Što kada bi došlo do rata između Hrvatske i Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Stefan2828

Ističe se
Banovan
Poruka
2.099
Što kada bi došlo do rata između Hrvatske i Srbije? Tko bi imao prednost u naoružanju Srbija sa onim što je nabavila uglavnom iz Rusije i Kine ili Hrvatska sa onim što je kupila od Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Francuske, Turske i Finske a to su borbeni helikopteri marke Kiowa, topnički sustav višecjevnih raketnih bacača marke Himars, borbeni oklopnjaci marke Bradley, tenkovi marke Leopard, borbeni avioni marke Rafal, sustav protuzračne obrane marke Misal, borbeni dronovi marke Bayraktar, borbeni oklopnjaci marke Patria? Osim toga koja strana bi imala bolji odaziv što se tiče mobilizacije i dobrovoljaca odnosno da li bi Hrvati radije ratovati protiv Srba ili bi Srbi radije ratovati protiv Hrvata?

Nema od toga ništa

Nema Srbija šta da ratuje sa hrvatskom

Kada se bude pravila nova arhitektura sveta vratiće se lepo na 19918 pa da se vidi ko je šta uneo u državu, srbima srpsko, hrvatima hrvaCko

Ostali lepo ako im se dopada mogu kod patrona u Zapadnu EUropu pa da tamo grade bolje svet

Ako bi tzv hrvacka pokušala da napadne Srbiju bilo u Bih ili CG ili na KiM pa videli su kako su prošli kada su podigli bili borbenu gotovost na početku Ukrajinske bitke pre gotovo 3 godine

Došao dron, USA nije ni reagovala

Možda uputila zahvalnicu onome ko ga je poslao

I kad god se hrvati uzvrpolje parkira se neka USA flota ili nosač aviona u neku jadransku luk u Dalmaciji

Nema od toga ništa

Nema Srbija šta da ratuje sa hrvatskom

Kada se bude pravila nova arhitektura sveta vratiće se lepo na 19918 pa da se vidi ko je šta uneo u državu, srbima srpsko, hrvatima hrvaCko

Ostali lepo ako im se dopada mogu kod patrona u Zapadnu EUropu pa da tamo grade bolje svet

Ako bi tzv hrvacka pokušala da napadne Srbiju bilo u Bih ili CG ili na KiM pa videli su kako su prošli kada su podigli bili borbenu gotovost na početku Ukrajinske bitke pre gotovo 3 godine

Došao dron, USA nije ni reagovala

Možda uputila zahvalnicu onome ko ga je poslao

I kad god se hrvati uzvrpolje parkira se neka USA flota ili nosač aviona u neku jadransku luk u Dalmaciji
Ako se vraća na 1918. onda Vojvodina ide van Srbije.

Ako se vraća na 1918. onda Vojvodina ide van Srbije.

Ne ide uopšte
Baranja, Zapadni Srem i Istočna Slavonija su sastavni deo Srbije i onoga što se danas naziva Vojvodina

Čak i ovaj poredak nije mogao to baš zanemariti pa je Erdutskim sporazumom ograničen tašnije uslovljen (da upotrebim pravilniji termin) suverenitet hrvaCke veštačke države na tom prostoru.

Ne ide uopšte
Baranja, Zapadni Srem i Istočna Slavonija su sastavni deo Srbije i onoga što se danas naziva Vojvodina

Čak i ovaj poredak nije mogao to baš zanemariti pa je Erdutskim sporazumom ograničen tašnije uslovljen (da upotrebim pravilniji termin) suverenitet hrvaCke veštačke države na tom prostoru.
Koliko znam, Vojvodina je ušla u sastav Srbije 1918. Beše, Velika narodna skupština ili tako nekako je odlučila tog novembra.

Srbija bi trenutno imala problem u sukobu sa Kosovom. Sa Hrvatskom tek ne bi imao ko ratovati. I 1991. godine vojna policija je jurila obveznike.
Uglavnom ono što bi imala vojničku vrednost, to se neće odazvati bilo čemu u šta ga vode ljudi poput Vučića, Gašića, Vulina, Brnabićke, Vučićevića i Mitrovića.
Ono što im mora odazvati po partijskoj i botovskoj liniji, mahom kad je gusto ima ravne tabane i prigovor savesti.
Žao mi je. Srbija trenutno nije sposobna za ratovanje.

