Stojan Župljanin trazen u bolnici u kragujevcu!

[[Darko_91]] *

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.795
KRAGUJEVAC - Pripadnici službi bezbednosti, pristigli najverovatnije iz Beograda, pretresli su uoči Nikoljdana privatnu kliniku „Sveti Jovan“ u Kragujevcu. Tražili su odbeglog haškog optuženika Stojana Župljanina, a umesto njega su našli pacijenta D. R. iz Republike Srpske, teškog zdravstvenog stanja, sa promrzlinama na nogama, čoveka više puta ranjavanog u toku rata u Bosni i Hercegovini, sa prostrelnom ranom u bubregu, i priključenog na aparate.

- Dva civilna vozila marki „punto“ i „škoda fabija“ blokirala su ulicu oko 13 sati. Iz njih su izašla četiri čoveka u civilu, najverovatnije inspektori. Rukovali su se s nama i vrlo ljubazno saopštila da ih interesuje pacijent iz Srpske - kaže Rade Janićijević, vlasnik i glavni menadžer klinike „Sveti Jovan“.

U klinici se zaista nalazio pacijent iz Republike Srpske u teškom zdravstvenom stanju i primao je infuziju.

- Mi od 1992. godine, od kada i postoji klinika, lečimo besplatno sve pacijente iz Republike Srpske, bivše Srpske Krajine i raseljene s Kosova i Metohije. Pacijenta D. R. smo besplatno pregledali i u okviru naših mogućnosti pružili mu lekarsku pomoć. Ne znam ko je dojavio da je možda reč o Župljaninu, ne znam - kaže Janićijević.

Nenadani „gosti“ strpljivo su sačekali da D. R. primi infuziju, „siđe sa aparata“ i u gostinskoj sobi razgovarali sa njim. „Pokazali su mu sliku čoveka na koga je D. R. zaista podsećao, ali nije bio on taj koga su tražili, kaže Janićijević. Bezbednjaci u civilu nisu bili naoružani. Neprestano su bili na vezi s nekim, najverovatnije iz Beograda. Bez prisustva pacijenta D. R. pretresli su temeljito sobu u kojoj je ležao, kao i njegovu putnu torbu i lične stvari. „Sve je trajalo nekoliko sati“ kaže Janićijević ne želeći da iznosi druge detalje ove neočekivane „posete“. Nakon što je prva ekipa završila posao, i napustila kliniku, u „Sveti Jovan“ pristigla su druga dvojica za koje Janićijević, takođe, pretpostavlja da su bezbednjaci.

- Proveravali su šta su uradili njihovi prethodnici. I oni su bili jako korektni, nisu napravili nikakvu štetu i oko pola sedam uveče napustili su kliniku - kaže Janićijević.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.