Quantcast

Sto znaci dijalekticki materijalizam?

avesic

Domaćin
Poruka
3.006
verovatno će ti neko dati odgovor , u medjuvremenu ,kao što su neki okoreli protivnici sps -a ,toliko se ja protivim ......sledi objašnjenje ,, što se tiče raznih nauka , recimo da postoje one neophodne i izlišne ,,neophodne ;medicina , poljoprivreda , sve vezano za gradjevinu ,vodovod ,elektronika , i recimo religija ,,ali ne slepo verovanje u nešto nedokazano, već nauka koja vaspitava ,čuva moral ,,ali da bude u obliku verovanja , recimo opipljive nauke ,sa zadatkom i dobijenim ciljem, tako da ,,nema ljutiš,, ali nikakva vajda od filosofiranja .... :D
 

djidjo

Primećen član
Poruka
539
mile kuronjic:
Moze li mi neko objasniti sustinu ucenje dijalektickog materijalizma? :idea:
dijalektički materijalizam je sagledavanja stvarnosti kroz promenljivost materije kao ljudima najvidljivijeg oblika energije. na ovaj način su stvari sagledavali još u pradavnoj Kini i o tome napisali Knjigu promena. materijalizam je dimenzionalnost u kojoj se ljudska vrsta nalazi i u njoj se hologramski preslikavaju dešavanja u univerzumu. spoznajom vlastite materijalnosti, te međusobnih i međudejstvujućih uticaja nje i njene promenljivosti, čovek je u stanju da spozna i sebe.
danas je dijalektički materijalizam najuočljiviji u ekologiji.
i da prokomentarišemo Aristotela i onog što u mudrosti iskazanoj rečima teško uviđa korist:
Metafizika je osnova svih nauka, jer bi bez metafizičkih procesa u ljudskim umovima prestala da postoji misao. da bi se misao mogla preneti drugome, pa da bi se od poveće količine misli stvorile nauke, filosofija je preko potrebna.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.