Strah..Kako ga pobediti?

• Začetnik teme Začetnik teme pikax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma moze strah da bude i samo reakcija, prelazak iz moda u mod....uplasi vas pa zauzmete stav kad vam dodje neko sa maskom cudovista pa pocne da mrda ocima...tu sam foru kupio, znaci niko se ne plasi tih haloween maski ma koliko strasne, a moj buraz stavi masku i vidim da je stavio masku , kad on pocne da pomera ocima ispod maske a krvavi mu kapilari , sine kad je dunuo strah...odmah sam zauzeo polu sedeci poloozaj skoro polusedeci , spreman da se krecem bilo kuda....strecnuo me maksimalno...a video sam da stavlja masku , ali ne mogu da objasnim....nacin na koji je jpomerao oci u maski , i kazem mu , on kaze eeee pa nisam ti ja kao ovi obicni pajsercici, ja kad idem na maskembal pola zenskih se upisa....

A vala kakva je moja reakcija bila, ja mu verujem....suvise sam bio mlad, ali sad ko zna mozda bih i pishnuo....
Ko macka si napet na svakom misicu...to je strah iznenadjenja...nije konkretan ali je iznenadjenja...ali nije zezancija...nabio mi krv u usi sto posto..

Страхови су научене реакције, а реакције на нешто могу бити рационалне или ирационалне. Програмирани смо кроз одрастање да се плашимо многих ствари па и оних којих не би требало

I kako resavas na dnevnom nivou onda?
Nikako :D
ma konkretno kdo mene je strah kada treba da učim :D
Inače, učila sam ekstremno brzo i povezivala sve predmete, u osn, srednjoj, ali i kasnije.
Logičar tip osobe, ali otkad faks dovedoh do kraja, ali ga ne završih i napravih dugogodišnju pauzu, odlažem to suočavanje same sa sobom...

I neću da sada nešto kukam, ili da tražim pomoć, jednostavno imam taj neki čudni strah, koja ja ne bih ni trebalo da imam sa obzirom na to da nemam u svojoj istoriji neuspjehe. Čim se zadje u iracionalno, nema logike.

Kao i sve što sam rješavala, tako ću i ovo suočavanjem i tjeranjem, i ponavljanjem dok ne pobjedim sebe.
Kad steknem naviku, položiću i završiću i taj faks zbog sebe.

Страхови су научене реакције, а реакције на нешто могу бити рационалне или ирационалне. Програмирани смо кроз одрастање да се плашимо многих ствари па и оних којих не би требало
Odlicna poruka, gotovo svi strahovi su nauceni, a ako su nauceni mogu se i oduciti, samo treba vremena i napora jer oduciti od straha je nazalost neuporedivo mnogo tezi i sporiji proces.

Inače, učila sam ekstremno brzo i povezivala sve predmete, u osn, srednjoj, ali i kasnije.
Logičar tip osobe, ali otkad faks dovedoh do kraja, ali ga ne završih i napravih dugogodišnju pauzu, odlažem to suočavanje same sa sobom...

I neću da sada nešto kukam, ili da tražim pomoć, jednostavno imam taj neki čudni strah, koja ja ne bih ni trebalo da imam sa obzirom na to da nemam u svojoj istoriji neuspjehe. Čim se zadje u iracionalno, nema logike.

Kao i sve što sam rješavala, tako ću i ovo suočavanjem i tjeranjem, i ponavljanjem dok ne pobjedim sebe.
Znam da hoces. Dok krenes sa spremanjem ispita, plan/kao i uvek, tako sam ja..

Odlicna poruka, gotovo svi strahovi su nauceni, a ako su nauceni mogu se i oduciti, samo treba vremena i napora jer oduciti od straha je nazalost neuporedivo mnogo tezi i sporiji proces.
Једини начин је суочавање са страхом и то изнова и изнова до потпуног ослобођења. То је јако стресан начин али нема другог начина и ко је свестан деградирајућих страхова мора тако да поступи иначе се тога никад неће решити... Године ће проћи, а ти остајеш заробљеник страхова

Znam da hoces. Dok krenes sa spremanjem ispita, plan/kao i uvek, tako sam ja..
Da, dobar je savjet. Hvala, bird.
Nisam sigurno kako bi izgledao plan za ovaj predmet (nemam samo knjigu pred sobom, nego puno stvari koje treba da zapamtim i da što više problema riješim radi brzine razmišljanja na ispitu, plus kako kucam, treba biti i musce memorija dobra).
Ali samo razmišljanje o planu i načinu dolaska do znanja dovoljnog za polaganje ovog predmeta, me čini korak bližom cilju.

