Што коментатори "свако то може" не пливају за Богојављенски крст?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zauz

Legenda
VIP
Poruka
50.505
"Пливање за Богојављенски крст је традиција која се годинама одржава 19. јануара када се обележава празник Богојављење односно слави се дан крштења Исуса Христа у реци Јордан. Пливање за Богојављенски крст уписано је у Национални регистар нематеријалног културног наслеђа Србије 14. јануара 2024."

Знате већ да на интернету постоје и такви коментатори који пишу да свако може да плива за Крст данас али негде баш на данашњи датум се не јављају.
Нема ни једног да напише "ево то сам ја" и наведе где плива да га или да их погледамо.

Не судим далеко било,не осуђујем и не пресуђујем а верујем да данас пливају професионалци који нису цивили - лекари доста упозоравају обичан народ да је ово за изузетне појединце као и ко треба да заобиђе.

Где су ти коментатори на данашњи дан и да ли пливају они који нису цивили?

Poslednja izmena:
Zar nije pre par godina jedan umro dok je plivao?
Не.

"Obdukcija poginulog Duška Đorđevića (32) iz Velikog Gradišta utvrdila je da se udavio usled utapanja u reku Dunav, nakon što je kao suvozač sleteo džipom BMW u vodu kada je krenuo da pliva za Časni krst.
Sumnja se da je do nesreće došlo kada je vozač navodno, usled neprilagođene brzine ispravio oštru krivinu i iz desne kolovozne trake prešao u levu i završio u reci.
- Obdukcija je pokazala kako je nastupila smrt Duška Đorđevića - utopio se u vodi. On na sebi nije imao nijednu telesnu povredu - kaže izvor."

https://www.blic.rs/vesti/hronika/g...anje-za-casni-krst-pa-sleteo-u-hladan/kgx3bxc

Od kad plivaju?
Moderna izmisljotina da bi se kriminalci osetili kao vernici
Sa hriscanstvom ima veze koliko i guranje auta popu kad nece da upali
Zar nije pre par godina jedan umro dok je plivao?

Хрвати баш не воле наш приступ хришћанству.

Jak minis,svaka čast svakom ko sme al posledice mogu biti fatalne a i blaze koje bi ih celi zivot lečio bio profesinalac il običan čovek.
Прошле године су неки кик боксери пливали на пример ал' имам теорију да ово није за цивиле већ озбиљне професионалце.
Savet je popiti pola litra rakije pre plivanja to ce koliko toliko pomoci da se manjom brzinom skupe krvni sudovi i tetive,misići budu elastičniji..
Далеко било каже медицина.

https://rtk.co.rs/kako-se-pripremiti-za-bogojavljensko-plivanje/

"Пливање за Богојављенски крст је традиција која се годинама одржава 19. јануара када се обележава празник Богојављење односно слави се дан крштења Исуса Христа у реци Јордан. Пливање за Богојављенски крст уписано је у Национални регистар нематеријалног културног наслеђа Србије 14. јануара 2024."

Знате већ да на интернету постоје и такви коментатори који пишу да свако може да плива за Крст данас али негде баш на данашњи датум се не јављају.
Нема ни једног да напише "ево то сам ја" и наведе где плива да га или да их погледамо.

Не судим далеко било,не осуђујем и не пресуђујем а верујем да данас пливају професионалци који нису цивили - лекари доста упозоравају обичан народ да је ово за изузетне појединце као и ко треба да заобиђе.

Где су ти коментатори на данашњи дан и да ли пливају они који нису цивили?
Nije to nista kad neko govori bezi od njega jer je u pitanju iskompleksirani nezreli narcis.
To su u sustini losi ljudi.

Тачно ал' зимски Крстовдан у БГ а за Богојављење на више локација.

За Зимски крстовдан је "витешко пливање", организација Карађорђевићи,
а Богојављенско пливање је у организацији разних друштава и институција, и такође благослов СПЦ и патријарха Порфирија

То треба да питаш њих,питам тебе о теби?
Pa rekao sam - ne znam zasto bih plivao po hladnoci ni tada ni sada, ne vidim da time nesto postižem, da time nekome (a ni sebi) pomažem.

A niti vidim da je to ikakav nacin da Bogu pokažem svoje hrišćanske vrline. Po onome što je Isus govorio, postoji mnogo boljih načina.

Pa rekao sam - ne znam zasto bih plivao po hladnoci ni tada ni sada, ne vidim da time nesto postižem, da time nekome (a ni sebi) pomažem.
Добро.
A niti vidim da je to ikakav nacin da Bogu pokažem svoje hrišćanske vrline. Po onome što je Isus govorio, postoji mnogo boljih načina.
Одакле знам,мушки пливају сваке године.

Back