Miss032_where2
Aktivan član
- Poruka
- 1.009
Ok ja predpostavljam dahoces u medicinuu?? Ako zelis to mozes da se kvalifikujes za toliko stipendija neke od njih cak i ne moras da vracas ako napravis dogovor sa njima tj davaocima stipendiije kao naprimer da pomazes u svojoj struci zemljama u razvoju itd ima dosta opcija. Ja znam da je za Harvard 36.000 dolara ako si u medicini Jhon Hopkins je takodje savrsen izbor svi privatni fakulteti su preko 30.000 dolara i sve skole nude finansijsku pomoc kao npr Harvard ali njihov uslov je da ulozis koliko maximano mozes samo ne znam kako bi to bilo u tvom slucaju jer zivis u srbiji jer oni bi definitivno trazlili nesto kao osiguranje kucu ili bankovni racun. Ako zelis da ides u medicinu predlazem da pre med budes na nekom drugom faxu ali takodje bi trebao da ima impresivni status i onda posle testa za med school na kome bi morao da dobijes preko 35 za vecinu tih skola sto bi znacilo da budes medju prvih 5 i da imas impresivan rezame da si se bavio korisnim stvarima u vezi tvoje struke dobrovoljan rad je uvek plus,research i da jednostavno obecavas jako jako dosta da u tebi vide veliki potencijal. Medicinske skole itd imaju isti minimalni standard samo su neke bolje...verujem da sam prilicno dobro upucena i da koji college pogadjas je manje vise vazno vec uglavnom zavisi od tebe bolji su tezi i zahtevniji ali svi uglavnom kazu da je to ipak laksi deo procesa jer neverovano teze je tokom perioda rezidencije itd ..tako da engleski moras da razumes i pricas kao primary. Ako treba neki detaljniji info let me know.