органи и продавани.


"Имамо изјаве свједока да су у то вријеме, на стадиону у Славонском Броду, учестало слијетали и полијетали хеликоптери са ознакама Црвеног крста.

Да се нешто покушава сакрити, када је ријеч о овом случају, говори и то да истрага о овом злочину тапка у мјесту, иако је један од учесника у стријељању Рома, Нијаз Чаушевић, јавно признао своје злодјело", рекао је Велимировић за "Политику".

Секретар Дјечије амбасаде, Међаши код Бијељине, Душко Томић, рекао је да је индикативно да у масовној гробници у којој је, 2004. године, у Сијековцу, нађено 59 скелета побијених Рома, од којих 23 дјечија, ниједан није имао одјећу на себи.http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=33448
 
МАРГЕТИЋ: ЗАГРЕБ БЛОКИРАО СЛУЧАЈ "СИЈЕКОВАЦ"


Загреб је блокирао случај "Сијековац" јер ће отварање приче у вези са убијањем цивила и вађења органа лицима ромске националности довести истрагу до врха ХДЗ-а, изјавио је хрватски новинар Домагој Маргетић.Он је навео да је за сада у Хрватској једино предсједник Иво Јосиповић спреман да се обрачуна са ратним злочинцима.

Маргетић, који је експерт за организовани криминал и ратне злочине, каже да је дошао до шокантних сазнања, која указују да је случај "Сијековац" јасан примјер да је у Хрватској у току рата постојала паралелна ратна хијерархија, којом је руководио ХДЗ.

"Случај `Сијековац`, али и `Сисак" и `Лора` очигледни су примјери паралелног правосуђе ратних година у Хрватској. Главни ратни тужилац Хрватске тада је био Младен Бајић, који је данас главни хрватски тужилац", рекао је Маргетић за "Вечерње новости".

Према његовим ријечима, Бајић је у рату био задужен да спроводи злочиначку политику ХДЗ, а у миру да заштити оне који су учествовали у злочинима. Тако ће случај "Сијековац", сматра Маргетић, тешко бити отворен у Хрватској све док Бајић сједи у Тужилаштву "јер би се тада неки из врха ХДЗ-а из деведесетих, а много тих људи је и сада у политици, нашли на оптуженичким клупама".

Маргетић је нагласио да за злочин у Сијековицу постоје и форензички докази који указују да су пронађеним лешевима повађени органи, али да се они крију у неколико тужилаштава у региону.

Случај "Сијековац" доводи се у везу са убиством 59 жена и дјеце за које се сумња да су им претходно повађени органи. За овај злочин оптужују се припадници ХВО-а, који су, како се сумња, заједно са албанским екстремистима половином 1992. године стријељали 59 жена и дјеце којима су претходно повадили органе.


http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=35054
 
To ti je Darko Trifunovic, kompletna budala u sluzbi srpske propagande i samoproglaseni "strucnjak za terorizam" koji nikad u zivotu nije vidio teroristu.

Od agenta KOS-a dogurao je do profesora, blago Beogradjanima :lol: Ako ce im ovakvi servirati "dokaze", opet ce ispushiti na sudu i kukati o uroti.

A njegove "studente" vjerojatno srecemo ovdje na forumu. :lol: Govor im je lako prepoznatljiv.

Мислим да је потпуно малициозно да се ти и теби слични уопште усуђујете јавити на овакву тему. Сви врло добро знамо КО СТЕ:

 
УСКОРО ДОКАЗИ ЗА ЗЛОЧИНЕ У СИЈЕКОВЦУ

У другој половини марта требало би да буду обједињени сви материјали у вези са дешавањима у Сијековцу 1992. године, који ће бити упућени Савјету Европе, рекао је руководилац Оперативног тима за тражење несталих Републике Српске Горан Крчмар.

Он је додао да на томе ради Радна група за прикупљање доказа и информација о дешавањима у Сијековцу маја 1992. године и Тим за координацију активности истраживања ратних злочина и тражење несталих лица РС.

Крчмар је навео да због обимности и сложености цијелог случаја, Радна група неће моћи да заврши посао до 7.марта, како је то раније било планирано, и да ће јој требати још десетак дана, пише "Фокус".

"Постоје одређени проблеми у прикупљању докумената, али успјећемо да прикупимо све доказе и комплетирамо извјештај", рекао је Крчмар, који је и члан Радне групе, и додао да је циљ да се прикупе релевантни докази како би се у Савјету Европе расправљало о томе да ли је у Сијековицу било трговине људским органима.

Крчмар каже да је на подручју Сијековца пронађена масовна гробница у којој је било 59 тијела, од чега је било осам Срба и 51 Ром, а међу пронађенима је било 23 дјеце.

Он је навео да је за свих 59 пронађених посмртних остататака добијен налаз из Велике Британије који показује да тијела потичу из 1992. године.

Крчмар је додао да ће тужилаштво Зеничко добојског кантона ових дана педмет "Сијековац" уступити тужилаштву у Добоју.http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=36458
 
Ово је потребно вратити у пуној мери, јер да је тако урађено после WW1, a tek o WW2 da i ne govorim, овакве се ствари не би догађале.
Наравно ми смо хумани.
Зато само фик и готово.
Под условом да НДХ уопште буде и постојала, јел њих је Коломан и зајашио кад су се самораспрцали.
:per::zper::per:
 
hebote, pa njima rastu organi ko jabuke na stablima pa ih je tako jednostavno vaditi ko brati jabuke...
a uopce nisu svjesni da svojim lazima cine sami sebi medvjedu usluga
od osnovane sumnje uzasnog ratnog zlocina (vadenje organa u Albaniji) napraviti ce opet bruku za sebe(lazima i preuvelicavanjem) i istrazne organe Srbije tako da ce im svijet prestati vjerovati i ono iz Martyjevog izvjestaja..
em su od nekoliko takvih slucajeva (po samom Martiu ) vec napravili tisuce
em spominju samo srpske zrtve, iako Marty kaze da su zrtve bili i nealbanci
em izmisljaju jos x lokacija gdje je isto radeno itd.
i kako onda da ih netko uzme ozbiljno?
a i nerazumijem zasto to stalno rade, jer bi se to radeno u Albanije trebalo dobro istraziti, jer je strasno..

Znaci ovo u Albaniji da se istrazi, a ovo u Hrvatskoj ne, zato sto se to vama tako svidja, da bi skrenuli paznju sa sebe. Kako su onda izvadjeni organi u zutoj kuci, da nisu i oni rasli na grani, ili ispadose siptari strucniji od vas
 
hebote, pa njima rastu organi ko jabuke na stablima pa ih je tako jednostavno vaditi ko brati jabuke...
a uopce nisu svjesni da svojim lazima cine sami sebi medvjedu usluga
od osnovane sumnje uzasnog ratnog zlocina (vadenje organa u Albaniji) napraviti ce opet bruku za sebe(lazima i preuvelicavanjem) i istrazne organe Srbije tako da ce im svijet prestati vjerovati i ono iz Martyjevog izvjestaja..
em su od nekoliko takvih slucajeva (po samom Martiu ) vec napravili tisuce
em spominju samo srpske zrtve, iako Marty kaze da su zrtve bili i nealbanci
em izmisljaju jos x lokacija gdje je isto radeno itd.
i kako onda da ih netko uzme ozbiljno?
a i nerazumijem zasto to stalno rade, jer bi se to radeno u Albanije trebalo dobro istraziti, jer je strasno..

Ко измишља? Јеси ли ти ћорава или уопште ниси прочитала уводни пост?
 

Back
Top