Strajkovi u najavi

Нико не дочекује "на нож" буџетске кориснике, држави су потребне између
осталог и поменуте Персе у најширем смислу и универзитетски професори, реч је о
стању у коме су сви у великом проблему !!! са неизвезним развојем будућих
догађаја на социјалном и политичком плану, а као последица сулудог концепта
ПЉАЧКАШКО - БЕЋАРСКЕ "економије" владајућих дупеглаваца.

О томе је реч !

E pa onda tako reci.
A ne kao u prvom postu : "Neka je bog u pomoći svima koji pune budžet i hrane budžetlije".

У КРО штрајковали јуче рибари, који прете да ће друмски саобраћај да блокирају. Е, вала кад могу неки рибари, могу и наше камионџије.. Него, зашто штрајкују адвокати?

pa valjda zato sto placaju porez pausalno---a klijente deru...

Очегледно не разуме међузависност и колико је битно оно што се зове
рокови у пословању, што подразумева затварање неког циклуса за који су
везане плате и законске обавезе према држави.

Опет, тема је озбиљна и тражи времена и простора за озбиљну анализу,
али и без тога ситуација је довољно озбиљна и прети општим банкротом !

.

brzo ti se okrece baza...da nisi radarac..??

Nije uopšte suština u tome.
Naravno da je jaka i zdrava privreda pretpostavka ekonomskog prosperiteta, mada postoji more država u kojima se ništa ne proizvodi, a ipak opstaju.
Ja sam samo alergičan na one koji svaku najavu štrajka "budžetskih korisnika" dočekuju na nož, aludirajući na to kako su u pitanju lezilebovići koji žive na uštrb zaposlenih u privredi...

tim drzavama je nesto drugo osnovna delatnost....a budzetski korisnici zive na ustrb zaposlenih u privredi-u cemu je problem..?? zar ne vidis kad privreda ne radi da drzava uzima medjunarodne kredite kako bi omogucila funkcionisanje drzavnih organa..??
zbog toga sto nas vode ljudi koji nemaju pojma o proizvodnji i privredi mi i zivimo od medjunarodnih kredita...ono malo akumulacije u proizvodnji stvara poljuprivreda i nesto izvozi...s obzirom da je srpsko selo starije od 60 godina---dotakli smo dno zivota...kako kaze pesma tome zdravkovica....

Budžet pune svi...pa i budžetlije isto kao i ostali gradjani...a najmanje je puni privreda koju spominješ.
Tek 4,2 % budžetskih prihoda otpada na oporezivanje profita kompanija. I po tome je Srbija na samom dnu evropske liste.

S druge strane, budžet se najviše puni kroz PDV, akcize i carinu..oko 50%.

I ne moze privreda da puni budzet kada je nema jer su je u potpunosti unistili ovi dupeglavci koji sebe nazivaju politicarima!

tim drzavama je nesto drugo osnovna delatnost....a budzetski korisnici zive na ustrb zaposlenih u privredi-u cemu je problem..?? zar ne vidis kad privreda ne radi da drzava uzima medjunarodne kredite kako bi omogucila funkcionisanje drzavnih organa..??
zbog toga sto nas vode ljudi koji nemaju pojma o proizvodnji i privredi mi i zivimo od medjunarodnih kredita...ono malo akumulacije u proizvodnji stvara poljuprivreda i nesto izvozi...s obzirom da je srpsko selo starije od 60 godina---dotakli smo dno zivota...kako kaze pesma tome zdravkovica....

To je samo jedna paušalna poštapalica.
Doslovce, to uopšte nije tačno ili u najvećoj meri nije tačno.
Recimo, doktor na VMA je budžetski korisnik. Ako ti on operacijom spasi život...može li se onda reći da ti živiš na uštrb budžetskog korisnika?
E to se zove karikiranje, baš kao i izjava da u Srbiji gde privreda u budžetu učestvuje sa 4,2 %, budžetlije žive na račun zaposlenih u privredi.

