Stranac na ovom svetu

Rising star

Zainteresovan član
Poruka
296
Da li vam se nekad desavalo da imate osecaj kao da ne pripadate ovom svetu u smislu da ne razumete ljude oko sebe i da oni ne razumeju vas? Meni cesto nije jasno zbog cega ljudi toliko ulazu u svoj izgled, u skupu garderobu, trce za milionima (ne kazem da novac nije neophodan), trude se da steknu neki drustveni status, ne vole samocu, ne prija im izolacija, vole da se pokazuju, sklapaju brakove (nepotrebnih obaveza koliko hoces), pitam se koji je motiv za sve to? Zbog cega to rade? To im nije neophodno kao na primer hrana i krov nad glavom. Meni je recimo dovoljno da imam krov nad glavom, da imam sta da jedem i pijem, po mogucnosti i internet, auto mi za sad nije potreban jer volim da pesacim i dzogiram a ne volim da putujem na dalje destinacije... Ponekad se osecam kao da ne pripadam ovom svetu.

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.081
Da li vam se nekad desavalo da imate osecaj kao da ne pripadate ovom svetu u smislu da ne razumete ljude oko sebe i da oni ne razumeju vas? Meni cesto nije jasno zbog cega ljudi toliko ulazu u svoj izgled, u skupu garderobu, trce za milionima (ne kazem da novac nije neophodan), trude se da steknu neki drustveni status, ne vole samocu, ne prija im izolacija, vole da se pokazuju, sklapaju brakove (nepotrebnih obaveza koliko hoces), pitam se koji je motiv za sve to? Zbog cega to rade? To im nije neophodno kao na primer hrana i krov nad glavom. Meni je recimo dovoljno da imam krov nad glavom, da imam sta da jedem i pijem, po mogucnosti i internet, auto mi za sad nije potreban jer volim da pesacim i dzogiram a ne volim da putujem na dalje destinacije... Ponekad se osecam kao da ne pripadam ovom svetu.
Zamalo pa kao da sam napisala sopstvena povremena premišljanja u ovom tvom postu, samo što se više ne deranžiram pitanjem ''zbog čega''. U redu mi je sve to.
Ne privlače me stvari koje privlače veliku većinu, prihvatila sam i prebolela razlike, i shvatila da ne mogu da se smestim u sve to, pa i pored tog ''invaliditeta'' mogu da živim kako zamišljam da mi je najbolje.

georgejune

Starosedelac
Poruka
192.154
Dobro ok jel treba da se potresemo sto nismo kim kardasijan a

Belgradeboy

Veoma poznat
Moderator
Poruka
10.325
Da. Dobrodošao u klub. 😁😂

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.081
Ima nas...
Gledaš ljude oko sebe i pitaš se čemu, šta...
Oni tako vole tu trku da ne možeš išta da dodaš, bilo bi glupo i jeste njihovo da im išta kažeš.
Ljudi vole takmičenja, dokazivanje i da budu veći i bolji od onog drugog.
Hajmo k' sebi... da li se iko pita šta treba našem sopstvu? :cvet:

Branko Lori

Stara legenda
Poruka
90.456
Ima nas...
Gledaš ljude oko sebe i pitaš se čemu, šta...
Oni tako vole tu trku da ne možeš išta da dodaš, bilo bi glupo i jeste njihovo da im išta kažeš.
Ljudi vole takmičenja, dokazivanje i da budu veći i bolji od onog drugog.
Ljudi si prokleti :navodnik:
Bez potrebe nabace sebi obaveze , uzore i idole i kreću u besomučnu jurnjav za time .Otud frustracije , stresovi .............
To je sve koncept medija potrošačkog društva .
Tužno i jadno je koliko se ljudi peca na to
Pti tome gube lični integritet , mir , dostojanstvo , ono detinje u sebi
Ljudima je jako malo potrebno da bi bili u skladu sa sobom i prirodom što i jeste cilj neke sreće i duhuvnog mira .
Jadne su mi i tužne žene koje stavljaju brda šminke na sebe i vrše plastične operacije , ne bi li ličile na tamo na neku :(
Višak šminke i manjak garderobe je uvek bio odraz slabog pouzdanja
Još jadniji su mi muškarci neki japijevci koji toliko pate od nekih statusnih simbola i žele da se ukluče u neki model velikih igrača koje nameće holivudski sistem vrednost :bljuc:
Sve se to plaća novcem za koji treba raditi , davati svoje slobodno i dragoceno vreme koje možeš potrošiti na hranjenju duše , misli i svoga srca . tu je mir u skladu sa sobom i svojim srcem
Znači da svaku bespotrebnu i suvišnu stvar plaćaš svojim životom .
Tužno je koliko su ljudi ograničeni

