strani jezik izbor

Kao što sam rekla, evo, ponoviću, pošto ti očigledno treba crtati - valjda TI NAJBOLJE ZNAŠ koja te kultura zanima, čija te književnost zanima - pošto učenje jezika ne treba da bude cilj, već sredstvo da se upoznaju nečija kultura i književnost! Ja svakako ne mogu da gatam u pasulj šta se tebi sviđa i kako ti sebe vidiš i gde se vidiš za par godina, niti to želim.

Odlucio sam i kupio sav potreban materijal:

1.engleski jezik
2.francuski jezik
3.spanski jezik
4.nemacki jezik
5.grcki jezik
:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::think:
mislim da je prenatrpano i spojaeni su jezici koji se generalno teshko uce da valja:eek: i zato ti kazem bolje je da pocnesh jedan po jedan i to obavezno uz strucno nadgledanje nekog prof. ili nastavnika ili u nekom kursu jer cesh ovako imati garant propuste i greshke.:rtfm:

JAo meni sa vama. Necko ni jedan jezik ne pocinji da ucish bez odlicnog vladanja engleskog u pisanoj i govornoj varijanti. KAda to savladash onda kreni na druge jezike!!!!

Zašto prvo engleski? Zašto svi toliko forsiraju engleski? Jeli zato što trenutno SAD vladaju Evropom pa im se moramo uvlačiti ili zato što je taj jezik tako lijep da se obavezno mora naučiti? :dontunderstand:

:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::think:
mislim da je prenatrpano i spojaeni su jezici koji se generalno teshko uce da valja:eek: i zato ti kazem bolje je da pocnesh jedan po jedan i to obavezno uz strucno nadgledanje nekog prof. ili nastavnika ili u nekom kursu jer cesh ovako imati garant propuste i greshke.:rtfm:

MNOGO SI POCEO DA SMARAS.NIJE BAS TAKO CRNO KAO STO TI MISLIS.JA SAD IDEM U TURISTICKU I MORAM DA ZNAM NAJMANJE 3 JEZIKA.KAD MISLIS DA NAUCIM,NECU SIGURNO SA 30 GODINA.;)

MNOGO SI POCEO DA SMARAS.NIJE BAS TAKO CRNO KAO STO TI MISLIS.JA SAD IDEM U TURISTICKU I MORAM DA ZNAM NAJMANJE 3 JEZIKA.KAD MISLIS DA NAUCIM,NECU SIGURNO SA 30 GODINA.;)

nema potrebe da me vredash, ja ti samo zelim reci da bez engleskog i perfektnog poznavanja istog ucenje drugih jezika je skoro pa nepotrebno jer je engleski obligatoran u svakoj zemlji kao prvi strani jezik.

isuse 33 molim te da politiku ne meshash u ovu temu niti neke tamo frustracije. engleski je jezik koji svako mora da zna barem solidno jer je medu lakshima za ucenje, najrasprostranjeniji je jezik i zvanicni je zakon svake medunarodne kompanije ili nekog udruzenja.:roll::roll::roll::roll::roll:

Molim te, nemoj da lupas da je u svakojzemlji prvi strani jezik.MOzda jeste drugi,ali prvi ne sigurno(samo u nekoliko njih gde su britanske kolonije je prvi):dash:

Ponovo pokazujesh koliko ne znash. NAvedi mi to koje su zemlje koje nemaju engleski kao 1. strani jezik. A koje nemaju? Ili je to 5-10 zemalja? Usput nisam rekao da je u svakoj zemlji obligatoran vec u gotovo svakoj. Ne izvrci moje reci.

Zbog svoje frustriranosti ovim jezikom, kojeg inace traljavo znash ne treba da ga nipodoshtavash.

JA mislim da ti ne razumes

npr.

u Srbiji
1.jezik srpski
2.jezik(jezici nacionalnih manjina)
3.gde je engleski?uci se u skolama,ali se u srbiji ne govori.

u Francuskoj
1.jezik francuski
2.jezik nemacki,italijanski ,holandski
3.jezik engleski po potrebi

u Spaniji
1. jezik spanski
2.jezik portugalski
3.engleski se koristi samo u skolama

u Azerbejdzanu

1.jezik azerbaijan
2.jezik(jezici nacionalnih manjina)
3.jezik ???

ENgleski je drugi jezik u Keniji,Tanzaniji i nekim africkim zemljama i u jos nekoliko drzava

a prvi nije nigde sigurno . (sem u americi,engleskoj,australiji...sto se podrazumeva) Da li ti u svom stanu pricas na engleskom ili na srpskom?

da li francuzi pricaju u svom stanu engleski ili francuski...

Pre svega sam si rekao da ti loshe ide engleski, drugo ja sam naveo da je engleski prvi strani jezik u skolama koji se uci, neshto mi se ne cini da u Srbiji od petog ucimo engleski a ne jezike nacionalnih manjina, zato buduci da nisi nasao sta sam ti rekao a to je da nadesh zemlje u kojima engleski NIJE jezik koji se uci kao prvi ili drugi strani Obavezni jezik mozesh da se cerekash koliko hocesh ali to ne oprvadava nedostatak razmisljanja.

Back