СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
upravo tako kako sam opisala...

u nemackoj to odlicno funkcionise i ne znam zasto ne bi moglo ovde...

Iz istog razloga sto kod nas nista ne funkcionise kao u Nemackoj!:think::whistling:
Kao npr,ti za svako tvoje dete u Nemackoj primas deciji dodatak,ovde ga dobijaju samo cigani.Iz tog razloga sto u Nemackoj je zena zasticena kao beli medved,jos ako je samohrana,o tome i da ne govorimo.Vrati se ti u nasu lepu Srbiju,pa palamudi odavde sta se moze a sta ne!
I smej se odavde sto je batina iz raja izasla!

Poslednja izmena:
U Srbiji to NE moze!Nema biranja,ni usvojitelji ne znaju ko je rodio dete!

Da usvajanje je anonimno, ne moze neko da rodi dete i da ga da komsinici koja ne moze da rodi. S jedne strane svi kukaju kako je abortus fetusa ubistvo a ovamo zivo rodjeno ljudsko bice tretiraju kao dzak brasna!
Taj postupak vazi u amrici i jako je los jer se cesto desava da posle par godina majka(obicno je samohrana majka) kada se sredi, nadje posao itd zatrazi nazad svoje dete. Ma koji god ona pravni dokument potpisala drzava nema prava da joj oduzne ono sto je ona rodila. Zato je usvajanje anonimno.

Poslednja izmena:
Da usvajanje je anonimno, ne moze neko da rodi dete i da ga da komsinici koja ne moze da rodi. S jedne strane svi kukaju kako je abortus fetusa ubistvo a ovamo zivo rodjeno ljudsko bice tretiraju kao dzak brasna!

Ne moze to ni u Nemackoj,nego se pravi pametna!Ko da mi zivimo na Marsu,pa niko ne zna gde je Nemacka.
Pa zamisli kako bi to bilo da znas gde ti je dete,i non stop ga posecujes a drugi ga hrani.Mozda usvojitelji ne zele da dete sazna da je usvojeno,vec ga gaje kao da su ga oni rodili!Da postoji mogucnost da znas gde ti je dete,zasto upravo u toj Nemackoj angazuju privatne detektive da ti pronadju dete,kada je vec odraslo,a bio majka bi sad malo da se druzi s njim?

Nije tačno. Itekako znaju čije je dete.

Nije tacno,zena koja se odrice svog deteta i da ga na usvajanje,nema pravo da zna gde joj je dete!Znam jer je moja kuma usvojila devojcicu.Usvojitelj zna neke pojedinosti,ali ne zna imenom i prezimenom ko je majka detetu!Pa zamisli,majka se odrekne da na usvajnje,pa posle uznemirava usvojitelje da vidja dete!Njoj se oduzimaju sva prava oko tog deteta!Jedino sluzbe znaju podatke jednih i drugih.

To nije tema, svi znamo d aje zakonitao, ali pogledaj naslov. Ovo je apel da se zaustavi neograničeno i toliko slobodno vršenje abortusa. Joše jedna oblast u kojoj je naša država, pa i naše društvo, zatajila.

A ja ti opet kazem,sta ti imas od zabrane abortusa?Da bi kontrolisao SVOJU zenu,ili ti je" stalo "do opsteg"dobra"?Sta ce se postici punjenjem Domova za nezbrinutu decu ili ako ostanu u svojim porodicama zivota u losim materijalnim uslovima?

Nije tacno,zena koja se odrice svog deteta i da ga na usvajanje,nema pravo da zna gde joj je dete!Znam jer je moja kuma usvojila devojcicu.Usvojitelj zna neke pojedinosti,ali ne zna imenom i prezimenom ko je majka detetu!Pa zamisli,majka se odrekne da na usvajnje,pa posle uznemirava usvojitelje da vidja dete!Njoj se oduzimaju sva prava oko tog deteta!Jedino sluzbe znaju podatke jednih i drugih.

