Сто труба за Медведева

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
Руски председник требало би да одржи говор у Сава центру на свечаној академији посвећеној 65. годишњици ослобођења Београда

Trube-foto-BETA.jpg

У част руског председника биће приређен концерт на београдском Тргу Републике (Фото Бета)

У част руског председника Дмитрија Медведева који долази у посету Србији 20. октобра на београдском Тргу Републике, према незваничним информацијама до којих је дошла „Политика”, биће приређен концерт сто труба. За овај музички догађај који ће финансирати неколико великих фирми биће издвојено око 130.000 евра.

Да ли ће се председник Русије током посете, осим са државним званичницима Србије, срести и са грађанима Београда, коначну реч даће безбедносне службе после процене колико је такав потез сигуран по руског председника. За сада је, како сазнајемо из дипломатских извора, најизвесније да ће се обратити присутнима у Сава центру на свечаној академији посвећеној 65. годишњици ослобођења Београда. Планирано је да се овом скупу обрати и председник Србије Борис Тадић.

Током дана Медведев ће положити венац на Гробље ослободилаца Београда, а затим ће у Палати „Србија” разговарати са представницима државног врха. Медведев и Тадић ће ставити свој потпис на шест споразума које су две земље склопиле из области културе, научнотехничке сарадње, безбедности, образовања, ваздушног саобраћаја и парламентарне сарадње. Током сусрета биће речи и о руско-српском кредитном аранжману. Као што је уобичајено за такве посете, председник Тадић ће за високог госта приредити ручак или вечеру.

Пошто још није утаначен сваки детаљ посете и тачна сатница на чему заједнички раде наш организациони одбор и руска амбасада у Београду, могуће је да председник Русије нађе време и за још понеку активност ван званичног дела.

На челу Организационог одбора свечане академије је министар Вук Јеремић, а чланови су Игор Јовичић, државни секретар у Министарству одбране, Мирјана Јовашевић, шеф кабинета премијера Мирка Цветковића, Борислав Стефановић, шеф кабинета министра спољних послова, Бранко Лазаревић, шеф кабинета министра полиције Ивице Дачића, Александар Тијанић, директор РТС-а и редитељ Борис Миљковић.

Медведев остаје у Београду највероватније један дан, а у делегацији руских званичника требало би да буде и министар спољних послова Сергеј Лавров.

Ј. Церовина
 
Вук Јеремић, а чланови су Игор Јовичић, државни секретар у Министарству одбране, Мирјана Јовашевић, шеф кабинета премијера Мирка Цветковића, Борислав Стефановић, шеф кабинета министра спољних послова, Бранко Лазаревић, шеф кабинета министра полиције Ивице Дачића, Александар Тијанић, директор РТС-а и редитељ Борис Миљковић.

to je svega desetak truba
 

Back
Top