Stojan Rajchevski i velikobugarska propaganda

Srbi su postali Jermeni, Grci, Turci, Nemci, Vlasi, Karavlasi i tako dalje. Veliki broj Grka ima slovensko odnosno srpsko poreklo. U Grčkoj, pogotovo na severu Grčke ima 18% Grka haplogrupu I2a i 16% Grka haplogrupu R1a. Ili obrnuto. To su tipične grupe za Srbe i ostale slovenske narode.Ili obrnuto. Isto važi i za Nemce, Jermene, Vlahe. Srbi nisu utopili ni jednu drugu naciju odnosno narod. Vlasi u istočnoj Srbiji su zapravo povlašeni Srbi koji su pred Turcima pobegli u Vlašku, današnju Rumuniju, tamo ostali nekoliko vekova i u međuvremenu se povlasili/porumunili. Pri kraju turske okupacije su se povratili u Srbiju. Zašto slave srpske krsne slave a izjašnjavaju se kao Vlasi?
Kakvi sad crni Jermeni? Troluješ ili šta? Slovensko poreklo nije isto što i srpsko.
 
Znate šta je smešno? Pocincarjeni i povlašeni Srbi tvrdi da ih ima više u istočnoj Srbiji nego što Timočka Krajina ima stanovnika. I samo udruženje Jermena kod nas tvrdi da u jermenskoj zajednici ima i Srba odnosno ljudi srpskog porekla. Dakle određen broj Srba se ipak pretopio u Jermene. Broj Vlaha na popisima stanovništva se poklapa sa brojem govornika vlaškog jezika.
 
Tipične za slovenska plemena koja su se deoselila u Bugarsku ali ta plemena nisu bila srpska. Srpska plemena su se selila uglavnom na dinarska područja a ne toliko na istok kao što je Bugarska. Mađari npr. pričaju ugro-finskim jezikom a genetički su Sloveni uglavnom.
Рана Србија у односу на данашње границе.

Serbia960AD (3).png
 
Kako su Srbi postali Vlasi i Karavlasi. Selo Bobovo.

"Stanovnici su Vlasi. Jedan starac priča, da su oni ranije bili Srbi, pa su pobegli u Erdelj zbog Turaka, tamo se porumunili i odatle se povratili u staru postojbinu."

Kako su Srbi postali Vlasi i Karavlasi. Selo Dušanovac kod Negotina.

"Po predenaju Stari Dušanovac je bio na Rovinama i zasnovao ga je i dao mu ime car Dušan kada je njegova, carica Jelena, podigla u blizini manastir Dušicu. Pre 200-300 godina o manastirskoj slavi skupio se silan narod oko manastira iz sela i okoline. Turci, koji su išli iz Kladova u Vidin, iznenada su napali na sabor, rasturili ga, mnoge poubijali ili odveli u ropstvo, a selo su zapalili i sravnili ga sa zemljom. Stanovništvo je napustilo svoja imanja i izbeglo u "Vlašku" neki su odbegli u "Austriju". Kada su se povratili govorili su jezikom u kome je bila smesa srpskih i "vlaških" reči , ali su sačuvali slavu i druge običaje."
 
Kako su Srbi postali Vlasi, Karavlasi i Cincari u Oršavi.

"Joakim Vujić poznati putopisac se obreo oko 1839. godine u Oršavi. Stara Oršava je u to vreme militarska varoš sa oko 600 domova sa 4000 žitelja od kojih su najbrojniji Vlasi (povlašeni Srbi). Ima i Srbalja, obače oni su se povlašili i skoro sasvim svoj maternji jezik pozaboravljali; nego samo neki, a najpače tergovci samo što Srbski govore."
 
Svi Srbi u Markovcu kod Vršca su porumunjeni/povlašeni.

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Markovac_(Vršac)
Свашта се догађало са Србима...

И сви православни Срби из Поличника и Љупча код Задра су покатоличени 1696. године од стране нинског бискупа Јурја Парчића, а у 19-ом в. су постали Хрвати https://sr.wikipedia.org/wiki/Поличник

244560555_4462911370471365_42504204277498849_n (2).jpg
 
Velikobugarska propaganda Stojana Rajchevskog i fašističke bugarske pretenzije na srpske teritorije.
"Райчевски, Стоян. Нишавските българи"

Тако си морао да покренеш тему. У овој књизи нема ничег спорног – она је документарна и одражава период пре него што су Пирот, Ниш, а потом и Цариброд постали српски. Ништа ново.
 
"Райчевски, Стоян. Нишавските българи"

Тако си морао да покренеш тему. У овој књизи нема ничег спорног – она је документарна и одражава период пре него што су Пирот, Ниш, а потом и Цариброд постали српски. Ништа ново.
Pirot, Niš, Caribor su srpski štokavski gradovi sa srpskim stanovništvom. Tako je uvek bilo. Prema popisima stanovništva Srbije iz druge polovine 19. veka je u tadašnjoj Srbiji bilo svega nekoliko stotina govornika bugarskog jezika koji su u stvari bili potomci pobugarenih Srba. Malo ste se zeznuli.
 
Не баш. Било је наравно српског становништва, али су се генерално сва три града пре 1876. сматрала бугарским територијама.
Pirot, Niš i Caribrod su uvek bili srpski gradovi sa srpskim štokavskim stanovništvom. O Bugarima nije bilo ni traga. Po popisnim podacima iz 1890. godine su ovi gradovi imali apsolutnu srpsko većinsko stanovništvo. Jedan manji deo lokalnih Srba se pobugario pa je progovorio bugarskim jezikom. I tako smo dobili "Bugare" - pobugarene Srbe na popisima stanovništva tadašnje Srbije.
 
Pirot, Niš i Caribrod su uvek bili srpski gradovi sa srpskim štokavskim stanovništvom. O Bugarima nije bilo ni traga. Po popisnim podacima iz 1890. godine su ovi gradovi imali apsolutnu srpsko većinsko stanovništvo
Године 1881. регион Цариброд је имао око 20 хиљада становника, што је упоредиво са градом Софијом. Ови људи су дошли из Пирота и Ниша.
 

Back
Top