Што више читам, све чудније ми изгледа пад надстрешнице

Radašin778

Elita
Poruka
17.933
https://www.politika.rs/scc/clanak/729099/sto-vise-citam-sve-cudnije-mi-izgleda-pad-nadstresnice
ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА НА ТВ ПИНК

Што више читам, све чудније ми изгледа пад надстрешнице​

Људи су у почетку излазили на улицу да би изразили пијетет према жртвама, али је чињеница да су у последњих шест месеци на улицама само људи који искључиво желе да се домогну политичких позиција

Што више читам, све чудније ми изгледа пад надстрешнице

Фото Принтскрин

Понедељак, 02.02.2026. у 09:31 В. Р.

Након годину и три месеца од пада надстрешнице у Новом Саду јасно се види да блокадере никада нису интересовале жртве те трагедије и да они навијају за несреће, рекао је јуче председник Србије Александар Вучић, јер, како је додао, само тако могу да се домогну фотеља и функција које нису заслужили својим трудом и радом. „Трагедије се дешавају”, истакао је председник Вучић и додао да су они који су подржали студенте у блокади настојали да читаву ту причу политизују. Тако је Вучић коментарисао изјаву потпредседника Европског покрета у Србији Владимира Међака, који је рекао да догађаји попут пада надстрешнице могу да помогну да у нашој земљи дође до промене актуелне власти. „Отац једне од жртава надстрешнице, сада није више међу живима, говорио је о неким другим стварима. Ја никада нисам веровао у теорије завере, увек сам био рационалан, прагматичан и све ми је чудно по том питању. Што више време одмиче ствари су ми све чудније и како анализирам те ствари и како читам извештаје, хиљаде и хиљаде папира сам прочитао, све ми је чудније то што се десило у Новом Саду”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Председник је додао да је део људи у почетку излазио на улицу да би стварно изразио пијетет, али је истакао да је чињеница да су у последњих шест месеци на улицама само људи који желе искључиво да се домогну политичких позиција. Према његовим речима, актуелна власт никада није злоупотребљавала трагедије и смрт људи, а да његови политички опоненти покушавају да за сваку несрећу, смрт или трагедију оптуже њега лично.

„Јасно је било да је власт била крива за смрт дечака и девојчица у две дискотеке у Новом Саду у време Бојана Пајтића и осталих, па никада то нико на такав начин није злоупотребљавао и говорио о томе. Све друге ће да оправдају, увек ћемо само ми да будемо овде убице. Тако сам убио Владимира Цвијана, Оливера Ивановића. Не могу да се правим слеп и глув када то видим да сваког дана измишљају, лажу и не интересује их што то раде. Не занима их што лажу”, рекао је Вучић. Коментаришући фотографију студената у блокади са Занзибара где носе транспаренте са крвавим шакама, Вучић је рекао да је занимљиво да они путују на далеке и егзотичне дестинације без икаквих проблема.

https://www.politika.rs/scc/clanak/729099/sto-vise-citam-sve-cudnije-mi-izgleda-pad-nadstresnice

Људи су у почетку излазили на улицу да би изразили пијетет према жртвама, али је чињеница да су у последњих шест месеци на улицама само људи који искључиво желе да се домогну политичких позиција
A on ne želi da zasrži politicku poziciju pa razvaljuje preko policije iste te ljude koji odaju pijetet prema poginulima i traže pravdu
On bi najradje da zakopa sve sto ima veze sa nadstrešnicom ali nece moci..izlazi sve više podataka na videlo

A on ne želi da zasrži politicku poziciju pa razvaljuje preko policije iste te ljude koji odaju pijetet prema poginulima i traže pravdu
On bi najradje da zakopa sve sto ima veze sa nadstrešnicom ali nece moci..izlazi sve više podataka na videlo
Nije to radio,ali zna se neki red Nina.Zna se kad se ide na pomen.Ne ide se svaki dan,zar ne?
Što se veza sa nadstrešnicom tiče,ne da ih ne zakopava,nego ih otkriva(ju) ovih dana jer se pouzdano zna da nije mogla sama da padne,da je Zaga Dolovac naredila da se dokazni materijal ekspresno ukloni sa mesta pada nadstrešnice,da nisu pozvali sve potpisnike dokumentacije(Miloševića i Bojovića),da su ignorisali navode inženjera Đure Raca kome je ćerka nastradala ispod nadstrešnice,da su potpisnici dokumentacije(Milošević i Bojović) u izuzetnim odnosima sa rektorom Đokićem koji želi da se kandiduje na izborima i koji je podržao blokadere,i još po nešto.