Poslednja izmena:

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.081
Sve se to plaća novcem za koji treba raditi , davati svoje slobodno i dragoceno vreme koje možeš potrošiti na hranjenju duše , misli i svoga srca . tu je mir u skladu sa sobom i svojim srcem
Zato sam najsrećnija otprilike kad sam dovoljno daleko od svega toga i kad odolevam da o tome vodim bilo kakva posla. Ne znam da li je to guranje smeća pod tepih, preskakanje onog slona u sobi, ili pak shvatanje da to što tako ne želim da živim mi i dalje ne daje za pravo i ne služi mnogo na čast da kritikujem.
Nisam načisto... ali svako pravi svoj izbor.

Branko Lori

Stara legenda
Poruka
90.456
Zato sam najsrećnija otprilike kad sam dovoljno daleko od svega toga i kad odolevam da o tome vodim bilo kakva posla. Ne znam da li je to guranje smeća pod tepih, preskakanje onog slona u sobi, ili pak shvatanje da to što tako ne želim da živim mi i dalje ne daje za pravo i ne služi mnogo na čast da kritikujem.
Nisam načisto... ali svako pravi svoj izbor.
Uglavno to smeće i ti slonovi su u našim glavama , naš poizvod !
Mi smo ih tu pustili
Dake totalno ignorisanje njih , neka ostanu ispod tepiha i zaboraviš na njih
Ako su problemi kreneš im u suret i rešavaš , ako ne možeš odma , sačekaj , neće pobeći , sačekaj vreme kad će biti lakše rešivi

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.081
Uglavno to smeće i ti slonovi su u našim glavama , naš poizvod !
Mi smo ih tu pustili
Dake totalno ignorisanje njih , neka ostanu ispod tepiha i zaboraviš na njih
A to se postiže... radom!? Baviti se nečim kreativnim, produktivnim, umno ili manuelno, proizvoljno je.
Kad vodiš računa o tome šta radiš, kad ti je stalo do toga što radiš... ne ostaje mnogo vremena i prostora za blejanje u druge ljude i njihove načine života, zar ne? :)

Branko Lori

Stara legenda
Poruka
90.456
A to se postiže... radom!? Baviti se nečim kreativnim, produktivnim, umno ili manuelno, proizvoljno je.
Kad vodiš računa o tome šta radiš, kad ti je stalo do toga što radiš... ne ostaje mnogo vremena i prostora za blejanje u druge ljude i njihove načine života, zar ne? :)
Ne treba ni sebe forsirati nekim radom da se ne bi opteećivao nečim drugim
Time sebi činiš dupli teret ponekad
jedino ako nije hobi iz ljubavi i relaksacije
Znaš i blejanje je nekad lekovito , ako znaš "konstruktivno da blejiš" !
Zovu ga hedonizam :mrgreen:

:heart::ortaci:

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
12.081
Ne treba ni sebe forsirati nekim radom da se ne bi opteećivao nečim drugim
Time sebi činiš dupli teret ponekad
jedino ako nije hobi iz ljubavi i relaksacije
Znaš i blejanje je nekad lekovito , ako znaš "konstruktivno da blejiš" !
Zovu ga hedonizam :mrgreen:

:heart::ortaci:
Prvenstveno sam mislila na nešto što volimo, a svako ima to nešto, i u tome ima uvek mesta za napredovanje i poboljšavanje.
I, svako oseti kad mora da ostavi na kratko i to što voli da radi, inače je zeznuo stvar. :D Tad je najbolje izblejati malo.
Suštinski, mislim da je uvek korisnije i bolje baviti se sobom nego drugima.

aeternum

Elita
Poruka
16.562
Tako je ne pripadas ovom materijalistickom svetu ali to i ne moras...
Problem je sto se u ovom svetu forsira sve to nabrojeno
dok na primer kada sretnes mudraca videces da on zivi skromno.
To je mudrost biti srecan sa osnivim stvarima koje imamo na ovom svetu
biti srecan i zahvalan na zivotu koji imamo
i biti zadovoljan kada imamo te osnovne stvari hranu sta odenuti i krov nad glavom
Sve ostalo je stvar izbora...
Na primer Duhovnost se bavi time...
i Biblija isto govori o tome da trebamo biti zadovoljni kada imamo te osnovne stvari
a ovaj materijalisticki svet namece puno toga sto ne moramo..
Covek je najsrecniji kada se bavi duhovnim stvarima a ne materijalnim.
I ako postavimo ispravne prioritete u svom zivotu,
duhovnost iznad materijalnog
Bitno je znati da ne moramo robovati ovom svetu...