Ja imam u okruženju dve porodice koje su usvojile dete, oni znaju porteklo dece. Očigledno je da su i ovde iskustva različita i da nema jedinstvenog sistema, tj. poštovanja istog.

A ja ti opet kazem,sta ti imas od zabrane abortusa?Da bi kontrolisao SVOJU zenu,ili ti je" stalo "do opsteg"dobra"?Sta ce se postici punjenjem Domova za nezbrinutu decu ili ako ostanu u svojim porodicama zivota u losim materijalnim uslovima?

Zar trebam tako da "kontorlišem" svoju ženu? Ovde je rasprava o više problema koji nastupaju masovnim (dakle ne pojedinačnim i povremenim) abortusima. Neće se puniti domovi za nezbrinutu decu, tamo idu već odrasla deca, ne bebe. Puno parova čeka na usvojenje dece. i umesto da se na "lak način rešavaju problemi" zar ne bi bilo bolje da se određenim kategoriajma dozvoli besplatna intervencija, a ostalim da se upisuje u karton i svaka sledeća skupo naplaćuje? One koji izvedu trudnoću i daju dete na usvajanje da država nekako stimuliše? I humanije i zdravije za ženu.

Zar trebam tako da "kontorlišem" svoju ženu? Ovde je rasprava o više problema koji nastupaju masovnim (dakle ne pojedinačnim i povremenim) abortusima. Neće se puniti domovi za nezbrinutu decu, tamo idu već odrasla deca, ne bebe. Puno parova čeka na usvojenje dece. i umesto da se na "lak način rešavaju problemi" zar ne bi bilo bolje da se određenim kategoriajma dozvoli besplatna intervencija, a ostalim da se upisuje u karton i svaka sledeća skupo naplaćuje? One koji izvedu trudnoću i daju dete na usvajanje da država nekako stimuliše? I humanije i zdravije za ženu.

Kad toliko parava ceka na usvojenje deteta,zasto su puni Domovi?Nije tacno da bebe ne idu u Domove,idu i hraniteljske porodice ili u Dom do usvojenja,ako do istog dodje.A ako ne dodje,dete je i Domu do punoletstva,a posle kako se snadje!Izbacite vi vasu decu sa 18,pa nek se snalazi samo!A devojke se "snadju"tako sto se udaju,pa se razvedu i opet su na ulici!
Moja prijateljica uzima decu u hraniteljstvo,cist biznis.Obe cure su joj se udale a da skolu nisu zavrsile.Sta ce s njima biti u danasnje vrema kad ni sa skolom nema zaposlenja,to samo Bog zna!

Nije ubistvo, ako nešto nije rođeno...

Ako je nerođeno, to je onda potencijalno...
Znači tebe bi trebalo ubiti, jer svaki put kad drkaš, ti ubiješ 300 miliona "potencijalnih" života.

Dete od 16-17 godina psihološki nije spremno za rađanje, a rađanje, pa dajanje na usvajanje je još gore i predstavlja stres za majku, a vrlo verovatno i za dete - kroz čitav život !

Naravno da je ubistvo jer ima otkucaje srca i zaceto je . Istrazi malo , i ne lupetaj .

Ne moze to ni u Nemackoj,nego se pravi pametna!Ko da mi zivimo na Marsu,pa niko ne zna gde je Nemacka.
Pa zamisli kako bi to bilo da znas gde ti je dete,i non stop ga posecujes a drugi ga hrani.Mozda usvojitelji ne zele da dete sazna da je usvojeno,vec ga gaje kao da su ga oni rodili!Da postoji mogucnost da znas gde ti je dete,zasto upravo u toj Nemackoj angazuju privatne detektive da ti pronadju dete,kada je vec odraslo,a bio majka bi sad malo da se druzi s njim?

a ja ti kazem da je to u inostranstvu MOGUCE!! Prvo se raspitaj pre nego sto mi se nakacis na post!!!