Nije to radio,ali zna se neki red Nina.Zna se kad se ide na pomen.Ne ide se svaki dan,zar ne?
Što se veza sa nadstrešnicom tiče,ne da ih ne zakopava,nego ih otkriva(ju) ovih dana jer se pouzdano zna da nije mogla sama da padne,da je Zaga Dolovac naredila da se dokazni materijal ekspresno ukloni sa mesta pada nadstrešnice,da nisu pozvali sve potpisnike dokumentacije(Miloševića i Bojovića),da su ignorisali navode inženjera Đure Raca kome je ćerka nastradala ispod nadstrešnice,da su potpisnici dokumentacije(Milošević i Bojović) u izuzetnim odnosima sa rektorom Đokićem koji želi da se kandiduje na izborima i koji je podržao blokadere,i još po nešto.
Kada ti dete ubije korumpirana vlast, kada zbog te smrti niko ne bude kažnjen, žali se ne jedna il dve godine, već ceo život. Neodstatak empatije je već dokazana osobina sns članova. Doduše, imaju oni empatije prema grudvanim babama, recimo. I da ponovim, NIKO nije kažnjen, NIKO nije preuzeo odgovornost. Ovakva izjava, vrh cinizma, vrh neljudskosti ni prema tuđem mačetu ne treba biti iskazana, a tek od strane nekoga ko se smatra predsednikom neke države je na mnogo nivoa bolesna izjava.

Poslednja izmena:
Kada ti dete ubije korumpirana vlast, kada zbog te smrti niko ne bude kažnjen, ćali se ne jedna il dve godine, već ceo život. Neodstatak empatije je već dokazana osobina sns članova. Doduše, imaju oni empatije prema grudvanim babama, recimo. I da ponovim, NIKO nije kažnjen, NIKO nije preuzeo odgovornost. Ovakva izjava, vrh cinizma, vrh neljudskosti ni prema tuđem mačetu ne treba biti iskazana, a tek od strane nekoga ko se smatra predsednikom neke države je na mnogo nivoa bolesna izjava.
Jel čitaš napisano ili pišeš napamet?

Šta je loše rekao?
Nije lose rekao, ali mora onda da otovori sva dokumenta i da razbije zadnju sumnju da ova vlast ima neke veze sa smrcu i Ivanovica i Cvijana, i sa nadstresnicom, narocito sto je obecao da ce u vezi Ivanovica sve za nedelju dana da se resi i otkrije.

Medjutim, on te dokumente ne otvara, i ljudi mozda s pravom (a mozda i ne), i dalje sumnjaju.

Inace i meni je palo na pamet odavno da je to diverzija, ali bez otvaranja svih dokumenata od strane vlasti, necu da verujem sasvim ni u tu teoriju.

Nije lose rekao, ali mora onda da otovori sva dokumenta i da razbije zadnju sumnju da ova vlast ima neke veze sa smrcu i Ivanovica i Cvijana, i sa nadstresnicom, narocito sto je obecao da ce u vezi Ivanovica sve za nedelju dana da se resi i otkrije.

Medjutim, on te dokumente ne otvara, i ljudi mozda s pravom (a mozda i ne), i dalje sumnjaju.

Inace i meni je palo na pamet odavno da je to diverzija, ali bez otvaranja svih dokumenata od strane vlasti, necu da verujem sasvim ni u tu teoriju.
Pazi,sve je to proces,koji opet ne vodi on,nego tužilaštvo,zar ne?Na njima je da skupe dokaze,da sastave optužnicu pa na sud sa njima ukoliko su krivi.Jel tako?

