STRAJK PROSVETARA -da li ce im vlada ispuniti zelju-da,mozda,ne

DA li treba povecati platu prosvetnim radnicima?

• DA

• NE

• Samo ako je to neizbezno resenje

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mlade, stare koje god. U Srbiji ima neprodate inteligencije, samo im treba dati jedan puh u ledja da se izdignu nad strahom od bahatog rezima. Svaki nestranacki protest bi bio podsticajan za dizanje svesti da ispravnih ima na ovom podneblju.

Ja nemam vere ni u njih.Ako nisu sad prodati, biće kad dodju na vlast.
Zar Mladja Dinkić nije bio nestranačka ličnost, mladi doktor ekonomije, nekada brilijantni student...ekspert jednom rečju.
A vidi šta nam uradi za ovih 10 godina.

A kako da strajkuju svi oni koji su na trzistu rada?Kako da strajkuju oni koji su zavrsili fakultete,pa se sad na jedno radno mesto javi 276 kandidata,a sam konkurs je farsa,jer posao je vec neko dobio!?Kako da strajkuju oni cije firme rasprodase,pa ih novi vlasnici otpustise?Kako da strajkuju privatnici,koji od drzavnih nameta ne mogu da opstanu?
Svi koji su zaposleni u drzavnoj sluzbi,nek su zadovoljni,jer nesto i primaju,ide im radni staz,imaju pravo na bolovanje...

Privatni sektor ce poceti sa otpustanjem radnika a neki ce i zatvoriti ili preseliti svoj biznis.Neka neko drugi puni budzet.

Ja nemam vere ni u njih.Ako nisu sad prodati, biće kad dodju na vlast.
Zar Mladja Dinkić nije bio nestranačka ličnost, mladi doktor ekonomije, nekada brilijantni student...ekspert jednom rečju.
A vidi šta nam uradi za ovih 10 godina.

Nije. On je oduvek bio clan G17 iako se ta grupa samo na pocetku nije nazivala strankom.
Ljudi koji su od casti i morala, uglavnom ne nalaze se ni u kakvim vrstama organizacija koje pretenduju da postanu stranke mada ih ima i po raznim strankama, ali su ih laktashi gurnuli u zapecak. Svi oni mogu isplivati u prvi plan ako dodje do narodnog bunta protiv rezima.

Poslednja izmena:
Nije. On je oduvek bio clan G17 iako se ta grupa samo na pocetku nije nazivala strankom.
Ljudi koji su od casti i morala, uglavnom ne nalaze se ni u kakvim vrstama organizacija koje pretenduju da postanu stranke mada ih ima i po raznim strankama, ali su ih laktase gurnuli u zapecak. Svi oni mogu isplivati u prvi plan ako dodje do narodnog bunta protiv rezima.
Tako nešto...

Ljudi koji su od casti i morala, uglavnom ne nalaze se ni u kakvim vrstama organizacija koje pretenduju da postanu stranke mada ih ima i po raznim strankama, ali su ih laktase gurnuli u zapecak. Svi oni mogu isplivati u prvi plan ako dodje do narodnog bunta protiv rezima.

Pa ok...ali kako prepoznati takve ljude?

A kako da strajkuju svi oni koji su na trzistu rada?Kako da strajkuju oni koji su zavrsili fakultete,pa se sad na jedno radno mesto javi 276 kandidata,a sam konkurs je farsa,jer posao je vec neko dobio!?Kako da strajkuju oni cije firme rasprodase,pa ih novi vlasnici otpustise?Kako da strajkuju privatnici,koji od drzavnih nameta ne mogu da opstanu?
Svi koji su zaposleni u drzavnoj sluzbi,nek su zadovoljni,jer nesto i primaju,ide im radni staz,imaju pravo na bolovanje...

Ako to ne uradis ti ja cu veceras otvoriti tu temu.

Objektivno...taj sektor kod nas nije ni bio posebno razvijen...niti zapošljava mnogo radnika.
A ne verujem ni da će izmestiti svoju delatnost u Bugarsku, recimo.

Ova izjava ti je cist bezobrazluk!Ti ljudi zive od tih svojih radnjicica i njima je to sve!Ako rade 7 dana u nedelji,imace mozda da prezive!Ja sm imala usluznu delatnost i cela porodica je zivela od toga.Bila sam jedini zaposlen,samim tim nisam imala prava ni na bolovanje,jer radila ne radila,porz moram platiti!Mislis da mi je drzava smanjila porez kada smo imali restrikcije struje?Nije!!!Drzava nema obaveze prema meni,ali ja imam obavezu prema njoj!

Ne pravi se neuk!Naravno da za takva mesta se ne potezu ministri,ali moras nekog poznavati ko moze da te zaposli i za pisljivu cistacicu!E,ako pucas na neko bolje mesto,veza ti mora biti jaca!

Ja nisam imao nikakvu vezu kad sam se zaposlio u državnom sektoru.
Šta više, pre 12 godina skoro da su me "vukli za rukav", a i danas je zanimanje jako traženo, ali malo ko hoće to da radi.

Ova izjava ti je cist bezobrazluk!Ti ljudi zive od tih svojih radnjicica i njima je to sve!Ako rade 7 dana u nedelji,imace mozda da prezive!Ja sm imala usluznu delatnost i cela porodica je zivela od toga.Bila sam jedini zaposlen,samim tim nisam imala prava ni na bolovanje,jer radila ne radila,porz moram platiti!Mislis da mi je drzava smanjila porez kada smo imali restrikcije struje?Nije!!!Drzava nema obaveze prema meni,ali ja imam obavezu prema njoj!

Država ima obaveze prema tebi...samo što ti te obaveze podrazumevaš...pa ih tako i percepiraš.

Ja nisam imao nikakvu vezu kad sam se zaposlio u državnom sektoru.
Šta više, pre 12 godina skoro da su me "vukli za rukav", a i danas je zanimanje jako traženo, ali malo ko hoće to da radi.

Bravo za tebe!
Ali ima ljudi koji ipak moraju leba jesti,hoce da rade,ali nemaju gde i nemaju vezu ni cistacice da budu!Moja dobra prijateljica,samohrana majka,ima srednju zavrsenu,pa sto puta je konkurisala za cistacicu,gde god je bio konkurs,i lepo joj zena rekla da nekog nadje da je ugura na to mesto!

Evo, drzavni sektor je vec poceo sa nezakonskim otpustanjem i to ne samo u prosveti tako da smo svi u istom sosu koliko god se rezimski mediji trudili da slazu da tzv. budzetlije imaju nekakvu zastitu.

Svi smo u istom sosu ali na razlicit nacin gledamo na resenje problema.Sto je u neku ruku normalno. Svako od nas polazi od licnih interesa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back