Sto znaci dijalekticki materijalizam?

verovatno će ti neko dati odgovor , u medjuvremenu ,kao što su neki okoreli protivnici sps -a ,toliko se ja protivim ......sledi objašnjenje ,, što se tiče raznih nauka , recimo da postoje one neophodne i izlišne ,,neophodne ;medicina , poljoprivreda , sve vezano za gradjevinu ,vodovod ,elektronika , i recimo religija ,,ali ne slepo verovanje u nešto nedokazano, već nauka koja vaspitava ,čuva moral ,,ali da bude u obliku verovanja , recimo opipljive nauke ,sa zadatkom i dobijenim ciljem, tako da ,,nema ljutiš,, ali nikakva vajda od filosofiranja .... :D
 
mile kuronjic:
Moze li mi neko objasniti sustinu ucenje dijalektickog materijalizma? :idea:
dijalektički materijalizam je sagledavanja stvarnosti kroz promenljivost materije kao ljudima najvidljivijeg oblika energije. na ovaj način su stvari sagledavali još u pradavnoj Kini i o tome napisali Knjigu promena. materijalizam je dimenzionalnost u kojoj se ljudska vrsta nalazi i u njoj se hologramski preslikavaju dešavanja u univerzumu. spoznajom vlastite materijalnosti, te međusobnih i međudejstvujućih uticaja nje i njene promenljivosti, čovek je u stanju da spozna i sebe.
danas je dijalektički materijalizam najuočljiviji u ekologiji.
i da prokomentarišemo Aristotela i onog što u mudrosti iskazanoj rečima teško uviđa korist:
Metafizika je osnova svih nauka, jer bi bez metafizičkih procesa u ljudskim umovima prestala da postoji misao. da bi se misao mogla preneti drugome, pa da bi se od poveće količine misli stvorile nauke, filosofija je preko potrebna.
 

Back
Top