Štrajk nastavnika i vaspitača- nijedan medij osim N1 nije preneo ni reč o tome, zašto?

Lagerta

Elita
Supermoderator
Poruka
21.108
Ako otvorite kurir, blic o informeeru neću ni da govorim, ne možete pročitati ni slovce o velikom štrajku koji se upravo događa u Srbiji. Nastavnici i vaspitači su odlučili da obustave rad, pre toga su održali ko zna koliko konferencija za štampu, obrazlažući protest ali nijedan medij nije to preneo. Udarne vesti Iran, Izrael i navijanje ko je jači u sukobu. Liči na ono, selo gori a baba se češlja. Dok ti propada prosveta, urušavaju buduće generacije mi plasirano senzacije sveta tipa Paf Dedi uhapšen .. nemoj da se neko zapitao šta će biti dalje sa obrazovanjem jer i ono malo nas koji smo se nadali da će se naći rešenje, sada smo sasvim sigurni i ubeđeni da ovoj državi ne trebaju ni obrazovani ni sposobni mladi ljudi...

Podrska prosvetarima,vrerovatno po direktivi iz inostranstva,namerno unistenoj bransi.

Za rudarsku koloniju škola nije potrebna. Upravo je poenta da ovde bude što više prostih i krezubih.

Po sličnom principu se uništava i poljoprivreda. Ako ti napredni režim oteža obrazovanje i bavljenje poljoprivredom, nemaš mnogo izbora nego u rudnik.

To su nažalost dve oblasti koje su označene za odstrel i samo možemo da se nadamo da će uspeti da dočekaju neku buduću normalnu vlast. U protivnom neće ni dugmići ostati ;)

Za rudarsku koloniju škola nije potrebna. Upravo je poenta da ovde bude što više prostih i krezubih.

Po sličnom principu se uništava i poljoprivreda. Ako ti napredni režim oteža obrazovanje i bavljenje poljoprivredom, nemaš mnogo izbora nego u rudnik.

To su nažalost dve oblasti koje su označene za odstrel i samo možemo da se nadamo da će uspeti da dočekaju neku buduću normalnu vlast. U protivnom neće ni dugmići ostati ;)
Mozda hoce da ceo narod preseli ispod zemlje,da zivi kao Snezana i sedam patuljaka

Ako otvorite kurir, blic o informeeru neću ni da govorim, ne možete pročitati ni slovce o velikom štrajku koji se upravo događa u Srbiji. Nastavnici i vaspitači su odlučili da obustave rad, pre toga su održali ko zna koliko konferencija za štampu, obrazlažući protest ali nijedan medij nije to preneo. Udarne vesti Iran, Izrael i navijanje ko je jači u sukobu. Liči na ono, selo gori a baba se češlja. Dok ti propada prosveta, urušavaju buduće generacije mi plasirano senzacije sveta tipa Paf Dedi uhapšen .. nemoj da se neko zapitao šta će biti dalje sa obrazovanjem jer i ono malo nas koji smo se nadali da će se naći rešenje, sada smo sasvim sigurni i ubeđeni da ovoj državi ne trebaju ni obrazovani ni sposobni mladi ljudi...
Zanimljivo ja sam gledao po netu , nemam TV i vidim nema nista...a znam da treba i razmisljam , nema nista ni za poljoprivrednike, i cujem glavna vest je sto su u vladi izmiksali zasedanja tako da nece biti rasprave o zabrani rudarenja na nekih skorih 3,4 skupstinska zasedanja....i onda kontam kad su dolazili na vlast bilo je niko se ne buni zbog tihe i nezakonske predaje vlasti, bas niko , tako da su navikli da im to prolazi , pa ce i ovo i onda racunam treba ce da prodje 5,6 dana da se procuje nesto..

I tako smo sad u tih 5,6 dana..

Zar si ocekivala da rezimski mediji pisu o tome? :D
I sta, dobili ste 12%, i opet ste ispod republickog proseka 😂

Izvini sto se smejem, tragikomicno mi je.

Treba da zakljucate skole i zdravo.

S obzirom da su nastavnici fakultetski obrazovani (dakle oko 16%), a da je obrazovanje kljucna strateska grana drzave, nastavnici treba da imaju plate medju 16% najboljih u drzavi.