Razumem ja,ali ne razumeš ti.I eto,odmah se vidi da si blokader,jer samo su oni tako bahati i nekulturni i imaju visoko mišljenje o sebi.
Šta je bahato u mom dobronamernom savetu? Šta je nekulturno u mojoj želji da se još malo opismenite? Pokazao si svoju kulturu i svoje mišljenje o sebi, neprikosnovenom, pitanjem da li čitam ono što napišem. Sam si sebe prikazao a onda svoje osobine meni nakačio, pa kako drugačije da te okarakterišem osim kao bota po zadatku. ;)

Poslednja izmena:
Nisu preneli glavnu njegovu izjavu : Samo izrazite saučešće i šta ćete, morate da živite dalje, da gurate dalje. To autor teme nigde ne pominje, pa da ga uputim i na tako nešto, neka malo bolje pročita celu izjavu a ne da lepi ovde našminkane članke režimskih medija.

Pazi,sve je to proces,koji opet ne vodi on,nego tužilaštvo,zar ne?Na njima je da skupe dokaze,da sastave optužnicu pa na sud sa njima ukoliko su krivi.Jel tako?
Pa ne mogu da skupe sve dokaze kad je od strane drzave i to medjudrzavni ugovor, proglasen tajnom, znaci zakonom proglasen. To su te gluposti koje onemogucavaju sudstvu da dela kako treba, i zato treba skinuti oznaku tajnosti sa svih dokumenata koji se ticu ekonomije i ostalih sfera, osim bezbednosti, pa i tu treba da postoji speciajlni sud, inace bi svaka vlast mogla da radi sta hoce, bukvalno svako ko dodje na vlast.

A sto se tice Olivera, sam je rekao da ce se to razjasniti za nedelju dana, niko ga nije tukao po usima da to sam kaze. Pa onda je bio i red ili da to otkrije, ili da se izvini narodu sto nije uspeo, i da kaze razloge na osnovu kojih je mislio da ce uspeti za nedelju dana to da resi.

Што више читам, све чудније ми изгледа пад надстрешнице​

Фото Принтскрин

Понедељак, 02.02.2026. у 09:31 В. Р.

Након годину и три месеца од пада надстрешнице у Новом Саду јасно се види да блокадере никада нису интересовале жртве те трагедије и да они навијају за несреће, рекао је јуче председник Србије Александар Вучић, јер, како је додао, само тако могу да се домогну фотеља и функција које нису заслужили својим трудом и радом. „Трагедије се дешавају”, истакао је председник Вучић и додао да су они који су подржали студенте у блокади настојали да читаву ту причу политизују. Тако је Вучић коментарисао изјаву потпредседника Европског покрета у Србији Владимира Међака, који је рекао да догађаји попут пада надстрешнице могу да помогну да у нашој земљи дође до промене актуелне власти. „Отац једне од жртава надстрешнице, сада није више међу живима, говорио је о неким другим стварима. Ја никада нисам веровао у теорије завере, увек сам био рационалан, прагматичан и све ми је чудно по том питању. Што више време одмиче ствари су ми све чудније и како анализирам те ствари и како читам извештаје, хиљаде и хиљаде папира сам прочитао, све ми је чудније то што се десило у Новом Саду”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Председник је додао да је део људи у почетку излазио на улицу да би стварно изразио пијетет, али је истакао да је чињеница да су у последњих шест месеци на улицама само људи који желе искључиво да се домогну политичких позиција. Према његовим речима, актуелна власт никада није злоупотребљавала трагедије и смрт људи, а да његови политички опоненти покушавају да за сваку несрећу, смрт или трагедију оптуже њега лично.

„Јасно је било да је власт била крива за смрт дечака и девојчица у две дискотеке у Новом Саду у време Бојана Пајтића и осталих, па никада то нико на такав начин није злоупотребљавао и говорио о томе. Све друге ће да оправдају, увек ћемо само ми да будемо овде убице. Тако сам убио Владимира Цвијана, Оливера Ивановића. Не могу да се правим слеп и глув када то видим да сваког дана измишљају, лажу и не интересује их што то раде. Не занима их што лажу”, рекао је Вучић. Коментаришући фотографију студената у блокади са Занзибара где носе транспаренте са крвавим шакама, Вучић је рекао да је занимљиво да они путују на далеке и егзотичне дестинације без икаквих проблема.
.
Једино што је у овој причи чудно је оно што са не помиње, а више је него чудно.

