Sto potpisa za jednog psa?!

shpajz

Primećen član
Poruka
993
Ptica se sama hrana, a pas usere ulice.

Aj recimo ovako, moja žena ima pudlicu koja količinski s3re mnogo manje od jedne prosečne vrane. Na kontejnerima pored moje zgrade živi jato od više stotina vrana. Matematika je jednostavna.

A koji su sve ''opasni'' psi po definiciji?

Nema definicije, u sklopu uredbe je spisak koje rase su obuhvaćene ovim propisom. Naravno spisak je pravio neko ko misli da je kinologija nauka o bioskopima, tako da veze sa životom nema. Na spisku je nemački ovčar a nije recimo švajcarski (što je manje više sem po boji dlake isto), na spisku je šarplaninac a nije recimo kavkaski ovčar itd.

Definitivno treba da se sredi situacija sa ljubimcima i generalno životinjama u gradu, ali ovaj izbljuvak od pokušaja je još gori od onog od pre dve godine, što je i logično pošto se sve završava na sedenju u opštinskim i gradskim kancelarijama i pisanju projekata uredbe, umesto na snimanju realne situacije i konsultovanju stručnjaka o mogućim potezima.

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
Sve je to moja stvar i ne treba da bude predmet bilo kakvih propisa i regulativa. Moje je da planiram. Isto kao sa decom. I u tom slučaju sebi možeš postaviti pitanje da li sad imam posao, da li ću ga imati sutra, da li će se zaratiti pa ćemo poumirati od gladi, da li ću se razboleti i umreti. Sve to je deo moje privatne sfere u koju država ne treba da se meša.

Osim toga sve što ti govoriš je tačno. Nemam psa i ne verujem da ću ga ni imati osim ako ne budem imao kuću sa dvorištem. Za stan preporučujem gmizavce. Moj drug ima malog pitona koji je tih, jede jednom sedmično, ne zahteva šetnju, a zanimljivo se igrati s njim. Osim ako se i tu ne uvede regulativa da u stanu ne smeš držati pitona jer se komšije boje da će proći kroz zidove i sve ih pojesti :lol:
:klap::klap::klap:
Piton je najbolji :super: ne laje,ne mora da nosi korpu,ne mora na povodac,a i nema diskriminatorskih zakona....:whistling:
Odlicna ideja :super:

markons82

Elita
Poruka
19.537
Тачно. У стану нема шта да тражи пас већи од пола метра. На крају крајева живот у стану је малтретман за већег пса. И наравно да пси могу да буду итекако опасни, без обзира на власника.

Onda treba da donesemo oduku da roditelji koji hoce da imaju decu, svakom detetu moraju da obezbede zasebnu sobu ili max dvoje dece na sobu ( decju ). Nema smisla drzati malu decu u stanu. A pogotovo je mucenje kada roditelji imaju 5+ dece a nemaju para da ih izdrzavaju....

Kakav opasan pas? Nasi se Tuta i Muta i uz radzu dosli na ideju da donesu zakon. Sramota. Donose zakone a nisu u stanju da ih usklade jako treba. Ako hoce takve zakone onda neka dozvole unosenje zivotinja na javna mesta. Pazi nesmes kriz park da prodjes sa psom, po keju... Kreteni!!!!!

Југ Богдан

Domaćin
Banovan
Poruka
4.065
Psi jesu dobrocudne zivotinje, ali ovakve bi zaista trebalo voditi na uzici i biti treniran za tako nesto.

y170610889009925.jpg

dino.jpg

pit-bull1.jpg

I samo da dodam, niko ko zeli drzati takvog psa, od mene ne bi dobio potpis, ako ne pokaze uverenje da zna da "radi" sa njima.

Pa opasniji je nemacki ovcar od ovoga 1000 puta.
Kada udjes u dvoriste ovaj bi te samo omirisao,a ovcar ti ne bi dao da izadjes.

gost 203942

Ističe se
Poruka
2.613
Treba zavesti vise red sa tim psima

sta ce veliki psi u stanu, to je mucenje zivotinje

А власник као воли ту животињу док је при том стварно мучи затворену у стану.
Ако се заиста мисли на те велике псе онда треба прописати колико је двориште потребно да би такав пас могао да живи у складу са својом природом.
Ови паметни власници паса само да их питам: Када су почистили "каку" коју њихов љубимац остави у парку ,на улици тротоару.?
Лепо пластична кеса,четка и прибор у руке па чистите иза својих љубимаца.
Ова фарса од државе и дражвне управе не може да реши ни проблем држања кућних љубимаца.
Ни један закон нису способни да спороведу.
Зато што их је баш брига за државу, тачније добили су задатак да овде не профункционише дршжава ни у једном сегменту, па чак ни у комуналном уређењу градова.
СРАМОТА!:rtfm::rtfm:

_011_

Poznat
Banovan
Poruka
9.445
Onda treba da donesemo oduku da roditelji koji hoce da imaju decu, svakom detetu moraju da obezbede zasebnu sobu ili max dvoje dece na sobu ( decju ). Nema smisla drzati malu decu u stanu. A pogotovo je mucenje kada roditelji imaju 5+ dece a nemaju para da ih izdrzavaju....

Kakav opasan pas? Nasi se Tuta i Muta i uz radzu dosli na ideju da donesu zakon. Sramota. Donose zakone a nisu u stanju da ih usklade jako treba. Ako hoce takve zakone onda neka dozvole unosenje zivotinja na javna mesta. Pazi nesmes kriz park da prodjes sa psom, po keju... Kreteni!!!!!

Ајде ти лепо постави тему о деци и о условима потребним за подизање деце, па ћемо да дискутујемо о томе.