To je samo jedna paušalna poštapalica.
Doslovce, to uopšte nije tačno ili u najvećoj meri nije tačno.
Recimo, doktor na VMA je budžetski korisnik. Ako ti on operacijom spasi život...može li se onda reći da ti živiš na uštrb budžetskog korisnika?
E to se zove karikiranje, baš kao i izjava da u Srbiji gde privreda u budžetu učestvuje sa 4,2 %, budžetlije žive na račun zaposlenih u privredi.

batice..!!
ja zivim od vojne penzije i nije mi problem da kazem da tu penziju zaradjuje narod srbije koji radi u proizvodnji...samo je proizvodnja zdrav finansiski priliv koji omogucuje stabilnost monetarne i fiskalne stabilnosti zemlje...ono sto se proizvede i potrosi kao proizvod unutar srbije i ono sto se izveze je jedino zdravo u srbiji...pominjati sve one koji rade u drzavnim organima pa i doktore VMA je bez veze i bez utemeljenja u stvarnim cinjenicama....drzava srbija zivi od skoro nikakve proizvodnje i od prodaje nacionalnih resursa a posebno stetno od medjunarodnih kredita od MMF-a i svedske banke koje plasira u potrosnju tj.u moju penziju i tvoju platu jer je ocito da si budzetski korisnik....e kad ostanemo bez nacionalnih resursa tj.kad sve MMF bude uzeo kao hipoteku....e onda je sa srbijom gotovo....na zalost sve smo blizi tome...

opa tadicu se drma stolica z:D

strajkovi na sve strane z:D

a sad krece jedan od najjacih sindikata u strajk - sindikat prosvete

kazu od sutra casovi skraceni na 30% a od 28 januara POTPUNA OBUSTAVA RADA

e pa tadicu , mali perice, vidis da se ekonomija drzave ne moze voditi tako sto konstantno dizes cene.

batice..!!
ja zivim od vojne penzije i nije mi problem da kazem da tu penziju zaradjuje narod srbije koji radi u proizvodnji...samo je proizvodnja zdrav finansiski priliv koji omogucuje stabilnost monetarne i fiskalne stabilnosti zemlje...ono sto se proizvede i potrosi kao proizvod unutar srbije i ono sto se izveze je jedino zdravo u srbiji...pominjati sve one koji rade u drzavnim organima pa i doktore VMA je bez veze i bez utemeljenja u stvarnim cinjenicama....drzava srbija zivi od skoro nikakve proizvodnje i od prodaje nacionalnih resursa a posebno stetno od medjunarodnih kredita od MMF-a i svedske banke koje plasira u potrosnju tj.u moju penziju i tvoju platu jer je ocito da si budzetski korisnik....e kad ostanemo bez nacionalnih resursa tj.kad sve MMF bude uzeo kao hipoteku....e onda je sa srbijom gotovo....na zalost sve smo blizi tome...

Ma ko te je to slagao dobri čoveče???
Ti živiš od penzije koju si zaradio na taj način što si decenijama od svoje plate izdvajao za PIO fond.
Da živiš od proizvodnje u Srbiji, veruj mi penziju nikad dobio ne bi.
Kakva proizvodnja u Srbiji??? Od nje ne mogu da žive ni svi koji rade u proizvodnji, a ne još tebe da finansiraju.
Ti, ja, svi mi koji radimo...živimo od svog rada zahvaljujući ovoj državi i njenim resursima.
Proizvodnja nema skoro nikakav direktan uticaj na monetarnu i fiskalnu stabilnost....inače bi zemlje poput Crne Gore davno propale.
Za monetarnu i fiskalnu stabilnost bitan je realan novac, a on u budžet Srbije najmanje dolazi od proizvodnje.
Od proizvodnje živi onaj ko proizvodi...Radnik u duvanskoj industriji iz Niša bude plaćen za svoj rad. Ni dinar mu se ne zakine na tvoj račun. Ali država na cigarete uvede akcize, pa mi koji duvanimo platimo skuplje cigarete nego što je cena proizvodnje plus višak vrednosti i marža.
Dakle ti živiš najviše od državnih akciza koje država nameće preko svojih institucija, a to kao što rekoh plaćamo mi koji pušimo i koji se vozamo autom i trošimo gorivo.
Živiš od carinskih prihoda koje opet država obezbedjuje preko svojih organa.
Živiš od PDV-a koji takodje država nameće.
Živiš od države...baš kao i onaj u proizvodnji jer malo sutra bi on proizvodio da mu nije države. Veruj mi...nije to tako komplikovano.