Како је могуће да у употребу буде стављен објекат који није прошао технички пријем и није добио употребну дозволу надлежног министарства?

Како је могуће да грађевинска инспекција није забранила коришћење објекта без употребне дозволе?

То су заштитни механизми које народ Србије плаћа из буџета, а који су очигледно нечијом вољом онеспособљени. Чијом?

Као последица овог јавашлука страдали су људи, деца, трудница и њено нерођено дете!

Логично је да власт у којој се дешавају овакве ствари треба да се изгуби из политичког живота.

.

Šta je bahato u mom dobronamernom savetu? Šta je nekulturno u mojoj želji da se još malo opismenite? Pokazao si svoju kulturu i svoje mišljenje o sebi, neprikosnovenom, pitanjem da li čitam ono što napišem. Sam si sebe prikazao a onda svoje osobine meni nakačio, pa kako drugačije da te okarakterišem osim kao bota po zadatku. ;)
Ne,ništa ja nisam tebi nakačio jer sam ja napisao činjenice a ti propagandu.Bitna razlika.Zato sam te i pitao jel čitaš napisano,jer ti uopšte nisi prokomentarisao moje navode.I već posle dve poruke si počeo bahato.

Nisu preneli glavnu njegovu izjavu : Samo izrazite saučešće i šta ćete, morate da živite dalje, da gurate dalje. To autor teme nigde ne pominje, pa da ga uputim i na tako nešto, neka malo bolje pročita celu izjavu a ne da lepi ovde našminkane članke režimskih medija.
Švajcarska,Španija?Šta su oni uradili posle tragedija?Jel su izašli "nezadovoljni apolitični" studenti?

Švajcarska,Španija?Šta su oni uradili posle tragedija?Jel su izašli "nezadovoljni apolitični" studenti?
Izašli su odmah a ne posle dve godine da izjave saučešće, odmah su preuzeli sve istražne postupke i u roku od dve nedelje znali ime i radnika od pre 5 godina koji je radio u tom lokalu. Naravno,pominjanje ovih tragedija je još jedan od najčešćih botovskih spinova, navodno, dokazivanje da je vlast ovde sve uradila a neki ''ludaci'' se bune iz čista mira. Ne razumem kako se ne shvata da tih ludaka ima više od pola miliona, da to nije šačica koja eto napada ''jadnog, poštenog'' predsednika i njegovu vladu. Ne znam ni zašto tebi ovo pišem jer očito, svi tvoji postovi su od reči do reči copy paste komentari koje čitam na raznim društvenim mrežama i medijima napisanim od strane sns botova. Pera, Mica, Lela isto pisali malopre na nekom od komentara ispod nekog članaka u kuriru.

.
Једино што је у овој причи чудно је оно што са не помиње, а више је него чудно.

Како је могуће да у употребу буде стављен објекат који није прошао технички пријем и није добио употребну дозволу надлежног министарства?
Prošao je jer na dokumentima stoji potpis rektora Beogradskog univerziteta koji je blizak rektoru Đokiću,a nije pozvan ni da da izjavu.
Како је могуће да грађевинска инспекција није забранила коришћење објекта без употребне дозволе?
Odlično pitanje za građevinsku inspekciju i potpisnika dokumentacije,tog prorektora koji je bio visoka figura u Infrastrukturi železnice.Ime mu je Nebojša Bojović.Inače,onaj što je blokaderima dao podršku se zove Vladan Đokić,on je rektor Univerziteta u Beogradu,a prorektor je Bojović.Bliski saradnici i prijatelji inače.
То су заштитни механизми које народ Србије плаћа из буџета, а који су очигледно нечијом вољом онеспособљени. Чијом?

