Pozdrav prelistavao sam forum i google ali nigde zadovoljavajuceg odgovora na ovu temu.Kome za obratiti u vezi stipednija za UK, treca sam godina na FPN i zanimaju me postdiplomske odnosno postgraduate studije.Imajuci u vidu ovu krizu i citavu situaciju,vidim da je sve teze dobiti ikakvu stipendiju a da stvar bude jos gora British Council otvoreno kaze da nema pojma o stipedijma tj situacija je bila bolja dok su imali bibloteku pa je bilo seminara o tim tim stipendija.A u Britanskoj amabasadi vracaju na taj isti Britsh Council
.
Dakle ako neko ima neka saznanja kome se ovde u Srbiji obratiti u vezi toga (dakle ne fakultetu direktno) neka uputi.
Dakle nije bitno da li parcijalno pokrivaju skolovanje ili kompletno, samo neki evro da uzmem da ne placam sam celo skolovanje.
Hvala puno
British Council kao institucija ne stipendira nikoga, nije im to praksa. Na njihovom sajtu se na linku stipendije povremeno pojave obavestenja u vezi sa stipendijama raznih univerziteta u Engleskoj, ali to su gotovi programi na koje mozes da se prijavis i ako ispunis kriterijume dobices pare, znaci u tom slucaju ne mozes da biras program.
Inace kolko znam British council nema biblioteku u Beogradu pa vec godinama, bila je valjda neka u Novom Sadu (?) ali ne znam sta se s tim zbilo
Britanska vlada daje civning stipendije, ali to nije za studente nego za usavrsavanje - da bi dobio stipendiju civning za master/phd treba da imas 2 god minimum iskustva u struci i razlog zbog kojeg hoces na usavrsavanje itd. imas sve na sajtu...
Sto se Srbije tice.... uh, u pogresnoj se crkvi molis...
Postoje stipendije Fonda za mlade talente, ali taj konkurs je prepun neregularnosti i ne moze se na njega osloniti... probaj u svakom slucaju i to
U zavisnosti od tvoje struke mozda bi moguce bilo da nadjes neku firmu odavde koja bi te sponzorisala i koja bi te eventualno onda uzela da radis za njih... ovo je opet skoro pa nemoguce ali probaj i to
Takodje: privredna komora Srbije... nije obecavajuce ali mozda moze nesto da se pogura... sve zavisi od toga sta ti studiras i sta bi dalje
postoje i programi razmene kao sto su tempus i erazmus ali to je deseta stvar, to nisu postdiplomske, ali jeste placeno studiranje ali opet zavisi sta te zanima...
Skolovanje u Engleskoj je basnoslovno i neopravdano skupo, mislim da je u Americi malo bolja situacija, tj. veca je ponuda, sarolikija, pa se nadje nesto i za nas siromahe, ali ako te ne zanima USA razumem
Evo jos ova dva sajta pogledaj, mozda nadjes nesto zanimljivo i korisno:
http://www.ossi.rs/
http://www.serbiancityclub.org/en/pages/about_us
Ako imas jos neko pitanje izvoli... and good luck!