Strajk lekara?

Lekari nisu direktni budzetski korisnici, imaju oni svoj fond koji redovno pljackaju na raznorazne nacine.

Iz dzepa drzavne administracije i kojekakvih komisija moze da navuce para, i da se izvuce po dva sundjera za svaku skolu, i deset spriceva za svaku bolnicu.

Svi lekari pljackaju? Jel svi lekari voze dzipove i besna kola? Jer svi lekari zive u vilama?

**** te koji si ti.....majm....ma boli me uvo MAJMUN

Pa nije bilo strajka lekara odavno.Sigurno 3-4 godine ako ne i vise.To je veliki uspeh u ovoj zemlji,sta god ti mislio.
A,uostalom sta da rade?Onaj ko resi to pitanje i zaposli nesaposlene izvlaci zemlju iz krize.
Ne znam jesi li u toku ali ima dosta ljudi koji bi radili ali nemaju gde.

Naravno da sam u toku. Zato kazem-DOLE AKTUELNA VLAST! Sto se tice radnih mesta, njih ce obezbediti neko leve provinijencije, pozeljno je da bude komunista, niko drugi to ne bi bio u stanju da ucini kako valja.

Zar ti nisi demokrata! Razocarao si me ovim postom, pokusavas da mi odgovoris tako sto mi prodajes fore i fazone iz vremena samoupravljanja... ili je bilo - svi smo krivi ili niko nije kriv! E moj Kami, zamisli se malo!

Ja sam hiljadu puta na forumu napisao da nisam demokrata, vec liberal.

Pa svi smo krivi. Ja ne mogu da kazem da su samo ljudi na funkcijama krivi zato sto je to popilisticka mantra. Ne resavaju se problemi tako sto neki funkcioner zamahne magicnim stapicem. SVI treba da se menjaju. Najgore je kada se kuka.

Poslednja izmena:
Jes' činjenica da su mnogi zakoni nejasno formulisani, tako da svako može da tumači onako kako mu je volja, prvi je Zakon o obrazovanju, sunce im 'ebem!
Pa jednostavno... zakon mora da je u skladu sa Ustavom, dobrim običajima, moralom, pravnim poretkom i da obuhvata relevantne odnose. Tako je teorijski, nemoj kriviti zakonodavca, nije nam tamo tako loše stanje, ne leži tu srž problema.
Činjenica je da su neefikasni, to je i svakoj budali jasno, ali mi smo krivi.

Ma u nasoj zemlji zakoni odavno nisu problem,vec selektivna primena istih

Pa svi smo krivi. Ja ne mogu da kazem da su samo ljudi na funkcijama krivi zato sto je to popilisticka mantra. Ne resavaju se problemi tako sto neki funkcioner zamahne magicnim stapicem. SVI treba da se menjaju. Najgore je kada se kuka.

mozda nije stvar da smo svi krivi, vec da je nase drustvo duboko bolesno i jednostavno "takvo"... A i kad pogledas 90 posto ljudi nema najosnovnije racionalno logicke sposobnosti da dela u svom interesu, a kamoli da vodi neku polemiku. Pa nije ni cudo zaista, cudo je vise kako ova drzava i dalje postoji :mrgreen:

Pa i to tumačenje ne može biti drastično drugačije od ustanove do ustanove, od lica do lica, tako da i nije neka velika frka, ali hajde.

Ne radi se o tumacenju,vec o primeni.Uhapse onoga ko je ukrao bicikl na ulici a ne traze onoga ko je pokrao drzavu.
Zaustave tipa sa zastavom zbog prekoracenja brzine od 10 km/h,a okrenu glavu kad protutnji dzip.

Jes' činjenica da su mnogi zakoni nejasno formulisani, tako da svako može da tumači onako kako mu je volja, prvi je Zakon o obrazovanju, sunce im 'ebem!
Pa jednostavno... zakon mora da je u skladu sa Ustavom, dobrim običajima, moralom, pravnim poretkom i da obuhvata relevantne odnose. Tako je teorijski, nemoj kriviti zakonodavca, nije nam tamo tako loše stanje, ne leži tu srž problema.
Činjenica je da su neefikasni, to je i svakoj budali jasno, ali mi smo krivi.

O ne, izvini ali mi nismo krivi! Nisi kriva ni ti, cak i ako si glasala za njih! Nisi kriva jer sigurno nisi glasala da rade to sto rade, glasala si da donose zakone cijim ce sprovodjenjem vecini biti bolje a ne samo malom krugu odabranih srecnika! Glasala si za njih (ako si} jer si verovala da su posteni, vredni i pametni! Ali ako su te obmanuli svjim obecanjima ja necu reci da si kriva ti, zato sto si bila naivna! Ne, onda su oni jos veci krivci jer su te potpuno svesno prevarili i obmanui, doveli su te svojim recima u zabludu da bi dosli do vlasti i tako sebi obezbedili sve privilegije koje vlast nosi i ostvarili veliku materijalnu korist! E draga moja a za to nije dovoljna kazna smena na izborima (ili ulici), ne za to treba se ide na robiju!