Као последица овог јавашлука страдали су људи, деца, трудница и њено нерођено дете!
Nije dokazano,koliko god se ti ljutio na to.Čak su se pojavile indicije da je sabotaža u pitanju jer takav objekat ne može da padne na onakav način.
Логично је да власт у којој се дешавају овакве ствари треба да се изгуби из политичког живота.
Nije logično jer nije dokazano da su krivi.Ukoliko se dokaže krivica-apsolutno sam za.

Izašli su odmah a ne posle dve godine da izjave saučešće, odmah su preuzeli sve istražne postupke i u roku od dve nedelje znali ime i radnika od pre 5 godina koji je radio u tom lokalu. Naravno,pominjanje ovih tragedija je još jedan od najčešćih botovskih spinova, navodno, dokazivanje da je vlast ovde sve uradila a neki ''ludaci'' se bune iz čista mira. Ne razumem kako se ne shvata da tih ludaka ima više od pola miliona, da to nije šačica koja eto napada ''jadnog, poštenog'' predsednika i njegovu vladu. Ne znam ni zašto tebi ovo pišem jer očito, svi tvoji postovi su od reči do reči copy paste komentari koje čitam na raznim društvenim mrežama i medijima napisanim od strane sns botova. Pera, Mica, Lela isto pisali malopre na nekom od komentara ispod nekog članaka u kuriru.
Eto!Onda sam ja...Lela.
Ali kod njih nema "nezadovoljnih" studenata u blokadi,zar ne?Jer se ne sme,oni to rešavaju pendrecima,po kratkom postupku,a ovde vas je policija štitila od nezadovoljnih građana.
Kod njih nema Zage Dolovac i ekipe oko nje da vrše opstrukciju istrage.Jednostavno nema.

Prošao je jer na dokumentima stoji potpis rektora Beogradskog univerziteta koji je blizak rektoru Đokiću,a nije pozvan ni da da izjavu.
Blizak rektoru je jedini stručni dokaz??
Odlično pitanje za građevinsku inspekciju i potpisnika dokumentacije,tog prorektora koji je bio visoka figura u Infrastrukturi železnice.Ime mu je Nebojša Bojović.Inače,onaj što je blokaderima dao podršku se zove Vladan Đokić,on je rektor Univerziteta u Beogradu,a prorektor je Bojović.Bliski saradnici i prijatelji inače.
I ovo je stručni dokaz, prijateljstvo koje ga je zaštitilo od odgovornosti a fini predsednik to nije iskoristio da ga ''privede''?
Nije dokazano,koliko god se ti ljutio na to.Čak su se pojavile indicije da je sabotaža u pitanju jer takav objekat ne može da padne na onakav način.
Onakav objekta su gromoglasno otvorili bez obzira na upozorenja. Tačno, sabotaža u svrhu promocije sns ''izgradnje''
Nije logično jer nije dokazano da su krivi.Ukoliko se dokaže krivica-apsolutno sam za.
Zamisli kad jeste logično da ne nađu krivce dve godine, da premijer kao, da ostavku, pa kao opet glavni u vladi. Logično da se ne zna ko je tačno gradio, čiji potpis da se dozvoli gradnja na taj način, čiji potpis da dotrče sa filmskom ekipom i pokažz ''naprednu'' Srbiju??

„Трагедије се дешавају”, истакао је председник Вучић
Tvoj voljeni će trabunjati da izvuče stražnjicu iz svega, ali pravi dokazi, koje kriju kao zmija noge, direktno ga targetiraju.
----
Tragedija u Novom Sadu mogla je da bude izbegnuta. Na to ukazuje dokument u čiji je posed došla Anketna komisija za ispitivanje odgovornosti za urušavanje nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu, a pokazuje da uzrok tragedije ne leži samo u tehničkim propustima rekonstrukcije nadstrešnice, već i u korupciji koja se ogleda i u kontinuiranom sistematskom ignorisanju dokumentovanih rizika, krivičnih prijava i strukturnih problema u načinu na koji država bira, kontroliše i nagrađuje izvođače radova.