Da, dobar je savjet. Hvala, bird.
Nisam sigurno kako bi izgledao plan za ovaj predmet (nemam samo knjigu pred sobom, nego puno stvari koje treba da zapamtim i da što više problema riješim radi brzine razmišljanja na ispitu, plus kako kucam, treba biti i musce memorija dobra).
Ali samo razmišljanje o planu i načinu dolaska do znanja dovoljnog za polaganje ovog predmeta, me čini korak bližom cilju.
Strategija, bas to.
Kako najlakse upamtiti.

Nema šta kad sedneš, nego odvojipš neko vreme samo da čituckaš to što treba.. bez pritiska da ide brzo.Neka bude jedan pasus. To se tako radi, a ne čekati neki pogodan momenat. Nego odmah gutati žabu. Jeste malo bljakić i jeste se puno zaboravilo, ali recimo uzmeš taj predmet tj to gradivo i jedan pojam počenš sa chatgpt da četuješ.. to ti je kao društvo. Pitaš šta podrazumeva ovo... i onda on ti kaže, pa ovo... i tako mic po mic, da bude zanimljivo, bez pritiska da bude mnogo.

Nema šta kad sedneš, nego odvojipš neko vreme samo da čituckaš to što treba.. bez pritiska da ide brzo.Neka bude jedan pasus. To se tako radi, a ne čekati neki pogodan momenat. Nego odmah gutati žabu. Jeste malo bljakić i jeste se puno zaboravilo, ali recimo uzmeš taj predmet tj to gradivo i jedan pojam počenš sa chatgpt da četuješ.. to ti je kao društvo. Pitaš šta podrazumeva ovo... i onda on ti kaže, pa ovo... i tako mic po mic, da bude zanimljivo, bez pritiska da bude mnogo.
Znate kako sam ja. Evo. Kad imam da spremim nesto obimno ili dosadno, ja raspodelim po danima, toliko za taj dan, toliko naredni, itd, plan sve do datuma ispita. Kad postujes svoj plan, osecas se mnogo dobro :D. probaj!

kako ste uspeli u tome?
Универзално решење за све проблеме јесте да проблем разбијеш на довољно мале потпроблеме. Што су мањи, то ће спорије ићи али сигурније. Што су већи, то ће ићи брже али уз ризик да створиш нове.

Дакле, ако ти одређена ситуација изазива страх, циљ је да нађеш сличну али једноставнију ситуацију. Кад савладаш њу, онда нађеш сложенију и тако док на крају не решиш проблем.

Но, ја сам више за превенцјиу. Лакше је спречити него лечити.

Znate, ono kad šetate, pa odjednom, ne nadajući se, zalaje pas, a vi se trznete. To je stres. E, takvih stresova, danas ima mnogo. I kad se nakupe, organizam puca, na nekom od organa, i onda se širi celim telom. Toga me je najviše strah. A,i ostale stvari, poput, polaganja ispita, odlazak kod lekara, otkaz na poslu... , su određeni strahovi, koji rezultiraju stresom.

Strah je besplatan i koristan osjećaj za potencionalnu opasnost. Ne treba ga ignorisati. Ni savladavati.
Ja licno imam najveći strah od pasa, iako nemam negativna iskustva. To je nešto kod mene nazovimo urođeno. Kao mala često sam sanjala da me juri pas i dodjem do ulaznih vrata, ali nemam snage od straha otvoriti vrata.

Pogledajte prilog 1660131
Strah i mehanizam straha je primarna naša emocija koja nas priprema za opasnost - opravdanu ili ne.
Ne morate reći koji su vaši strahovi ili bojazni - možda je to isuviše intimno pitanje, ali recimo možete odgovoriti da li ste neki pobedili i kako ste uspeli u tome?

Tema je super,ali da li razlikujes strah ili svijest

Ako ides preko pjesackog prelaza npr i put tebe ide auto osjecas uzbudjenje da li je to fobija

Back