Sto si bolji / bolja, oni sa tobom sve gore

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Citam ovde a i gledam moje pozenjene i poudate rodjake i sticem nekako utisak da sto si bolji da te druga strana sve vise gazi. Naravno, ovo je generalizacija u neku ruku, ali me zanima psihologija ljudi koji gaze kada vide da imaju mogucnosti za to.
Obicno se to kaze za zene (mada verovatno je potpuno ista stvar i sa muskarcima), ako joj dozvolis da te gazi, tretirace te kao otirac i vrteti oko malog prsta samo tako.
Zasto kada nam neko da svoju dobrotu i slobodu, mi ljudi krecemo da gazimo u uzimamo jos? Neko nam da prst, a mi uzimamo ruku.
Da li je to zbog toga sto se osetimo slobodnim, pa pretpostavljamo da su i druge stvari u redu, ili jednostavno tu dobrotu i popustanje osetimo kao slabost, pa je maksimalno iskoristimo i trudimo se da ugrabimo moc prvom prilikom?

Ja trenutno vezbam na mom sefu... iako nisam takva, znam da moram da naucim

Just business, sto kazu, tu nema emocija i ne gledas da li ces i koga zgaziti, mada i tu ne treba gaziti preko leseva, u poslu i zivotu obicno ti sto otimaju i uzimaju, dominantni da kazem, ali mislim da u vezi nema mesta tome. U nekoj maloj meri je ok, ali definitno ne bi trebalo da bude ko ce kome oteti i kada, i ko ce koga drzati na lancu sto kazu.

Ne slažem se sa tom konstatacijom (iz naslova), ne volim ljude čiji to životni moto. Mogu da shvatim da to neko izgovara u trenucima stresa, onako ćaskajući sa nekim prijateljem. A, tu rečenicu uglavnom kao moto izgovaraju oni koji ne žele ništa da promene i užive se ulogu te žrtvenog jagnjeta i godinama trube jedno te isto ( što bi Rambo lepo otpevao).
Verujem da nam se sve kad-tad vrati, to je prosto zakon prirode. I ko ne plati na mostu-platiće na ćupriji.
Elem, zato se trudim da u međuljudskim odnosima sve to lepo stavim na svoje mesto...To prčam za blisko okruženje-pa šta valja-valja, šta ne valja-istruli ili amputiram na vreme.
I mnogo je životnih oblasti, da bi smo generalizovali, ali recimo-priličnosam svesna kada me neko urniše namerno i ciljno-tada nisam dobra. A, kada je to slučajno i nesvesno-tada popizdim, ali mogu da pređem preko toga sa manjim svađicama.

Pa u opštem slučaju jeste tako, al zato što ljudi danas imaju dve brzine, il će da bude mekušac tj ***** il će da bude kreten.. Ovi drugi bolje prolaze jer peezde zapomažu što ih svi maltretiraju, al i kako s njima drugačije.. Kad je u pitanju normalna i razumna osoba to ne važi..

Hvala na pažnju, slobodno možete da počnete da me zasipate reputacijama :kafa:

Citam ovde a i gledam moje pozenjene i poudate rodjake i sticem nekako utisak da sto si bolji da te druga strana sve vise gazi. Naravno, ovo je generalizacija u neku ruku, ali me zanima psihologija ljudi koji gaze kada vide da imaju mogucnosti za to.
Obicno se to kaze za zene (mada verovatno je potpuno ista stvar i sa muskarcima), ako joj dozvolis da te gazi, tretirace te kao otirac i vrteti oko malog prsta samo tako.
Zasto kada nam neko da svoju dobrotu i slobodu, mi ljudi krecemo da gazimo u uzimamo jos? Neko nam da prst, a mi uzimamo ruku.
Da li je to zbog toga sto se osetimo slobodnim, pa pretpostavljamo da su i druge stvari u redu, ili jednostavno tu dobrotu i popustanje osetimo kao slabost, pa je maksimalno iskoristimo i trudimo se da ugrabimo moc prvom prilikom?

neko te može gazit onoliko koliko mu ti dozvoliš

Pa u opštem slučaju jeste tako, al zato što ljudi danas imaju dve brzine, il će da bude mekušac tj ***** il će da bude kreten.. Ovi drugi bolje prolaze jer peezde zapomažu što ih svi maltretiraju, al i kako s njima drugačije.. Kad je u pitanju normalna i razumna osoba to ne važi..

Hvala na pažnju, slobodno možete da počnete da me zasipate reputacijama :kafa:

Ako smisliš neki maliciozniji post ,možda,ovako- ovo je suviše meko.Nisam zadovoljan.Uvek sam mislio da si pokvaren čovek a ono dobrica prikrivena u ruhu oštrog lika .Pffffff ..razočaravaš me.:neutral:

Pa nema to veze sa tim dal sam dobrica il pokvaren, ne radi se o meni, ja kažem kako jeste :lol:

A otkud znaš da to što kažeš jeste tako kako ti kažeš da jeste?

Recimo autor teme je napisao .

Čime je izjednačio dobrotu sa glupošću i slabošću ,kao ona (pogrešna ) narodna poslovica dobar i lud su braća.Ali to recimo nije tačno Lollol ,dobri ljudi nisu glupi niti slabi.Ovde se radi o onome što ti kažeš Daedaluse o dve linije,ali ne poniženih i tirana,nego o jednoj istoj liniji pokvarenih ljudi unutar koje postoje dve linije ,lukavija i manje lukava.:hahaha:
Ista je to bagra,samo što su neki dovitljiviji od drugih.

Šta je uzrok tome da neko bude mekušac, ***** ili ljisovskim rečnikom zglavkar, a neko kreten i vodi se time "što si gori prema njima to te više vole" ne znam.. Al manifestacija je onakva kako napisah :lol:
Dok postoje i razumni ljudi koji su u sredini, imaju kičmu ali ne smatraju da su dobrota i pažnja znak slabosti..

Jednostavno to je tako, ne mora to biti iz neke zlobe, jednostavno nesvjesno se dobijaju takvi polozaji. Uzmi recimo dok smo bili klinci, ako majka vise popusta ti si gori, ustvari ta izreka je od njih. Sada se to prenosi i na druga i na partnerku, kako se ko postavi. Jednostavno imas slobodu da to radis.

Sada s druge strane ima i ljudi koji vole da gazem to je vec druga prica.

Back