Što kada bi došlo do rata između Hrvatske i Srbije? Tko bi imao prednost u naoružanju Srbija sa onim što je nabavila uglavnom iz Rusije i Kine ili Hrvatska sa onim što je kupila od Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Francuske, Turske i Finske a to su borbeni helikopteri marke Kiowa, topnički sustav višecjevnih raketnih bacača marke Himars, borbeni oklopnjaci marke Bradley, tenkovi marke Leopard, borbeni avioni marke Rafal, sustav protuzračne obrane marke Misal, borbeni dronovi marke Bayraktar, borbeni oklopnjaci marke Patria? Osim toga koja strana bi imala bolji odaziv što se tiče mobilizacije i dobrovoljaca odnosno da li bi Hrvati radije ratovati protiv Srba ili bi Srbi radije ratovati protiv Hrvata?
ti si maleni ratni huskac koji nije spoznao a kako stvari stoje i nece nikada nikakvu visu vrednost u zivotu

Srbija bi trenutno imala problem u sukobu sa Kosovom. Sa Hrvatskom tek ne bi imao ko ratovati. I 1991. godine vojna policija je jurila obveznike.
Uglavnom ono što bi imala vojničku vrednost, to se neće odazvati bilo čemu u šta ga vode ljudi poput Vučića, Gašića, Vulina, Brnabićke, Vučićevića i Mitrovića.
Ono što im mora odazvati po partijskoj i botovskoj liniji, mahom kad je gusto ima ravne tabane i prigovor savesti.
Žao mi je. Srbija trenutno nije sposobna za ratovanje.
prvo i pre svega moras da budes upucen u bilo sta da bi pricao o bilo cemu
inace je to blebetanje i lupetanje tipa dzordzi ima misljenje o svemu '

Ne ide uopšte

Kada su Baranja, Zapadni Srijem i Istočna Slavonija bili sastavni dio Srbije? Što lažeš? To je koliko ja znam do 1918. godine bila Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija i obuhvaćala je čak i istočni Srijem odnosno dio Vojvodine sve do Zemuna.

д'извнеш, да си нормалан овакву тему не би отварао. :roll:
Zašto ja ne bi ovakvu temu otvarao? Nisam rekao da će se to desiti ili da bi ja volio da se to desi. Samo sam hipotetski pitao. A onda su po običaju trolovi navalili komentirati stvari koje nemaju veze sa temom i počeli lupetati o 1918. godini, o Kosovu, i slično. Moderatori bi tribali biti strožiji prema tim likovima poput Nataše Rostove. Nataša Rostova krši pravila foruma.

Koliko znam, Vojvodina je ušla u sastav Srbije 1918. Beše, Velika narodna skupština ili tako nekako je odlučila tog novembra.

Da zajedno sa Baranjom, Istočnom Slavonijom i Sremom i sve je to potvrđeno na Versajskoj konferenciji

Tada je kraljevina Srbija i njena kravljevska kuća dobila tapiju na teritorije od Vardara pa do Triglava

Pravni naslednici Kraljevine Srbije uvek mogu da postave pitanje po kom osnovu im je uskraćen suverenitet i verovatno bi ga dobili ponovo u drugim geopolitičkim okolnostima, mnogo utemeljenije nego odluka Badinterove Komisije

Sa tačke prava ta odluka te komisije je u suštini ništavna a i sa pozicija ratnog prava jer Srbija nije učestvovala u ratu, nije nikome objavila rat i nije niko njoj objavio rat, naprotiv imaju samo pobunjene i separatističke teritorije

Srbija nije izgubila teroretski ni jedan rat čak je i Kumanovski sporazum vojno -tehnički sporazum

Neko je sve te procese vodio tako da uvek može reći: pa kako ranije nismo videli da smo zeznuli, auuuu kakav "nenamerni propust "

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back