Stop priča na 7+ dana

Urwald

Aktivan član
Poruka
1.533
Eksperiment:
U vezi ste i dogovorite se sa partner(k)om da na neko vreme nećete da pričate kada ste zajedno i u mogućnosti sa jedno drugo čujete, za vas ovo takođe podrazumeva da se međusobno nećete dopisivati. Vezano za prijatelje, posao i sl. sve ostaje regularno.
Koliko je ovo izvodljivo na recimo 7+ dana i šta mislite sa bi se desilo?
Da li bi ovo udaljilo partnere ili bi naučili da se zbližavaju govorom tela?

Eksperiment:
U vezi ste i dogovorite se sa partner(k)om da na neko vreme nećete da pričate kada ste zajedno i u mogućnosti sa jedno drugo čujete, za vas ovo takođe podrazumeva da se međusobno nećete dopisivati. Vezano za prijatelje, posao i sl. sve ostaje regularno.
Nista se ne bi desilo, videli biste jedno drugo iz jedne sasvim druge, nove perspektive...:D
Cuje se tj. govori se i ocima, osmesima, dodirima a cesto se tad i mnogo vise kaze...ukljuce se senzori
za detektovanje pokreta a svaki pokret ima svoju pricu, popale se sve recima pogasene lampice
za hvatanje signala za -sad je pravi trenutak...
Ja volim takvu atmosferu...:lol:

Ja i biram partnere takve da najčešće ništa i ne pričamo.. Puno "praznog" prostora što se tiče razgovora.

Ali ne vidim smisao da sad namerno ništa ne kažemo, ni reči tipa dodaj, ajmo, dođi i slično.. nešto što nije priča već normalna komunikacija, svedena, ali opet je tu. Idem da se istuširam ili operi voće ili lezi, odmori, ili slične kratke izjave.. zašto bi one smetale? :)

Eksperimentalno.

Sedim danas u NS sa jednim poznanikom i njegovom devojkom, pa mi pomenuše da gotovo uopšte ne pričaju već se razumeju pogledom i preko govora tela.
Inače, ona je po prirodi bila nepričljiva/povučena (zapravo gotovo je nečujna kada priča) pa su se oni nekako adaptirali na to (preko 4 godine veze).
To me je zaintrigiralo te rekoh da pitam ovde, jer je meni ovo prvi put da čujem za ovakvu situaciju.

Eksperimentalno.

Sedim danas u NS sa jednim poznanikom i njegovom devojkom, pa mi pomenuše da gotovo uopšte ne pričaju već se razumeju pogledom i preko govora tela.
Inače, ona je po prirodi bila nepričljiva/povučena (zapravo gotovo je nečujna kada priča) pa su se oni nekako adaptirali na to (preko 4 godine veze).
To me je zaintrigiralo te rekoh da pitam ovde, jer je meni ovo prvi put da čujem za ovakvu situaciju.

Razumem.
Ali to ne znači da uopšte ne govore ništa... ove kratke izjave sigurno kažu.
Recimo nešto radite zajendo i neko naglo ustane i izađe iz sobe. Zar nije normalno da kaže idem do prodavnicce, a ne da samo ćuti i ode?

Razumem.
Ali to ne znači da uopšte ne govore ništa... ove kratke izjave sigurno kažu.
Recimo nešto radite zajendo i neko naglo ustane i izađe iz sobe. Zar nije normalno da kaže idem do prodavnicce, a ne da samo ćuti i ode?
Nije konvencionalno, ali mi ni ne deluje kao čudno? Manje-više sam i sam takav tj. sitne stvari retko pominjem, dok recimo o radnjama koje mi iziskuju duži period obaveštavam druge.

Ali je poželjno da postoji normalna komunikacija između ljudi.
Nedostatak komunikacije može da uzrokuje probleme.
Nije normalno da neko samo ode a da ništa ne znaš ni zašto ide ni kada se vraća u onom mom primeru... to nije normalno i zrelo da se tako ljudi ponašaju.

Ukoliko je problem veze to što mnogo dave jendo drugo, neka se dogovore samo da ne vode neke ozbiljne razgovore npr, da svedu komunikaciju na jednostavniju.

Eksperiment:
kakvi eksperimentalno, kod mene to uobičajeno
hajte molim vas :lol:

Ali je poželjno da postoji normalna komunikacija između ljudi.
Nedostatak komunikacije može da uzrokuje probleme.
Nije normalno da neko samo ode a da ništa ne znaš ni zašto ide ni kada se vraća u onom mom primeru... to nije normalno i zrelo da se tako ljudi ponašaju.

Ukoliko je problem veze to što mnogo dave jendo drugo, neka se dogovore samo da ne vode neke ozbiljne razgovore npr, da svedu komunikaciju na jednostavniju.
veruj na rec da su takve veze najbolje.

sto manje pricaju jedno drugom o sebi, veza ce im biti jaca... cim u pricu uguraju dnevne gluposti familiju istoriju i slicne gluposti...ode sve u pm.

konacno kad se skinu i legnu u krevet samo su muskarac i zena...nisu psiholozi.

Back