Što kada bi došlo do rata između Hrvatske i Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada su Baranja, Zapadni Srijem i Istočna Slavonija bili sastavni dio Srbije? Što lažeš? To je koliko ja znam do 1918. godine bila Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija i obuhvaćala je čak i istočni Srijem odnosno dio Vojvodine sve do Zemuna.

Potvrđeno versajskom konferencijom

Srbija pobedila u ratu, oslobodila teritorije na kojima je živeo njen narod

To su bile teritorije Astro Ugarske monarhije , pre toga bile Ugarske pa Austrijske jedan period i Otomanske

Hrvata i hrvacke tu nema sem u izmišljotinama ,Zagreba i Kaptola , što Franjevaca što Jezuita

Srbija bi trenutno imala problem u sukobu sa Kosovom. Sa Hrvatskom tek ne bi imao ko ratovati. I 1991. godine vojna policija je jurila obveznike.
Uglavnom ono što bi imala vojničku vrednost, to se neće odazvati bilo čemu u šta ga vode ljudi poput Vučića, Gašića, Vulina, Brnabićke, Vučićevića i Mitrovića.
Ono što im mora odazvati po partijskoj i botovskoj liniji, mahom kad je gusto ima ravne tabane i prigovor savesti.
Žao mi je. Srbija trenutno nije sposobna za ratovanje.
Dakle ti tvrdiš da bi hipotetski u eventualnom ratu između Hrvatske i Srbije mi uspjeli skupiti više vojnika za borbu nego vi odnosno mi bi imali više uspjeha u mobilizaciji i privlačenju dobrovoljaca nego vi.

Kada su Baranja, Zapadni Srijem i Istočna Slavonija bili sastavni dio Srbije? Što lažeš? To je koliko ja znam do 1918. godine bila Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija i obuhvaćala je čak i istočni Srijem odnosno dio Vojvodine sve do Zemuna.
Baranja jeste bila deo Vojvodine, a Vojvodina se prisajedinila Kraljevini Srbiji. Nije bila deo te ciciban Trojedne kraljevine za koji niko ne zna i da postojala, ali eto pretpostavimo da jeste.
Baranju ste nam dakle oteli, odnosno komunisti su vas nagradili zbog NDH.
Zapadni Srem i istočna Slavonija su sasvim druga priča.

Da zajedno sa Baranjom, Istočnom Slavonijom i Sremom i sve je to potvrđeno na Versajskoj konferenciji

Tada je kraljevina Srbija i njena kravljevska kuća dobila tapiju na teritorije od Vardara pa do Triglava

Pravni naslednici Kraljevine Srbije uvek mogu da postave pitanje po kom osnovu im je uskraćen suverenitet i verovatno bi ga dobili ponovo u drugim geopolitičkim okolnostima, mnogo utemeljenije nego odluka Badinterove Komisije

Sa tačke prava ta odluka te komisije je u suštini ništavna a i sa pozicija ratnog prava jer Srbija nije učestvovala u ratu, nije nikome objavila rat i nije niko njoj objavio rat, naprotiv imaju samo pobunjene i separatističke teritorije

Srbija nije izgubila teroretski ni jedan rat čak je i Kumanovski sporazum vojno -tehnički sporazum

Neko je sve te procese vodio tako da uvek može reći: pa kako ranije nismo videli da smo zeznuli, auuuu kakav "nenamerni propust "
Od koga ste vi dobili tapiju na teritorije od Vardara do Triglava? Od većinskog naroda koji je živio na tim područjima sigurno niste a to je najbitnije.

Dakle ti tvrdiš da bi hipotetski u eventualnom ratu između Hrvatske i Srbije mi uspjeli skupiti više vojnika za borbu nego vi odnosno mi bi imali više uspjeha u mobilizaciji i privlačenju dobrovoljaca nego vi.
Naravno. Vas definišu duboka antisrpska osećanja, tako da vam to ne bi predstavljalo problem.
Kod nas je tu već situacija potpuno konfuzna. Trećina vas uopšte ne doživljava, trećina botuje i ima ravne tabane i vrlo rado bi poslali nekog drugog da gine. Baratalo bi se samo sa brojkama ljutih Krajišnik.

Potvrđeno versajskom konferencijom

Srbija pobedila u ratu, oslobodila teritorije na kojima je živeo njen narod

To su bile teritorije Astro Ugarske monarhije , pre toga bile Ugarske pa Austrijske jedan period i Otomanske

Hrvata i hrvacke tu nema sem u izmišljotinama ,Zagreba i Kaptola , što Franjevaca što Jezuita
Od kud tebi ideja da ta neka tobožnja Versajska konferencija ima bilo kakvu validnost? Na tim teritorijama nije živio samo vaš narod nego i naš još više.

Ne ide uopšte
Baranja, Zapadni Srem i Istočna Slavonija su sastavni deo Srbije i onoga što se danas naziva Vojvodina

Čak i ovaj poredak nije mogao to baš zanemariti pa je Erdutskim sporazumom ograničen tašnije uslovljen (da upotrebim pravilniji termin) suverenitet hrvaCke veštačke države na tom prostoru.
Od kad to, Hrvatska je bila do Zemuna.

Naravno. Vas definišu duboka antisrpska osećanja, tako da vam to ne bi predstavljalo problem.
Kod nas je tu već situacija potpuno konfuzna. Trećina vas uopšte ne doživljava, trećina botuje i ima ravne tabane i vrlo rado bi poslali nekog drugog da gine. Baratalo bi se samo sa brojkama ljutih Krajišnik.
Koja antisrpska osjećanja? Daj neke primjere.

Od koga ste vi dobili tapiju na teritorije od Vardara do Triglava? Od većinskog naroda koji je živio na tim područjima sigurno niste a to je najbitnije.

Na osnovu pobede u ratu

Austro Ugarska je izgubila rat

Od tada Srbija nije izgubila zvanično ni jedan rat već je suverenitet oduzet na ime pobunjenih teritorija tzv socijalističkih republika i onda je neka komisija rekla ok ubuduće će to biti neke države

Šta sprećava neku drugu komisiju da pita po kom osnovu i zašto je zemlji pobednici osporeno pravo pobede

Znam ja da je vama sa mozgovima formiranim u diznilendu sve ovo nepojmljivo ali to su vam jedini i stvarni fakti i nemojte sumnjati da ih neko namerno nije ostavio takvima

Od kud tebi ideja da ta neka tobožnja Versajska konferencija ima bilo kakvu validnost? Na tim teritorijama nije živio samo vaš narod nego i naš još više.

Od kuda tebi ideja da konferencija gde su se zemlje koje su pobedile u ratu dogovorile kako da urede neki prostor ispred neke komisije koja je odlučila nešto za nekoga

Ako ne vredi Versaj onda ne postoji ni jedna držva posle Versaja, a to uključuje sve kvazi države kao sadašnja hrvaCka ili neka Bosna i Hercegovina ili Severna Mekedonija...

Od kad to, Hrvatska je bila do Zemuna.

U šta ti sve veruješ

Hrvaska nikada nije ni imala neku jasno označenu teritoriju i sva istorija vezana za hrvaCku i hrvate je čist konstrukt sa ciljem destabilizacije ovog prostora
Vaša uloga je da pravite problem

Zato ste stvoreni i napravljeni

Ime izvučeno iz istorije i od dronjaka raznih naroda katoličke vere Nemci su stvorili Hrvate

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back