Sto vas tera neki vrag

mislim da, da je jedan vrag pa ok, nego ovde imamo posla sa više vragova :lol:
ne znam. meni su lepo odgovorili na jednoj temi pa sam i ja dala deo doprinosa za otvaranje ovakve teme :mrgreen:
ali nije zato što se ne slažem sa tom osobom konkretno, već što je ta ista krenula sa iznošenjem pretpostavka o meni kako se njoj svidja.
tako da. ima smajli spec.posvećen njoj :mrgreen:

Na forumu kao i u zivotu nema jednog ispravnog i uvek tacnog odgovora. Sve je relativno.
Na forumu je istina ono u sta druge ubedis da jeste (kao i u zivotu). Zato ne razumem licne napade. Mislim da nikada nisam napala nikoga licno niti sam koga vredjala. Ako neko misli drugacije, nek se javi :)
Tako i u zivotu. Ucim da se ne svadjam vec da saslusam neciji stav i iznesem svoj. Mada mi to sa nekim osobama tesko uspeva...

Obično ljudi koji ostanu bez argumenata, a ne žele to da priznaju ni sebi ni drugima, potežu za teškim rečima i diskusiju prebacuju na lični nivo. Meni su psovke, uvrede, ma bilo kakav prostakluk, samo dokaz nemoći koju oseća taj koji vređa. Nemoći da objasni, dokaže...ili nemoći da razume.

Nije sve tu crno-belo. Da se može bez vređanja, ne bi ga bilo. Svi vređaju, samo se to radi na više načina. I to je vid komunikacije. Da li je prostakluk ili nije zavisi od rečenog i razloga zašto je rečeno. Nekada i najvaspitanije, najfinije stvorenje opsuje. A reći nekome da je glupak, budala i slično, nije psovanje niti prostakluk. Neki ljudi to jednostavno jesu. To što nije lepo, prijatno, čuti tako nešto za sebe, ne znači da nije istina i da je vređanje. Vređanje je kada kažete neistinu. Drugi problem je što svi misle da su pametni i da umeju da procene ko je pametan a ko glupak. Činjenica je da postoje razlike i postoje pametni i glupi ljudi. Glupi ljudi, pa još i agresivni, često izazovu pametnog, te ovaj mora da kaže istinu, koja se onda tumači kao vređanje.
Trebalo bi da je lako ignorisati budalu na forumu. Ali nije uvek moguće.

e sada mogu da kazem. ljudi ne razlikuju fino bockanje i peckanje od vredjanja, koje jeste neka vrsta igre i stimulacija i sto je samo po sebi zanimljivo. nadmudrivanje, ukratko receno. ako krene vredjanje, odgovorim. nije moje da trpim i da se pravim blesava, bilo u vl ili rl.

e sada mogu da kazem. ljudi ne razlikuju fino bockanje i peckanje od vredjanja, koje jeste neka vrsta igre i stimulacija i sto je samo po sebi zanimljivo. nadmudrivanje, ukratko receno. ako krene vredjanje, odgovorim. nije moje da trpim i da se pravim blesava, bilo u vl ili rl.

Tako je. Ja sam u svojoj poruci napravila pogrešku. Napisala sam da svi vređaju, a potom sam rekla da je vređanje govorenje neistine o nekom. Nedosledno, ali je problem nastao upravo zbog opšte prihvaćenog da je svako neprijatno izražavanje zapravo vređanje. I nesvesno sam prihvatila tu opštu definiciju, mada sama ne smatram da je tako. Ovo pišem da ne bih sada prepravljala prvu poruku, pošto me mrzi, ali smatram da treba da pojasnim svoju grešku. (Valjda neće biti pogrešnih tumačenja svega ovoga.)

...odnosi medju ljudima se prvenstveno svode na odmeravanje snaga, ko je snazniji fizicki, intelektualno, psiholoski....iako takve provere cesto ne deluju previse lepo vazno nam je da znamo raspored snaga....sta da se radi - iz nas govori priroda z:)

da predjete neki prag... i kad se sa nekim na forumu ne slozite, krenete sa uvredama.
Radite li to i zivotu?

Ne vredjam na forumu , svesna sma imaginacije forumasa ........ ovde svako moze biti sta zeli , on sam ili neko drugi ............. ne shvatam ozbiljno , duze vreme sam po raznim forumima i odvajam ih od privatnog
U privatnom zivotu ne dozvoljavam da budem okruzena ljudima koji bi izazvali moje vredjanje jer bi bilo krvi do kolena ............ njihove :)

da predjete neki prag... i kad se sa nekim na forumu ne slozite, krenete sa uvredama.
Radite li to i zivotu?