Dok to ne ispune - nema skole.

Zar si ocekivala da rezimski mediji pisu o tome? :D
I sta, dobili ste 12%, i opet ste ispod republickog proseka 😂

Izvini sto se smejem, tragikomicno mi je.

Treba da zakljucate skole i zdravo.

S obzirom da su nastavnici fakultetski obrazovani (dakle oko 16%), a da je obrazovanje kljucna strateska grana drzave, nastavnici treba da imaju plate medju 16% najboljih u drzavi.

Dok to ne ispune - nema skole.
Nismo dobili, tek obećano za 2025 :mrgreen: vidiš koliko se malo zna šta se radi sa radnim ljudima ove države :(

Cenzura.
Jedini način da prodje štrajk je podrška drugih radnika kao u Francuskoj i Nemačkoj. Da vam se pridruže lekari, poštari, taksisti i da se blokira skupština da ne mogu da izađu dok se stvari ne reše.

Srbija je davno zrela za revoluciju ali je problem ko bi bio dobar vodja.

Bilo je jutros i na NAXI radiju, ali stvarno ako je neko očekivao da se o bilo kom štrajku priča na nacionalnim TV ili novinama njihovim, onda stvarno...
Očekivali jesmo, jer nismo stupili ni u kakav politički štrajk opoziciono ili poziciono obojen... jasno i definisano smo izneli probleme u prosveti, koje su decenijski problemi. Vlada se složila da jesu problemi, obećala brdo izmena i šipak :mrgreen: znači, kada te vlada tvoje države slaže,o čemu još možemo da pričamo... slagali su profesiju koja je jako bitna za ovu državu, uostalom. Ne favorizujem ja nikoga, ali bih isto reagovala i na štrajk trgovaca, pekara, rudara, doktora...

Očekivali jesmo, jer nismo stupili ni u kakav politički štrajk opoziciono ili poziciono obojen... jasno i definisano smo izneli probleme u prosveti, koje su decenijski problemi. Vlada se složila da jesu problemi, obećala brdo izmena i šipak :mrgreen: znači, kada te vlada tvoje države slaže,o čemu još možemo da pričamo... slagali su profesiju koja je jako bitna za ovu državu, uostalom. Ne faovrizujem ja nikoga, ali bih isto reagovala i na štrajk trgovaca, pekara, rudara, doktora...

Prvo, svaka vlast će svaki protest ako im ne ide na ruku targetirati kao protivnički ili stranački obojen, jer tada diskredituju tu stranu u startu. Dakle ili su neki strani plaćenici, pri čemu se nikad ne izađe sa jasnim izvorom finansiranja i dokazima ili su neki stranački nešto i slično.

Vlada tvoje države te laže od kako je postala Vlada tvoje države, meni samo nije jasno iz kog razloga je ovde narod glup da im posle svega veruje za bilo šta... Prosto, štrajkuješ dok ne dobiješ tvoja prava, a ne dok ti ne obećaju da ćeš dobiti.

To je, ako mene pitaš, propust upravo štrajkača.

Prvo, svaka vlast će svaki protest ako im ne ide na ruku targetirati kao protivnički ili stranački obojen, jer tada diskredituju tu stranu u startu. Dakle ili su neki strani plaćenici, pri čemu se nikad ne izađe sa jasnim izvorom finansiranja i dokazima ili su neki stranački nešto i slično.

Vlada tvoje države te laže od kako je postala Vlada tvoje države, meni samo nije jasno iz kog razloga je ovde narod glup da im posle svega veruje za bilo šta... Prosto, štrajkuješ dok ne dobiješ tvoja prava, a ne dok ti ne obećaju da ćeš dobiti.

To je, ako mene pitaš, propust upravo štrajkača.
Jer sam navikla da savesno radim svoj posao, nevezano ko je vlada....i da me ne zanima stranački sistem jer se za to nisam školovala.

Ja uopste ne bih ni strajkovao, nego bih lepo digao sve cetiri uvis (kakvih je inace nastavnika i profesora bilo i u moje vreme), podelio ucenicima sve petice (cega je takodje bilo), i bolelo bi me cose za dalje...
Znaš koliko puta je i meni to palo na pamet, ali ja budala zaista volim svoj posao i rad sa decom :(

Back