Stolnjak u Srbiji.

Nakon što sam se razmrdala uz nacionalno razgibavanje, utonula sam u tvrdu foteljicu na poslu i krenula da prekliktavam (to je digitalni izraz za 'prelistavam') raznorazne e-novine (na moju veliku žalost, mislim da moje radno IT okruženje ne bi raširenih ruku dočekalo moju strast ka čitanju štiva u štampanom obliku).
Posle 10 minuta kliktanja i zamaranja očiju saznala sam da: Facebook od sada možete da 'akate' iz Excel sheet-a, umesto u njegovom dosadašnjem vizuelnom framework-u, kako biste vašim, IT slabije obrazovanim šefovima, zamazali oči kobajagi vrednim radom u Office poslovnom paketu. Tu mi odmah zasija crvena lampica.. čekaj, stani, pazi - poslovni ljudi, negde tamo u svetu (jer, dakako, naši srpski šefovi još uvek mahom ne uvode politiku ne-fejsbukovanja u radno vreme), pribegavaju ovim sitnim, malim podvalama da bi koliko-toliko ispunili radošću svoje suvoparno radno vreme i odmorili mozgove u postavljanju statusa i share-ovanju. I ti neki opasni šefovi, kobajagi, ne provale da to što ti skakuće po Excel tabelama nisu proračuni i konta nego lajkovi i poruke FB drugara. Nije nego..
Dalje, saznala sam 'Nata i Dača i Nole i Goca i Ivan i JK i Marijana i Nemeš itd.', nikada neće presušiti u sprskoj tabloidnoj, a bogami, i u ovoj šatro-ozbiljnoj štampi. Uopšte se ne razumem i molim da mi oprostite neobaveštenost, ali verovatno ovim imenima treba dodati još koje, vredno da se nađe utkano u srpski medijski stolnjak, tako ukusno postavljen pred svaku porodicu bez obzira na broj članova i njihovu starost. Se*em sada.. ali tako na mene utiču ovakve vesti..
Dalje, saznala sam da je toliko i toliko ljudi povređeno i poginulo u saobraćajnim nesrećama koje su se desile u toku noći, i ovo stvarno ne mogu da komentarišem pošto ću momentalno da odustanem od vožnje autom do Crne Gore na more, i onako isfrustrirana od činjenice da sve što treba da radim da bih bezbedno stigla dole jeste da imam sreće i da ne naletim na neku budalu koja ne zna da vozi/ima besan auto i strašnu želju da ga "razvuče do maksimuma po putu"/malko je popio a to mu uopšte ne smeta u vožnji itd.
I sada dosta o tome.
Dolazim do zaključka da naša dnevna štampa nije ni za šta drugo (ok, može za potpalu roštilja..), osim za razonodu i priliku mozgu da vidi kako je mediokritetima (ako to uopšte treba da se poželi).
A sad se vraćamo u full mod! Pravac excel sheet za fejsbuk! Vooozi Miško!
:brus:

P.S. Evo šta, između ostalog, ima da kaže Google Images na temu: stolnjak u Srbiji..
Pogledajte prilog 194222
 

Back
Top