Strah od samoce

nenanitic

Početnik
Poruka
11
Ovde mogu svi pisati ali ne mogu svi osecati isto,recimo gde je porodica velika i oni od dva clana i samci naravno da je drasticna razlika. Da li vas je toliko strah od samoce ako zivite samo sa jednom osobom da se sta ne dogodi i ostanete sami i zbog toga ne mozete da se opustite,da gledate u buducnost,strah vas paralise da,jedino sto zelim je da ne ostanem sama da pozelim da me nema,da smisljam kako da se ubijem samo da ne budem sama,da se nagutam lekova ili nesto drugo,plasim se visine pa mi se ne skace sa zgrade,ali recimo zato dva dana nisam pila vodu da me sto pre nema,strah je toliko jak od samoce da ja vise ne znam kako da ovo resim a na rodbina me ne zeli,sve je to odkada je iznenada umro jedan clan poridice,a roditi ne mogu iz zdrastvenih razloga.

Pa sad nemoj baš tako da razmišljaš. Uzmi pročitaj neku stručnu literaturu ili radi posao koji može da te ispuni i umori. Pomisli samo koliko ima loših ljudi na svetu kojima na pamet ne pada da dignu ruku na sebe. Možda baš neki koji sada čitaju tvoj uvodni post bi trebalo da budu tamo gde ti želiš sebe da vidiš. Što si ti lošija od njih.

Ovde mogu svi pisati ali ne mogu svi osecati isto,recimo gde je porodica velika i oni od dva clana i samci naravno da je drasticna razlika. Da li vas je toliko strah od samoce ako zivite samo sa jednom osobom da se sta ne dogodi i ostanete sami i zbog toga ne mozete da se opustite,da gledate u buducnost,strah vas paralise da,jedino sto zelim je da ne ostanem sama da pozelim da me nema,da smisljam kako da se ubijem samo da ne budem sama,da se nagutam lekova ili nesto drugo,plasim se visine pa mi se ne skace sa zgrade,ali recimo zato dva dana nisam pila vodu da me sto pre nema,strah je toliko jak od samoce da ja vise ne znam kako da ovo resim a na rodbina me ne zeli,sve je to odkada je iznenada umro jedan clan poridice,a roditi ne mogu iz zdrastvenih razloga.

Самоћа истинска не постоји, постоји само наш субјективни осећај.
Ако нам се то догоди у животу, а да не видимо излаз, осећамо страх и тескобу, онда је време да попричамо са стручним лицем. :)
Реални животни догађаји могу човека да ломе и да га баце у разна психичка стања у којима није могао никад пре тога да се замисли.
У тим ситуацијама, веома често, не може да нам помогне чак нико из блиског окружења.
Живот је веома леп ако истински желимо да га живимо и да гледамо широм отворених очију. :)
А изазови су разни. Често веома тешки. Зато треба да гледамо око себе и увек ћемо видети да нисмо баш најлошији.

Кад је мојој баки умро син, имала је утисак да јој се живот распао. Онда је дошла једна жена да изјави саучешће, жена која је прошла ратни вихор. Кад је видела моју баку сломљену, испричала јој је своју причу: два сина убијена, троје унучади убијено, она силована. И каже: ''Гледај ме, живим!''
Имала сам утисак да се моја бака некако тргла након тог сазнања.

Мораш даље. :) Губатак блиског члана породице је тежак засигурно али се да превазићи.

Potrazi strucnu pomoc.Razgovaraj sa doktorom koji ti moze pomoci.Imam prijatelja koji je bio potonuo par godina,sada je sa njim sve u redu.Nije mu pomogao samo psiholog i on se potrudio da promjeni svoje stanje.Tako moras i ti.Puno srece ti zelim.

Пошто говориш о немогућности рађања из здравствених разлога, претпостављам да си млађа особа.

Има толико дивних ствари у животу које можеш да радиш сама,баш као и са неким другим, само немој да се затвараш у кућу.

Упосли мозак, нађи хоби, не знамо да ли радиш, а то је већ пола дана, истренирај себе да сваког дана шеташ, да једном недељно одеш на ручак у кафану, онако натенане, да попијеш кафу у неком кафићу са погледом на гомилу људи који пролазе, мене то увек опусти...