Upravo interni izveštaj o radovima na izgradnji pruge na deonici od Beograda do Stare Pazove, čiji su deo i krivične prijave protiv izvođača, pokazuje da su nadležni imali dovoljno informacija da predvide i spreče potonji tragični ishod, ali su izabrali da ih zanemare. Iz elektronske prepiske koju je započela Snežana Ristić, zaposlena u kabinetu tadašnje potpredsednice Vlade i resorne ministarke, a povodom izgradnje te deonice, moguće je zaključiti da je Zorana Mihajlović za 17. avgust 2020. zakazala sastanak sa kineskom ambasadorkom i predstavnicima kineske kompanije CRIC, jednim od izvođača radova na tom delu pruge. Povod su bili nagomilani problemi u izvođenju radova, zbog čega je traženo da se o njima pripremi izveštaj za taj sastanak.

Ključni nalaz iz ovog internog izveštaja je da modernizacija pruge od Prokopa do Stare Pazove ozbiljno kasni, da su sistemski problemi kvaliteta radova, dokumentacije i upravljanja već doveli do obustave radova, inspekcijskih mera i da su zbog toga podnete krivične prijave i više prijava za privredni prestup.

Komercijalni ugovor (po modelu FIDIC žuta knjiga) potpisan 2016, u vreme Vlade Aleksandra Vučića, stupio je na snagu krajem 2017, kineski konzorcijum CRIC-CCCC je kao izvođač u posao uveden 5. juna 2018, a rok za završetak posla bio je 36 meseci, do 5. juna 2021. Po izmenjenoj tehnologiji, levi kolosek je trebalo završiti do kraja marta 2020, desni do kraja oktobra 2020, a probni rad do kraja 2020. Ispostavilo se, međutim, da je do avgusta te godine, nakon što su od početka radova prošle dve od ukupno tri godine, urađeno manje od 25 odsto posla, pa se u izveštaju eksplicitno konstatuje da izvođač neće moći da ispoštuje ugovoreni rok. U tom dokumentu se navodi i da je izvođač od ugovorenih tri potrošio više od godinu i po na internu organizaciju i pribavljanje sertifikata za kinesku opremu, kao i na lutanje u izboru podizvođača, od kojih su neki imali negativne reference u Srbiji. Za deo podizvođača nikada nije ni tražena saglasnost investitora i finansijera, iako izvode radove na gradilištu, što direktno narušava ugovorni i regulatorni okvir.

Izveštaj konstatuje da je kamen spoticanja od početka izrada i usaglašavanje detaljnog dinamičkog plana, koji nikada nije dat u formi usklađenoj sa ugovorom, niti je odslikavao realno stanje na gradilištu. Nakon višemesečnih usaglašavanja plan je formalno usvojen u avgustu 2019, uz obavezu izvođača da ga mesečno ažurira, ali ažurirani planovi nikada nisu dostavljeni u traženom obliku. U nedostatku ažurnog plana i tehnologije izvođenja (Method statement), nadzor i investitor praktično ne mogu da prate realizaciju ugovornih obaveza, niti da zasnuju bilo kakav ozbiljan zahtev za naknadu štete ili penale.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...dova-na-zeleznici-kako-se-dogodila-tragedija/

Vaša Zoka, umesto da reaguje na neregularnosti i prijavi to našem pravnom sektoru, trči pravo kineskom ambasadoru na kolena... Najpre od šefa predsedničkog kabineta dobija upute da ubrza stvari...:evil: Naredba stiže od samog predsednika, ne znam samo čijih građana, srpskih ili kineskih!... Kinezi preduzimaju dalju gradnju čak i nakon što im inspekcija zabranjuje da rade, rade tajno, noću, čak i u vreme policijskog časa zbog Korone (!), angažuju podizvođače koji nisu registrovani i o čijem učešću vlada nema pojma! Ti klokani koriste neregularni beton i armaturu za tako ozbiljan posao!... I posle studenti krivi !!!:rtfm:

Svi će da plate za korupciju, javašluk i otvoreni državni terorizam !... Dokaze ne možete sakriti! A ti nastavi da čitaš budalaštine i bajke Politike....

Back