Retko vređam, ali u nadrk stanju, kao recimo što sam sada... prosto priželjkujem da mi neko uleti u prostor.
Prag tolerancije mi je jako nizak, stepen sado - mazo sklonosti jako visok... Lako planem, impulsivna sam, ne uvek svesna težine svojih reči, ali uvek svesna oštrine... i što je najgore, u većini slučajeva se ne zaustavljam. Znaš onaj osećaj kada si toliko nervozan da bi iskočio iz sopstvene kože, da možeš... a pošto ne možeš, dovedeš se u stanje gde želiš da uništiš sve oko sebe i sebe sa svim tim... pa ti kao bude bolje kasnije. U stvari, napraviš još jedan problem na već postoeći i shvatiš da produktivnosti u takvom ponašanju nema, samo potreba da od u haosa u sebi napraviš haos i oko sebe.
Kasnije mi možda biti žao, ako je to neko meni blizak, ako nije, udaram bez milosti, dok se ne ispraznim.
I odavno planiram da kupim džak, ali nikako da to i uradim...

Na forumu niko više ne može da me iznervira... a uvrede obično govore o kulturi i inteligenciji autora.
Ako prckam, i provociram, a volim, to radim uvijeno... mada, ima dana kada samo kažem: yebite se svi.
Tako da kada eskaliram ovde, to bude u globalnim razmerama...

Radite li to i zivotu?

Ne radim, uglavnom nema potrebe jer imam vrlo cvrste stavove i ljudi me prosto ne cackaju. Mada, poslednjih meseci sam izgleda mnogo "omeksala" valjda to moji trudnicki hormoni rade svoj posao i primetila sam da su ljudi polako postali bezobrazni i bilo je par pokusaja da me obmanu, prevare, slazu ili na neki nacin izmanipulisu. Mislim, hormoni su me ucinili meksom, ne i glupom! U svakom slucaju, nalazim da ovaj meksi stav daje ljudima lakse sansu da se pokazu kao dripci te imam realniju sliku ko je kakav covek i na sta je sve spreman.

Ja u realnom zivotu nikad nikog ne vredjam . Em sam fin , i njije moj manir, em se svi moji sagovornici uvek i svuda trude da ne ulaze u bilo kakvu polemiku samnom . Dzaba sto sam fin ... oni veruju svojim ocima .
Svi samo kilmaju glavama i gledaju u patos . A pre nekoliko godina , kad sam sasvim slucajno banuo u jedan kafic , gde su se dve grupe nakih osisanih svadjale medjusobno ... odmah su prestali i svi spustili glas , a kad sam hteo da pridjem sanku , jedan sto je bio blizu sanka , samo stavio ruke preko lica i poceo da narice ...nemoj u glavu....nemoj u glavu .
A ja sam polemican covek ... i rado bi polemisao s ljudima ... al eto nemam priliku .

Poslednja izmena:
Ja u realnom zivotu nikad nikog ne vredjam . Em sam fin , i njije moj manir, em se svi moji sagovornici uvek i svuda trude da ne ulaze u bilo kakvu polemiku samnom . Dzaba sto sam fin ... oni veruju svojim ocima .
Svi samo kilmaju glavama i gledaju u patos . A pre nekoliko godina , kad sam sasvim slucajno banuo u jedan kafic , gde su se dve grupe nakih osisanih svadjale medjusobno ... odmah su prestali i svi spustili glas , a kad sam hteo da pridjem sanku , jedan sto je bio blizu sanka , samo stavio ruke preko lica i poceo da narice ...nemoj u glavu....nemoj u glavu .
A ja sam polemican covek ... i rado bi polemisao s ljudima ... al eto nemam priliku .
A koje su to marginalne vestine? ... Neke borilacke? Ikebana i to? :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

A koje su to marginalne vestine? ... Neke borilacke? Ikebana i to? :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Marginalne vestine su one , koje danas nikom ne trebaju i niko oh previse ne ceni i ne koristi .
Umem da citam snove . Umem da pravim caroliju na dnevnom nivou u okviru 24 sata .
Umem da se zaljubim svaki dan . Uvek sam umeo da popijem korpu velicine fudbalskog igralista i da zadrzim osmeh . Znam da potonem sa cilindrom . Umem od obicnog dana da napravim praznik , narocito kad je siv i besmislen . Znam sve o Kafi , mimo ostalih kafopija i bolje od njih . Umem da pricam o obicnim stvarima na neobican nacin . Znam da kiselim kupus i da napravim ajvar . Umem da jasem konja i vojnicki i civilno i kaskaderski . Znam da orezujem voce . Nikad nisam upoznao zenu koja kuva kao ja ( to kad mi dozvole ukucani , jer unakazim kujnu) Znam da napravimn maestralan nered . Poznajem zene i musko-zenske odnose. Ima jos nekih stvari , al nek to ostane

Od borilackih ... Boksovao sam profesionalno u Nemackoj Italiji i Francuskoj dokle god sam studirao , jer je moj fakultet bio skup, a morao sam da ga placam . A zao mi je sto ne mogu da polemisem uzivo sa ljudima , da suceljavam misljenje ,jer niko nece . Svi samo cute , il klimaju glavama , ko da sam cudoviste iz Loh Nesa . Mozda zato sto imam 140 kila , 1, 98 sam visok a nemam ni gram sala

Back