Da vidimo da li sam razumeo...
Toplotna inercija oklopa ti je pozeljna, ali nisam siguran da ti je pozeljna veci toplotni kapacitet gasa koji je radni gas...uvodim termin radnog gasa zato sto je stirling motor zatvoren sistem, tj unutra je neki gas, ne mora biti vazduh moze biti bilo sta, ne ulazi ne izlazi..
Da li je za veliku povrsinu , razmensku povrsinu bolje da ti je toplotni koeficijent radnog gasa veci? Meni se cini da ti treba vrlo mali MASENI toplotni koeficijent radnog gasa...
Dalje, pitanje...rad obavlja samo radni , zaptiven klip, zeleni klip, dok zaklonska pena, pozeljno je da bude dobar izolator, koliko sam shvatio i lagana , to nisam siguran , moze masa mozda i da pomogne, ali nek bude lagana.....?
Sto je veca razmenska povrsina, imamo vecu promenu ravnoteznog radnog pritiska radnog gasa, tj vecu promenu pritiska na radni zeleni klip.
E sad me interesuje, kako to da se klip okrece 20Hz, tj da je toliko brza promena pritiska u zelenom radnom klipu...ili sam ja nesto omasio...
Tolika brza promena temperature inace dobrog izolatora, gasa , a izolator navodim zato sto gas je u kontaktu sa grejnim i rashladnim povrsinama samo u molekulskoj debljini a ostalo je provodnost sto znaci izolacija ako je vazduh....
Taj deo mi nije jasan...kako spojiti relativnu slabu provodljivost vazduha i 20 ciklusa stirlingovog motora u sekundi...
Toliko za sada od pitanja..