"Sie haben die Möglichkeit, Wünsche zur Auswahl der Adoptivfamilie zu äußern. Diese können sich zum Beispiel auf die gesamte Situation und Lebensweise der Adoptivfamilie oder deren Einstellungen zur Erziehung eines Kindes beziehen. Soweit Ihre Vorstellungen realisierbar sind, werden diese bei der Auswahl der Adoptiveltern berücksichtigt. Bei einer offenen Adoption ist auch möglich, dass Sie die zukünftigen Adoptiveltern - anonym - kennenlernen."

http://www.pro-leben.de/abtr/adoption.php#4

301979_220585111340018_100001655923313_529874_383403576_n.jpg
СРЦЕ КОЈЕ НЕЋЕ КУЦАТИ.
ОЧИ КОЈЕ НЕЋЕ ГЛЕДАТИ.
РУКЕ КОЈЕ ТЕ НЕЋЕ МОЋИ ДОТАЋИ.
НОГЕ КОЈЕ НЕЋЕ ТРЧАТИ.
УСТА КОЈА НЕЋЕ ПРИЧАТИ.

Зауставимо абортус ако смо људи.

To nije tema, svi znamo d aje zakonitao, ali pogledaj naslov. Ovo je apel da se zaustavi neograničeno i toliko slobodno vršenje abortusa. Joše jedna oblast u kojoj je naša država, pa i naše društvo, zatajila.

Onda je i naslov teme trebao biti drugaciji. Kljucna rijec je OGRANICITI, a ne STOP.

Па да наслов теме је стоп. Треба зауставити неконтролисано вршење абортуса.

Tako ne pise ni u naslovu ni u uvodnom postu. Ali ok, da se iscitati iz gomile postova. Ja jesam za abortus (u ovim/onim okolnostima tralalal....), ali sam naravno i izricito za ogranicenje i protiv nekontrolisanog provodjenja abortusa.

Наслов је примерен. Наравно да нико и не помишља да жели забрану оних посебних случајева кад је абортус разумљив.

Ja ne mislim da je dovoljno jasan. Uostalom, evo i sama anketa (koja je naknadno postavljena) je izricita - Za ili Protiv. A velika je razlika u stavu, barem mom, ako me pitas da li sam za ili protiv ili da li sam za u odredjenim slucajevima, a protiv abortusa opcenito.

Ja ne mislim da je dovoljno jasan. Uostalom, evo i sama anketa (koja je naknadno postavljena) je izricita - Za ili Protiv. A velika je razlika u stavu, barem mom, ako me pitas da li sam za ili protiv ili da li sam za u odredjenim slucajevima, a protiv abortusa opcenito.

Мислим да је бесмислено расправљати о ситуацијама кад је абортус мање зло, када се једноставно мора извршити. Поента је у оном огромном постотку извршених абортуса који не спадају у ту групу, да кажем, дозвољених абортуса.

svaka zena ima pravo da u slucaju kad ne zeli dete jos za vreme trudnoce donese odluku i da dete na usvajanje, pa cak i da nadje odgovarajuce usvojitelje...u slucaju da je maloletna to rade njeni roditelji ili staratelji umesto nje...

Ajaoj, pa zar tebi ovo, u ovoj našoj Srbiji, ne miriše žestoko na zloupotrebu? Trgovinu ljudima??? Uuuuuh, već zamišljam scenario najstrašnije vrste, gde otac, stric, deda, staratelj...ili mama, kuma, tetka... ima toga više nego što mislimo, podvodi, pa kad do trudnoće dodje, nalazi bogatog "usvojitelja", na srpskom čitaj - kupca, pa deo tih parica služi za podmazivanje ljudi na položajima, tipa CSR i slično... i opet ostane dovoljno da bi se biznis sa pravom zvao unosnim :sad2::sad2::sad2:
Aaaaaaaaaaa, ne treba nam još i to, sva ostala zla već su se odomaćila ovde, još nam samo to fali...
U dobre namere ne sumnjam, ali zaista verujem da je predlog dat od srca i iz najbolje namere. Ali - put do pakla je popločan baš tim i takvim namerama! :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back