Сви приватници и запослени у привреди треба да започну штрајк и одбијање плаћања било каквих харача - грађанску непослушност.
ЕУ режим мора пасти.

U najavi je strajk advokata u Beogradu a strajkuju i cuvari zatvora trazeci povecanje plata za 30% .Sta ce nasa vlast uciniti u vezi sa tim . i nas Daca je ugrozen i trazi povecanje ana sva usta hvali vladajucu garnituru.

Незадовољство је огромно, на све стране, али ти појединачни штрајкови неће донети промене.

Једина шанса је да се целокупна опозиција узме у памет и заједничким снагама најури овај лоповски режим.

Незадовољство је огромно, на све стране, али ти појединачни штрајкови неће донети промене.

Једина шанса је да се целокупна опозиција узме у памет и заједничким снагама најури овај лоповски режим.

Опозиција нема довољно снаге(нема потребну подршку) и било би лоше да партије воде "промене", јер до промена не би дошло.

Опозиција нема довољно снаге(нема потребну подршку) и било би лоше да партије воде "промене", јер до промена не би дошло.

Добро, а ко ће тебе, мене и све остале који су незадовољни овим стањем у држави, да организује?

Smatram ,da bi doslo do promena,prvo bi se trebalo osloboditi Miskovica,Beko i slicnih lopina koji drze vlast u rukama i diktiraju sve poteze vlade.Potom bi dosli na red politicari koji su korumpirani i rade samo za svoju korist a ne za korist drzave i naroda te drzave.I naravno raditi na ozivljavanju privrede i poljoprivrede.Tek tako bi mogli da postignemo neke bolje rezultate.Uporedo bi trebalo da poradimo i na medjuljudskim odnosima i da ne gledamo samo ono sta je samo nama samima dobro vec da bude dobro i nama i nasem komsiji i ostalima a ne da smo sebicni i uobrazeni.

Ma ko te je to slagao dobri čoveče???
Ti živiš od penzije koju si zaradio na taj način što si decenijama od svoje plate izdvajao za PIO fond.
Da živiš od proizvodnje u Srbiji, veruj mi penziju nikad dobio ne bi.
Kakva proizvodnja u Srbiji??? Od nje ne mogu da žive ni svi koji rade u proizvodnji, a ne još tebe da finansiraju.
Ti, ja, svi mi koji radimo...živimo od svog rada zahvaljujući ovoj državi i njenim resursima.
Proizvodnja nema skoro nikakav direktan uticaj na monetarnu i fiskalnu stabilnost....inače bi zemlje poput Crne Gore davno propale.
Za monetarnu i fiskalnu stabilnost bitan je realan novac, a on u budžet Srbije najmanje dolazi od proizvodnje.
Od proizvodnje živi onaj ko proizvodi...Radnik u duvanskoj industriji iz Niša bude plaćen za svoj rad. Ni dinar mu se ne zakine na tvoj račun. Ali država na cigarete uvede akcize, pa mi koji duvanimo platimo skuplje cigarete nego što je cena proizvodnje plus višak vrednosti i marža.
Dakle ti živiš najviše od državnih akciza koje država nameće preko svojih institucija, a to kao što rekoh plaćamo mi koji pušimo i koji se vozamo autom i trošimo gorivo.
Živiš od carinskih prihoda koje opet država obezbedjuje preko svojih organa.
Živiš od PDV-a koji takodje država nameće.
Živiš od države...baš kao i onaj u proizvodnji jer malo sutra bi on proizvodio da mu nije države. Veruj mi...nije to tako komplikovano.

ocito da zivim u zabludi...

