batice..!!
ja zivim od vojne penzije i nije mi problem da kazem da tu penziju zaradjuje narod srbije koji radi u proizvodnji...samo je proizvodnja zdrav finansiski priliv koji omogucuje stabilnost monetarne i fiskalne stabilnosti zemlje...ono sto se proizvede i potrosi kao proizvod unutar srbije i ono sto se izveze je jedino zdravo u srbiji...pominjati sve one koji rade u drzavnim organima pa i doktore VMA je bez veze i bez utemeljenja u stvarnim cinjenicama....drzava srbija zivi od skoro nikakve proizvodnje i od prodaje nacionalnih resursa a posebno stetno od medjunarodnih kredita od MMF-a i svedske banke koje plasira u potrosnju tj.u moju penziju i tvoju platu jer je ocito da si budzetski korisnik....e kad ostanemo bez nacionalnih resursa tj.kad sve MMF bude uzeo kao hipoteku....e onda je sa srbijom gotovo....na zalost sve smo blizi tome...
Ma ko te je to slagao dobri čoveče???
Ti živiš od penzije koju si zaradio na taj način što si decenijama od svoje plate izdvajao za PIO fond.
Da živiš od proizvodnje u Srbiji, veruj mi penziju nikad dobio ne bi.
Kakva proizvodnja u Srbiji??? Od nje ne mogu da žive ni svi koji rade u proizvodnji, a ne još tebe da finansiraju.
Ti, ja, svi mi koji radimo...živimo od svog rada zahvaljujući ovoj državi i njenim resursima.
Proizvodnja nema skoro nikakav direktan uticaj na monetarnu i fiskalnu stabilnost....inače bi zemlje poput Crne Gore davno propale.
Za monetarnu i fiskalnu stabilnost bitan je realan novac, a on u budžet Srbije najmanje dolazi od proizvodnje.
Od proizvodnje živi onaj ko proizvodi...Radnik u duvanskoj industriji iz Niša bude plaćen za svoj rad. Ni dinar mu se ne zakine na tvoj račun. Ali država na cigarete uvede akcize, pa mi koji duvanimo platimo skuplje cigarete nego što je cena proizvodnje plus višak vrednosti i marža.
Dakle ti živiš najviše od državnih akciza koje država nameće preko svojih institucija, a to kao što rekoh plaćamo mi koji pušimo i koji se vozamo autom i trošimo gorivo.
Živiš od carinskih prihoda koje opet država obezbedjuje preko svojih organa.
Živiš od PDV-a koji takodje država nameće.
Živiš od države...baš kao i onaj u proizvodnji jer malo sutra bi on proizvodio da mu nije države. Veruj mi...nije to tako komplikovano.