Stiže novi način punjenja telefona, evo kojom brzinom dobijamo punu bateriju

acabg

Elita
Poruka
18.493
Brzina punjenja baterije će uskoro preći na novi nivo, a očekuje se i povećanje kapaciteta baterija u telefonima.

Proizvođači su počeli sa kreiranjem, a neki već planiraju da implementiraju nove tehnologije brzog punjenja baterije. Uskoro nas očekuju punjači snage do 300W.

Tokom predstojećeg perioda, brzo punjenje baterija od 300W bi na svoje telefone trebalo da implementiraju kompanije OnePlus, Realme, Oppo i druge.

Pored povećanja brzine punjenja, očekuje nas i veći kapacitet baterija. Tako će mnogi proizvođači umesto dosadašnjih 5000mAh, koristiti baterije od 5500mAh.

Upravo bi OnePlus 12 serija mogla da donese brzinu punjenja baterije od 300W, što znači da bi u teoriji telefon trebalo da se od nula do 100% napuni za 10 minuta ili manje.

Ostaje da se vidi da li će proizvođači raditi i na poboljšanju trajanja, odnosno životnog veka baterija i njihovih performansi.

https://www.b92.net/tehnopolis/vest...-kojom-brzinom-dobijamo-punu-bateriju-2309908
 
Ahm....Samo.....Da li to resava probleme ili stvara druge? Elem-kupio ja pre nekog vremena smartwatch. I nappunio ga prvi out, sta znam 5-6 sati....I drzala baterija nesto kratko-4-5 sati....Punio preko XIaomijevog punjaca, preko PCja, itd-isto drzala baterija...Sad ga napunio preko Power Banka-slucajno ostalo preko noci i malo ujutro i evo baterija 3 dana-jos se nije ispraznila...
Kontam-manji napon punjenja ali sporije punjenje-duze drzi bbaterija...
 

Back
Top