*** svako malo negdje procitam strajk u najavi. Pa jel ima iko da je zadovoljan sadasnjim stanjem u zemlji (osim politicara) ?
Nema sumnje da mnogi vole da kritikuju, mnogi bi rekli da vlast nije dobra. Ali to ništa ne znači, jer mase su često u zabludi, imamo primere iz skorije prošlosti gde su se milioni kleli u jednu ideju, koju su posle potpuno napustili.

Добро, а ко ће тебе, мене и све остале који су незадовољни овим стањем у држави, да организује?

Нико од тренутних политичара.
Једино договори између већих и јачих(утицајних) група у привреди могу да скину власт. Ја тврдим да би пољопривредници власт скинулаи у року од недељу дана само ако се удруже и стопирају дистрибуцију(продају) хране режимским зеленашима и трговцима који снабдевају еуропску марву.

Највероватније неће доћи до организованог скидања власти, него ће ствари ићи природним током до банкрота.

Нико од тренутних политичара.
Једино договори између већих и јачих(утицајних) група у привреди могу да скину власт. Ја тврдим да би пољопривредници власт скинулаи у року од недељу дана само ако се удруже и стопирају дистрибуцију(продају) хране режимским зеленашима и трговцима који снабдевају еуропску марву.

Највероватније неће доћи до организованог скидања власти, него ће ствари ићи природним током до банкрота.

Па та прича иде на руку једино режиму, који нас води право на дно.

Svaki strajk je pozeljan i dobrodosao...ali strajkaci su krajnje sebicni...oni ne treba da strajkuju samo za svoje plate...vec i za vece penzije, i za vecu socijalnu pomoc, i za rusenje monopola, i za krvavo gusenje korupcije...ovako za 10 posto vecu platu bolje da ne ustaju iz fotelja...

ma mogu ovi da strajkuju budzetlije kolko oce para za povecanje plata NEMA

ko treba da strajkuje a nikako to ne radi jesu privatnici.

jer oni finansiraju sve ostalo a njimar ezim ne daje nista vec samo otima.

Smatram ,da bi doslo do promena,prvo bi se trebalo osloboditi Miskovica,Beko i slicnih lopina koji drze vlast u rukama i diktiraju sve poteze vlade.Potom bi dosli na red politicari koji su korumpirani i rade samo za svoju korist a ne za korist drzave i naroda te drzave.I naravno raditi na ozivljavanju privrede i poljoprivrede.Tek tako bi mogli da postignemo neke bolje rezultate.Uporedo bi trebalo da poradimo i na medjuljudskim odnosima i da ne gledamo samo ono sta je samo nama samima dobro vec da bude dobro i nama i nasem komsiji i ostalima a ne da smo sebicni i uobrazeni.

Нису најгори Мишковић и Беко. Они запошљавају много људи, хране многе породице, плаћају све доприносе за своје запослене. Најгори су тзв. стелт тајкуни, који имају до десет запослених, а "врте" енормне паре, или чак они који никог не запошљавају, већ искључиво "испумпавају" новац из Србије и депонују га на сигурно у Швајцарску или на Кајманска острва.

И која то опозиција може да скине власт и мења систем који сише крв?

Може и овако да се постави питање, која је то опозиција постојала пре 5. октобра? Неких 18-19 странчица дијаметрално супротних, који су се слагали к'о рогови у врећи, па су их ипак некако организовали и као што знаш, два лоша, убише Милоша, а нама их оставише у аманет, да се злопатимо, за сада, 11 година.

Ако сада 4 озбиљне српске опозиционе странке нису у стању да се уједине, ради добробити народа и државе, онда не треба ни да постоје.

Back