Stranac u šumi

Bodulica

Primećen član
Poruka
694
Upravo sam pročitala knjigu vladike Grigorija “Stranac u šumi”.
Dopala mi se mnogo jer dotiče većinu pitanja oko kojih se svi bavimo ovdje a ponajviše me navelo na razmišljanje o pokajanju to jest moći pokajanja.

Koliko oduška pokajanje pruža, koliko sama sposobnost pokajanja govori o nama i koliko iscjeljuje?

Uvijek sam mislila da je crkva prestroga, da je za neke od nas prekasno ikad više izaći na pravi put iz vrtloga gnjeva i grešaka ali nikad nije kasno.

To kažem jer sam uvijek bila svoj najstroži sudija ali uz pomoć ispovjedanja i iskrenog otvaranja duše sveštenom licu i u momentu oprosta grehova sam prvo bila zatečena da to sve može tako lako.
Čak sam bila malo razočarana ali sam se onda zapitala ako mi Bog sa takvom lakoćom oprosti da nije možda vreme da i ja sama pokažem malo više milosti za greške i krenem pametnije.
Zvuči prosto ali mi je trebalo mnogo vremena. To su valjda zamke sopstvene psihe koje najteže prepoznamo.

Koliko je iskreno pokajanje imalo uticaja na vas?
Imam osjećaj da može planine pomjerati.

Upravo sam pročitala knjigu vladike Grigorija “Stranac u šumi”.
Dopala mi se mnogo jer dotiče većinu pitanja oko kojih se svi bavimo ovdje a ponajviše me navelo na razmišljanje o pokajanju to jest moći pokajanja.

Koliko oduška pokajanje pruža, koliko sama sposobnost pokajanja govori o nama i koliko iscjeljuje?

Uvijek sam mislila da je crkva prestroga, da je za neke od nas prekasno ikad više izaći na pravi put iz vrtloga gnjeva i grešaka ali nikad nije kasno.

To kažem jer sam uvijek bila svoj najstroži sudija ali uz pomoć ispovjedanja i iskrenog otvaranja duše sveštenom licu i u momentu oprosta grehova sam prvo bila zatečena da to sve može tako lako.
Čak sam bila malo razočarana ali sam se onda zapitala ako mi Bog sa takvom lakoćom oprosti da nije možda vreme da i ja sama pokažem malo više milosti za greške i krenem pametnije.
Zvuči prosto ali mi je trebalo mnogo vremena. To su valjda zamke sopstvene psihe koje najteže prepoznamo.

Koliko je iskreno pokajanje imalo uticaja na vas?
Imam osjećaj da može planine pomjerati.
Pokajanje je srz vere.

Razgovaram sa jednom koleginicom koja kaže
da se redovno pričešćuje i ispoveda.

-'Da li baš sve grehe priznaješ ispovedniku?' - pitam je.
-'Kako da ne, sad ću ja pijanom Milovanu sve da ispričam' -brecnu se ona.

Milovan je pop koji baš voli šljivovicu.

Poslednja izmena:
Razgovaram sa jednom koleginicom koja kaže
da se redovno pričešćuje i ispoveda.

-'Da li baš sve grehe priznaješ ispovedniku?' - pitam je.
-'Kako da ne, sad ću ja pijanom Milovanu sve da ispričam' -brecnu se ona.

Milovan je pop koji baš voli šljivovicu.
Па кад одеш код лекара, кога интересује да ли лекар пуши и које су му здравствене навике ? Интересује те лечење.
Нико није луд да избегава све лекаре јер један лекар има лоше здравствене навике.

Па кад одеш код лекара, кога интересује да ли лекар пуши и које су му здравствене навике ? Интересује те лечење.
Нико није луд да избегава све лекаре јер један лекар има лоше здравствене навике.

Odveo moj rođak (koji radi u bolnici, SSS) sina kod svog
poznanika lekara pulmologa da mu ovaj objasni sve štetnosti pušenja.
Ovaj to uradio profesionalno, sat vremena mu objašnjavao...

Vratili se oni kući. Pita ga otac da li je shvato kakvo je zlo pušenje...

-'Ma pusti priče' -kaže sin -'jesi li ti primetio da lekar nije gasio
cigarete celo vreme'.

Odveo moj rođak (koji radi u bolnici, SSS) sina kod svog
poznanika lekara pulmologa da mu ovaj objasni sve štetnosti pušenja.
Ovaj to uradio profesionalno, sat vremena mu objašnjavao...

Vratili se oni kući. Pita ga otac da li je shvato kakvo je zlo pušenje...

-'Ma pusti priče' -kaže sin -'jesi li ti primetio da lekar nije gasio
cigarete celo vreme'.
Још једна едиција #нијеседесило

Back