И ко зна, кад се покренеш, можда и сретнеш некога ко ће ти правити друштво.

Ако не, ту су књиге, биоскопи, ваљда имаш и другове и другарице, пријатеље са којима можеш да се виђаш.

У сваком случају, у ситуацији када размишљаш о тако драстичним потезима, сети се да постоје људи који су стручни да ти подигну тај вео са очију и да живот опет гледаш у шареним и веселим бојама.

Može se usvojiti dete, nije vazno ko posadi drvo nego je važno ko odgaja da bude veliko i spreman za život. Ako imaš mogućnosti usvoji detence i ulepšaj mu život.

@neno, taj strah je iracionalan i prate ga uverenja koja ti smatras istinitim i koja odrzavaju taj strah...
..s obz da spomnijes zdravstvene razloge - i to je faktor koji utice na celokupnu situaciju, takodje i lekovi koje mozda konzumiras,...pored svega toga izgubila si i clana porodice...
Pokusaj da sto manje razmisljas o samoci i svaki put kad te misao navede na to, uradi nesto sto te radosti, ispunjava i cini te zivom...radi na tome da shvatis i osetis da si predivno bice, vredno svega lepog sto zivot nosi....zivot ne mozes kontrolisati, ali mozes pokusati da trenutnu situaciju prihvatis (tako je kako je) i sagledas je iz drugog ugla....sama i uz pomoc psihijatra...

Može se usvojiti dete, nije vazno ko posadi drvo nego je važno ko odgaja da bude veliko i spreman za život. Ako imaš mogućnosti usvoji detence i ulepšaj mu život.

Није лако ни брачном пару усвојити дете, а не самцу.

Ova tema je da se premesti na psihologiju,videci da psihijatrije nema

- - - - - - - - - -

Ma daj!
Na ZDRAVLJU da diskutujemo o samoubistvu?!!!
...
Nemam reci,katastrofa!!!

Прелистај мало теме на Здрављу, па се извини...

Овде има свега сем здравља, онкомафије, таблета за мршављење, анксиозности, сахрањених живих људи, операција вена, стентова...

Зашто не разговарати са особом која очито тражи помоћ?

Прескочи ако ти се не свиђа, иди на тему о лековима против акни, рецимо.

Nemoj da te je strah iz razloga sto covek nikada nije sam, ako nemas trenutno partnera, imas porodicu, prijatelje, komsije
a imas i nas ovde na Forumu, svaki dan smo tu i mozemo da pricamo ...:lol: i dete nije grancija da bilo ko od nas nece ostati sam

Их, па доказано је да форум лечи и најтеже болести, имамо лекове за све, терапеуте, саветнике...

Ми кад препишемо терапију, то ти је пиши пропало :zcepanje:

Прелистај мало теме на Здрављу, па се извини...

Овде има свега сем здравља, онкомафије, таблета за мршављење, анксиозности, сахрањених живих људи, операција вена, стентова...

Зашто не разговарати са особом која очито тражи помоћ?

Прескочи ако ти се не свиђа, иди на тему о лековима против акни, рецимо.

ех,да је онкомафија у пуном саставу, оправили би ми њу очас посла :lol:

Osepavise Mina...ovde se podrzava zdravlje i zivot,ne smrt.Ako su tvoji ukusi i zahtevi razliciti od ove tematike MARS na mracne teme..

Мала, не капираш и то могу да схватим, али немој више да се брукаш...

Славиш живот таблетама за мршављење и живим сахрањеним људима?

А да се извиниш треба особи која је дошла да затражи помоћ и поразговара, а ти си је обележила као самоубицу.

Можда јој треба само мало подршке, али ти си сувише здрава да би то схватила.

И још нешто, научи да комуницираш нормално, без марш, лепши ће ти живот бити, а можда ћеш постати и боља особа, мада сумњам, од кривог дрвета се вретено не прави.

А ако прогуглаш мало, открићеш да у здравље спада и такозвано ментално здравље, могла би мало да порадиш на свом.

Back