Što je* mišići atrofiraju ako se ne održavaju, kako idu treninzi kod vas, jel trenirate nešto?

Rising star

Zainteresovan član
Poruka
494
Obično kad je leto ili kad završim prvi semestar na faksu iskoristim vreme da treniram jer mi ovako oduzima dosta vremena, pošto sam najviše fokusiran na mišićnu masu tj na bodibilding i streetworkout. Kako ide vežbanje kod vas jel trenirate nešto, pre svega pitanje za muški deo. Nekad se smorim kad imam malo više obaveza oko faksa jer znam da posle 2-3 nedelje neaktivnosti počnem polako da slabim i da se smanjujem.

Дан без тренинга не сматрам даном...То јест као да га нисам ни завршио, пошто имам такође доста обавеза, а обожавам тренирати, још као тинејцер сам направио своју кућну теретану, само сам је са годинама реновирао и што се каже рефрешовао мало са новим алатима...Није ништа превелико велика али за своје потребе сасвим океј... :super:

Дан без тренинга не сматрам даном...То јест као да га нисам ни завршио, пошто имам такође доста обавеза, а обожавам тренирати, још као тинејцер сам направио своју кућну теретану, само сам је са годинама реновирао и што се каже рефрешовао мало са новим алатима...Није ништа превелико велика али за своје потребе сасвим океј... :super:
Ti bar voliš da treniraš ja to radim čisto kao fizička aktivnost (zbog zdravlja), a i da bi održao mišićnu masu ili eventualno dodao. Volim da budem jak i mišićav 😁

Ако ти је генетика лоша(као код мене) мора се тренирати јако и без непотребних пауза (Фрее дау)
Наравно, не ваља ни радити 7/7, него кажеш за непотребне паузе да се избаце...
Ево на пример ја тренирам на фазон 4 дана тренинга, 1 дан пауза и тако стално, нису увек исти дани и онда ђи дође занимљивије некако...

Obično kad je leto ili kad završim prvi semestar na faksu iskoristim vreme da treniram jer mi ovako oduzima dosta vremena, pošto sam najviše fokusiran na mišićnu masu tj na bodibilding i streetworkout. Kako ide vežbanje kod vas jel trenirate nešto, pre svega pitanje za muški deo. Nekad se smorim kad imam malo više obaveza oko faksa jer znam da posle 2-3 nedelje neaktivnosti počnem polako da slabim i da se smanjujem.
Do 60 te samo kolektivni sportovi,jutarnja gimnastika i trcanje. Od 60 te sam dodao specificne vjezbe za odrzavanje misicne mase ( malo tegovi vise resistance trening) a od 65 i vjezbe mobilnosti i balansa. Uglavnom svaki dan sam fizicki aktivan od toga 3 dana bas Jakog intenziteta. Eto zao mi je sto ne mogu vise da igram fudbal i sl jer nemam potrebnu brzinu ali i dalje imam snagu i izdrzljivost na kojoj ce mi pozavidjeti svako mladji ono tezine oko 85 kg.

samo gradjevina srbina spasava 💪

Back