Stitna... Cvoric... Limfne zlezde..

japaja34

Početnik
Poruka
39
Pozdrav svima. Ako procitate moje prethodne postove videcete kakav sam lik sto se zdravlja tice.. Hipohondrije ne manjka. Danas sam bio na UZ mekih tkiva vrata i izasao sam, blago je reci sokiran, znoj je lio sa mene, potpuno bunilo. Dakle, pre 3 meseca na uz stitne dok sam lezao na endokrini zbog secera mi je nadjen cvoric na stitnoj. Endokrini hirurg je rekao da je premali za bockanje i da se samo prati. I evo, posle 3 meseca imam oteklih nekoliko limfnih zlezdi na vratu. Dr koja je radila uz je pricala o nalazu, pola nisam slusao cim je spomenula da ne moze da tvrdi da je benigno... Tada mi se srusio plafon na glavu. Kako gurati sa takvim saznanjem? Kontrola endokrinologa je trebala da bude sutra ali su je pomerili za 04.02. Tada treba da odnesem silne nalaze. Ja sada be mogu da docekam tu kontrolu, a sa druge strane se plasim. Predlozen mi je pregled hematologa. Da li odmah sutra da idem? Da li da sve krenem odmah sutra? Ne znam da li da popijem jedno 5 bromazepama sada.. Nisam nacisto..

Ih onda bih ja trebala biti stalno na Bromazepamima :D
Moje limfne žlijezde na vratu se aktiviraju bukvalno pri svakoj upali bilo gdje u organizmu. Limfni čvorići i služe tome, da reaguju ako primjete "napad" virusa ili bakterije. Nekome jako (kao meni) nekome nikako, tj. nevidljivo i ne mogu se opipati. Malo te je neka prehlada sigurno uhvatila. Neće te bockati, uradiće ti scintigrafiju štitne žlijezde (brz i bezbolan proces, malo će ti ubrizgati u venu tekućine koja će ti obojiti krv) i nalaz će biti odličan, na bockanje nećeš ići. Opusti se.

Evo, moj posljednji problem sa limfnim žlijezdama na vratu. 27.12. dobijem temperaturu, odmah visoku, sutradan odem dr, kažem temperatura koju teško obaram, boli me vrat, limfe otečene. Kaže, vidim..daću vam antibiotik. Da ne detaljišem sada sa svim dešavanjima u prvih 6 dana-temperatura svih 6 dana, u međuvremenu uključe još jedan antibiotik, crp izuzetno visok, uključe i treći antibiotik. Vrat, tj. limfe na vratu sve vrijeme otečene i bolne a kroz silne preglede i dijagnostiku ustanove da je upala mokraćnih kanala :D Ok, moji vojnici limfne žlijezdice su na vrijeme reagovale.

Boze, da li je realno da neko ovako potone za jedan jedini dan. Uz sve lekare cu obavezno da ukljucim i psihijatra ker ovo definitivno nije normalno kako se ja osecam trenutno. Malopre sam ustao iz kreveta, prespavao i prelezao ceo dan, kontam da sam zavrsio karijeru i da je to to.. Trenutno nema toga sto bi me trglo iz ovoga. Ja def nisam normalan.

Boze, da li je realno da neko ovako potone za jedan jedini dan. Uz sve lekare cu obavezno da ukljucim i psihijatra ker ovo definitivno nije normalno kako se ja osecam trenutno. Malopre sam ustao iz kreveta, prespavao i prelezao ceo dan, kontam da sam zavrsio karijeru i da je to to.. Trenutno nema toga sto bi me trglo iz ovoga. Ja def nisam normalan.
ма сачекај тај 4.2. и не мисли, ако је могуће, је ли бенигно или није.
не капирам зашто је доца на ту тему коментарисала, ако не може ништа конкретно да каже.

ниси једини са чворићима на штитној.
имам их од 26 године, што ће рећи више од 30 година. :aha:

п.с. реално је да потонеш, ако утрипујеш нешто без основа.

Znam.. I u bolnici su mi rekli da cvorice na stitnoj ima ogroman broj ljudi i da nije nista nenormalno. Medjutim, blago mi je bio povisen kalcitonin (gornja granica 10, ja imao 14), naravno ja pocinjem da guglam i krece tragedija u glavi. I evo sada dolazimo do ovog stadijuma. Tesko cu se ja sam izboriti sa ovim. Sutra idem kod hematologa da vidim sta ce on reci.. Ali mi psihijatar ne gine..

Znam.. I u bolnici su mi rekli da cvorice na stitnoj ima ogroman broj ljudi i da nije nista nenormalno. Medjutim, blago mi je bio povisen kalcitonin (gornja granica 10, ja imao 14), naravno ja pocinjem da guglam i krece tragedija u glavi. I evo sada dolazimo do ovog stadijuma. Tesko cu se ja sam izboriti sa ovim. Sutra idem kod hematologa da vidim sta ce on reci.. Ali mi psihijatar ne gine.
tebi bolje da ne guglaš, jer sad tražiš samo ono što si utripovao. :fdlan:

Back