Štrajk beogradskih taksista

Da li podržavate današnji protest taksista?


  • Ukupno glasova
    92

Trust no one

U prolazu
Poruka
23.681
Beogradu danas preti prava saobraćajna blokada pošto su najveća i najbrojnija taksi udruženja zakazala veliku protestnu vožnju. Okupljanje je u podne na četiri lokacije, a sat vremena kasnije kolone će iz četiri pravca krenuti ka centru grada sa, kako najavljuju organizatori, oko 3.000 vozila.



Na beogradskim ulicama poslednjih godina protestovale su razne taksi asocijacije, sastavljene od legalnih ili nelegalnih taksi vozača, ali nikada do sada u njima nisu učestvovala najveća udruženja kao što je sada slučaj.

Raniji protesti taksista

Foto: Nemanja Jovanović / RAS Srbija
Raniji protesti taksista


Učešće su najavili članovi Saveza auto-taksi udruženja Srbije, Ugovorne privredne taksi komore Srbije, ali i udruženja Beo taksi, Žuti taksi, Čukarički taksi, Alfa-bel, Beonaxis, Beogradski taksi vozači, Beogradski poslovni taksi, Pink taksi, Lux, Gold i samostalni taksisti.

Okupljanje je predviđeno od 12 sati na četiri lokacije, odakle bi protestna vožnja krenula sat vremena kasnije ka centru grada. Taksi vozila će se u kolonama uputiti ka centru grada sa Novog Beograda (Blok 70), Palilule (bivša hala „Pionir“), Voždovca (Kumodraška) i Čukarice (Obrenovački put).

Prema najavama, u blokadi bi mogao da se nađe kompletan potez od Mostarske petlje na jednoj, do Terazija na drugoj, Bulevara despota Stefana na trećoj, odnosno Bulevara kralja Aleksandra na četvrtoj strani.



Taksisti ovog puta skoro jedinstveni

Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija
Taksisti ovog puta skoro jedinstveni

Kako su saopštili organizatori, cilj okupljanja je "ukazivanje na činjenicu da se pozitivni propisi kojima se reguliše oblast prevoza u drumskom saobraćaju ne primenjuju, usled pasivnog držanja nadležnih državnih organa ".

- Nesprovođenje Zakona o prevozu putnika je razlog protesta i to što rade firme van tog zakona. Državne institucije bi morale da odrade svoj posao i svi oni koji posluju van zakona bi trebalo da budu zabranjeni odnosno morali bi da počnu da rade po zakonu - kaže Aleksandar Bijelić, jedan od čelnika beogradskih taksista.

pročitajte i...


Osim blokiranih ulica, danas će od podneva biti skoro nemoguće dobiti slobodan taksi. Naime, kako su najavili organizatori, tačno u podne prestaće sa radom kol centri najvećih taksi udruženja.



Protest bi, prema najavama, trebalo da traje do 15 časova.



ČETIRI PRAVCA

* Hala „Aleksandar Nikolić“ (Palilula): Čarli Čaplina - Jaše Prodanovića – Takovska – ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve.

* Kumodraška (Voždovac): Bulevar Peka Dapčevića – Autokomanda - Bulevar oslobođenja - Trg Slavija – ugao Nemanjine i Balkanske;



* Blok 70 (Novi Beograd): Oml. brigada – Bul. Mihajla Pupina - Brankov most – Prizrenska – Terazije - Trg Nikole Pašića – ugao Kneza Miloša i Nemanjine;

* Obrenovački put (Čukarica): Obrenovački put – Radnička - Bulevar vojvode Mišića - Mostarska petlja – ugao Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/t...a-na-cetiri-lokacije-odakle-ce-u-1300/m101j3w

Ne verujem da ce ova gomila neradnika i bezobraznika da ponovo blokira Beograd!
Ok,oni su produzena ruka vlasti u nekim poslovima,ali ovo je vec preterano,cak i za njih.
Ja bih licno sve do jednom koji danas bude blokirao BG oduzeo dozvolu,i vozacku i za taksistu.Pa neka vozi riksu,za bolje i nisu.
 
Oduzeti im dozvolu za rad i poslati ih ponovo u proceduru dobijanja dozvole. Razlog-ometanje građana u obavljanju redovnih aktivnosti, odlaska sa posla i dolaska na posao kao i sprečavanje javnih službi (vatrogasci, hitna pomoć) da obavljaju svoj vrlo bitan posao. Osim toga, zašto se boje konkurencije? Zašto je taksi u BG mnogo skuplji nego u NS, Nišu...
 
Da, da....odlicna stvar, podrzavam ih.....pa ce valjda neko da se seti da ukine monopol privilegovanima da taksiraju.....
Bruka, beograd par dana u 14 sati nema taksi vozilo, znaci da treba dozvoliti da vozi svako ko ispunjava uslove, a pre toga promeniti sve komisije za polaganje ispita i ispitivanje opreme.
Sto beograd ne bi imao ko svi normalni gradovi dovoljno taksi vozila kada vec ima zainteresovanih koje sprecavaju monopolisti da rade.10 ooo taksista treba beogradu, a ne fiktivnih 6 000 od kojih ne radi ni 2000.
 
Ali taksisti neki faktor u državi hahahahah, gde to ima???!!! I još državi kao što je Srbija eeeej! Ajde još i u BG bože pomozi da trebaju u ostalim gradovima si na kraju grada za 20min...smesno...

Koja je bre caka sa njima?
u ostalim gradovima Srbije taksi nije ni približno tako bezobrazno skup, a verovatno su i manji džulovi (čast izuzecima)
 
Poslednja izmena:
taksisiti su recidiv socijalizma, na putu su kapitalistickom resenju. dosta je bilo njihovog prostakluka i nasilja

njujork ima samo duplo vise taxista! od beograda. nesto tu smrdi
How many taxis are in New York?
There were about 143,674 taxis and for-hire vehicles licensed by the TLC in 2015, according to the 2016 Factbook. These include 13,587 Medallion Taxicabs; 7,676 boro taxis; 38,791 black cars; 21,932 livery cars; 288 commuter vans; and 2,206 paratransit vehicles.
 
Ne verujem da ce ova gomila neradnika i bezobraznika da ponovo blokira Beograd!
Ok,oni su produzena ruka vlasti u nekim poslovima,ali ovo je vec preterano,cak i za njih.
Ja bih licno sve do jednom koji danas bude blokirao BG oduzeo dozvolu,i vozacku i za taksistu.Pa neka vozi riksu,za bolje i nisu.
Sa mafijom država mora da se obračuna - ne birajući sredstva … Rulja ne sme da smeta slobodnim građanima, a ako im nije dobro neka se bave politikom, ali ne na takav način …
 

Back
Top