Ériu
Veoma poznat
- Poruka
- 12.966
znaci da ga verovatno ne znas dovoljno dobro i da nemas fond reci koji ti omogucava da se izrazavas lagano na njemu....u engleskom su jako bitni frazalni glagoli pa i idiomi i ako njih ne znas to dosta otezava celu pricu. a ako se ne varam (secam se da sam cula ili procitala negde) engleski je najbogatiji evropski jezik po fondu reci...imaju toliko logicne i kratke nacine da kazu nesto da se nekad zapanjim koliko ga mi zakomplikujemo i koliko je komplikovano prevesti na srpski a da se ne izgubi sustina uporedjujem ga sa spanskim,koji isto tecno govorim i meni se bar cini da engleski ima dosta vece mogucnosti da se izrazis.....tacno znam kad kazem nesto na spanskom i padne mi na pamet engleska verzija istog,koliko ga ubode u poentu u dve reci. bas volim engleskiЕ сад, енглески благо речено, мрзим. Много је сиромашан, спутава ми мисли и кад га упоређујем са неким другим језицима, запрепастим се колико тога не може лепо да се каже. Једно време ми је ишао одлично за своје године, сад - ужасно. Заборављам речи (граматика ми, хвала Богу, не испарава), а не памтим нове, и не вежбам често. Вероватно зато што га не волим.
inace,znam engleski i spanski dobro, nemacki natucam,ucila sam ga nazalost previse kratko,sto je steta jer mi se svidja jezik i ruski deset godina koji....ono kao mogu da ga razumem,al da kazem nesto nema sanse....volela bih da ga naucim jednog dana kad sam vec tolko vremena provela gluvareci u skolskoj klupi...i trenutno ucim katalonski.
Poslednja izmena: