Strah od ljubavi

Alya (ах, што не волим кад морам да пребацујем на латиницу) рече оно што је стварно, оно што је живот...а бајке су....хммм..па - бајке!

Alya (ах, што не волим кад морам да пребацујем на латиницу) рече оно што је стварно, оно што је живот...а бајке су....хммм..па - бајке!

E to je velika cast...da zbog mene prebacujes na latinicu....
a086.gif
...eto vidite dragi moji forumasi to je ljubav.....
a114.gif
...dela govore vise nego reci.....
a056.gif

Hellen,

pa ti ne zelis da me cujes!

Ja pricam o "partnerskim odnosima"
Ti pishash u potok i nudis islutracije kojima slikas konflktne odnose sa problematicnim, ostecenim likovima kojima postar zvoni nekoliko puta dak se opijaju u caraparma smrdljusicama

whatever :)

slozices se da bas svaki covek na planeti u bas svakoj situaciji moze da bira :)
Tako je sredio Dobri Bog sto nas voli :)
Na kraju, svako sebi bira put ka "bezuslovnoj ljubavi" ili bilo kakvoj drugoj .... :)
Ma sve je dobro, zar ne :)
Uvek je sve dobro :)
Uzivaj :)

Ja pricam o "partnerskim odnosima"
Ti pishash u potok i nudis islutracije kojima slikas konflktne odnose sa problematicnim, ostecenim likovima kojima postar zvoni nekoliko puta dak se opijaju u caraparma smrdljusicama

Ма, уживам ја, не брини ти ниш'!

Негоооо, твоје чарапице после употребе миришу?

Ти парови за које тврдиш да живе у безусловној љубави - они не улазе ни у какве конфликте у животу? Живе залеђени у својој бајци? Чарапе им миришу, никад не пожеле секс са неким другим, никада се не напију, никада не пожеле да тресну шамарчину свом партнеру, никада нису очајни, никада нису у страху, никада нису незадовољни, никада ништа не очекују, не улазе у сукобе, никада нису у беспарици и без посла, немају никаквих слабости нити порока...

Ужас! Јебо такав живот!

Коико си пута волела у животу? Ако је то било јендом-двапут-трипут...зашто није више? Ако је тако лепо и лако отварати се према другима, одакле толико усамљених и несрећних на планети? Сви су одреда самољубиви егоисти?
U velikom broju,ljudi su samoljubivi egoisti.
Uopste nije lako voleti,i ne znam zasto svi misle da to umeju,i da to ne zahteva napor volje,duha,uma,tela.
Nazalost,ljubav se smatra ucmalim i mirnim,staticnim i 'razumnim odnosom'.
Ja smatram da ljubav jeste euforija,obozavanje i kada to prestane biti,postaje staracka posvecenost i jedna obicna vaga-sta sam primio sta sam dao,i da li se sve to isplati.

U velikom broju,ljudi su samoljubivi egoisti.
Uopste nije lako voleti,i ne znam zasto svi misle da to umeju,i da to ne zahteva napor volje,duha,uma,tela.
Nazalost,ljubav se smatra ucmalim i mirnim,staticnim i 'razumnim odnosom'.
Ja smatram da ljubav jeste euforija,obozavanje i kada to prestane biti,postaje staracka posvecenost i jedna obicna vaga-sta sam primio sta sam dao,i da li se sve to isplati.

Pa jel ti ochekujesh da ce ti se to ikad desiti...ta ljubav...euforija i obozavanje, za ceo zivot, zauvek, non-stop??? Nisam struchna, ali iz mog lichnog iskustva, to o chemu ti prichash je zaljubljenost. I ona ne traje dugo, otprilike toliko dok ne shvatish da i taj tvoj predmet zaljubljenosti ostavlja prljave charape gde stigne, hrche, voli da popije ponekad...da ima mane kao uostalom i svi drugi. Tu prestaje zaljubljenost, a ako uspesh da zanemarish mane...pochinje ljubav. I ne mora da znachi da ce biti tako bombastichna i strasvena.

Ljudi,jel vam se nekada desilo da su vam necije prljave carape draze od svega,i da vrlo lako i one postaju sakralni predmet vase ljubavi.
Meni se desilo.
Zar bi vam smetale mane i prljave carape ,i to sto on ide u WC,i sto mu ujutru smrdi iz usta????
Ne kapiram.

Plasim se.......da ne zavolim nekoga previse,toliko mnogo cak i vise nego sebe.Imam strah da ne budem povredjena,ali mislim da su sve to normlani strahovi koji se javljaju kod svih ljudi koji imaju neko lose iskustvo.Kao mladja,mnogo sam se vise plasila da zavolim nekoga,a da taj neko zapravo to mozda ne zasluzuje i da me ne povredi.kako sam sazrevala prihvatila sam ljubav kao jednu neizvesnost i naucila da uzivam u tome.

Шта значи реч ''нормално''?
Како нешто може бити јако честа појава а да није нормална?
Како 2% становништва може бити ''нормално'' а 98% ''ненормално''? Онда је обрнуто...

Ljudi,jel vam se nekada desilo da su vam necije prljave carape draze od svega,i da vrlo lako i one postaju sakralni predmet vase ljubavi.
Meni se desilo.
Zar bi vam smetale mane i prljave carape ,i to sto on ide u WC,i sto mu ujutru smrdi iz usta????
Ne kapiram.

Обожавање није љубав. Заљубљеност и еуфорија такође не морају да значе да ту има или да ће икад бити љубави...
Тек кад прође та фаза онда се јавља простор за развијање праве љубави..
Заљубљеност јесте дивна, она нас понесе до небеских висина, али зна и да нас тресне на земљу и да после тога схватимо да смо обожавали слику коју смо сами створили, а не реалну особу.
Да бисмо могли реално да прихватимо некога са све смрдљивим чарапама, морамо прво да скинемо ружичасте наочаре, да се спустимо са неба на земљу и да свесно одлучимо да волимо баш ту и такву особу, значи, да јој приступимо врло критички и са много спремности на сва улагања која љубав захтева.

Da. Naravno da da.
Ljubav ne znaci da iskljucimo pamet i samokontrolu. Upravo suprotno.
Najmanje ljubavi ima tamo gde su preterivanja.
Znam da ne pitas mene, ali prosto se zapitah sama :lol:

Grandiozan (a moze i Grandovski;-)) pozdrav Sokolici, cije teme i dalje najvise volim da citam, a takodje i citiranoj dami.

A ti si Gosco rekla prakticno sve sto ima da se kaze i to je to. Samo vecina i zena i muskaraca ne zna da dozira, pa onda previse uplase ili previse ohlade suprotnu stranu...

Znaci prepustiti se i plimi i oseci emocija, ali ipak malo razmahnuti rukicama, da nas ne udarimo u stenu ili se ne nasucemo na obalu... Ponekad mogu i da je ne cujem ceo dan - ali necu iskulirati sms koji mi posalje, a ponekad bih ljubio stope kojim hoda ali necu uraditi bas ni to, da se ne oseti zarobljena mojom ljubavlju...neka se samo oseti milovana i zasticena njom...

VOLIM JE!

Ali mnogi ne znaju da doziraju, a u tome je skoro sve, u tome je recept trajanja ljubavi...mislim bar...nisam expert...moji predlozi za "doznu":-)

likovi...ne kupujte joj 101 ruzu dok je jos i ne znate...vece su vam sanse sa jednom ili nijednom...
ali kad konacno bude vasa, setite se da joj kupite povremeno bar tu jednu, jer i ona je cvet, a ne uredjaj za besplatan sex...
nemojte da joj zabranjujete da zivi i ima drugove...ali, ako je drugar uhvati oko struka, ili slicno...e pa onda ostro, onda ili on ili ti...ako ti takva uopste treba...

devojke...u prvom naletu neckanja (ne znam, ne mogu, ajde dogovoricemo se, nemam vremena...) oslobadjate se bezveznih likova, to stoji...ali ako cete nekog terati da vas 20 puta pita za jedan obican mali dejt, oslobodicete se i svih normalnih likova, i ostace vam samo ocajnici i zagoreli...

Meni se desilo.
Ne kapiram.

a jel bi ti smetalo da to traje 30 godina iz dana u dan........uz pretpostavku da ti čoolo njuha foonkcioniše....

Back