Ne baljezgaj. To sto ti imas viziju pljacke iz crtanih filmova, pa je svaka pljacka samo povezana sa dzipovima i besnim kolima, govori samo da si pogubljen u svemiru i prostoru.

Pa u nasim uslovima bitno je da pokazes sta si opljackao.Kako kaze Andric : " Sta ti vrede bogatstvo i moc ako ih nemas kome pokazati"
Svi koji su nesto ukrali i drze do sebe besno se nose.
U pravu je MilgredBulf,ne treba generalizovati,zna se u svakoj zdr. ustanovi kako ko radi i kako dolazi na posao.

mozda nije stvar da smo svi krivi, vec da je nase drustvo duboko bolesno i jednostavno "takvo"... A i kad pogledas 90 posto ljudi nema najosnovnije racionalno logicke sposobnosti da dela u svom interesu, a kamoli da vodi neku polemiku. Pa nije ni cudo zaista, cudo je vise kako ova drzava i dalje postoji :mrgreen:

Bwaco, sa ovim ne da se slazem, vec je to jedna od pametnijih stvari koje sam procitao na forumu u poslednje vreme. ;)

Sto je i pokazatelj teske nebuloze; klinac poput tebe to shvata, a vecina matorih to nece shvatiti do kraja zivota.:sad2:

Ja sam hiljadu puta na forumu napisao da nisam demokrata, vec liberal.

Dobro bre Liberalu ne ljuti se...(liberalizam ne priznaj kolektibnu krivicu
, zar ne) , a da ne bih citirao svoj post, procitaj ako hoces sta sam odgovorio Samo tvojuo senci po pitanju te krivice... isto odgovaram i tebi!

O ne, izvini ali mi nismo krivi! Nisi kriva ni ti, cak i ako si glasala za njih! Nisi kriva jer sigurno nisi glasala da rade to sto rade, glasala si da donose zakone cijim ce sprovodjenjem vecini biti bolje a ne samo malom krugu odabranih srecnika! Glasala si za njih (ako si} jer si verovala da su posteni, vredni i pametni! Ali ako su te obmanuli svjim obecanjima ja necu reci da si kriva ti, zato sto si bila naivna! Ne, onda su oni jos veci krivci jer su te potpuno svesno prevarili i obmanui, doveli su te svojim recima u zabludu da bi dosli do vlasti i tako sebi obezbedili sve privilegije koje vlast nosi i ostvarili veliku materijalnu korist! E draga moja a za to nije dovoljna kazna smena na izborima (ili ulici), ne za to treba se ide na robiju!

Pa nisam baš toliki nepoznavalac.
Glasala sam za njih, samo zato što nisam znala za koga da glasam.
Niko od njih ne priča nešto drastično drugačije o vlasti, a i džaba sve to, kad iza kulisa onoga što kažu postoji pozadina koju mi dajemo na osnovu divnog iskustva koje stičemo zbog njih.
Poprilična većina glasa "za manje zlo od zla".

Pa nisam baš toliki nepoznavalac.
Glasala sam za njih, samo zato što nisam znala za koga da glasam.
Niko od njih ne priča nešto drastično drugačije o vlasti, a i džaba sve to, kad iza kulisa onoga što kažu postoji pozadina koju mi dajemo na osnovu divnog iskustva koje stičemo zbog njih.
Poprilična većina glasa "za manje zlo od zla".

Dobro, kad sve saberemo i oduzmemo, manje vise uspeli smo da se slozimo! Kolektivna krivica je ukinuta onog trenutka kada smo iz socijalizma poceli da prelazimo u kapitalizam! Svaki krivac ima ime i prezime! Imena sadasnjih krivaca se znaju ( znaju se i onih pre njih)...znaci Boris Tadic i Mirko Cvetkovic su prvi koji treba da odgovaraju i oni su ti koji treba da kazu ko nije izvrsavao svoje zadatke kako treba, ko je krao i ko je uzimao debele provizije!

Mali deo se dotira iz budzeta. Jeste da je RZZO lopovski fond; ali ipak nista ne moze da se poredi sa onim protocnim bojlerom od PIO fonda, taj guta budzetske pare.

A da svi privatnici pocnu da redovno placaju doprinose i zdravstveno osiguranje svojim radnicima? I da svojim radnicima povecaju plate? Sta mislis o tome. Ljudi rade za 20 000 dinara dok se gazde basnoslovno bogate.

Praksa u mom okruženju stvarno govori da obavljaju svoj posao maksimalno kad odeš privatno.

Mislim da je to vrlo, vrlo relativno.

Nego da te pitam ... da li bi bilo logicno da neko iz vlasti odgovara zato sto je ekonomska politika te iste srpske vlasti i dovela do tih strajkova! Da je vlast manje krala i vodila pametniju ekonomsku politiku, bilo bi i manje strajkova!

Kome da strajkuju nezaposleni i kome da se zale najsiromasniji koje je ova ista vlast dovela do gladi?

:ok: :ok:

Back