Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Moze li mi neko reci da li postoji republicka stipendija na osnovu uspeha sa takmicenja i slicno, neka stipendija za talentovane ucenike...
Kada i sta mi treba da bih konkurisao?
Moze li mi neko reci da li postoji republicka stipendija na osnovu uspeha sa takmicenja i slicno, neka stipendija za talentovane ucenike...
Kada i sta mi treba da bih konkurisao?
Imas vrlo interesantnu knjigu vodic kroz univerzitet sve o upisu i mogucnostima studija. Knjiga o STIPENDIJAMA i studentskim kreditima zove se studentski vodic mozes da je kupis u knjizari PLATO tu ces detaljno sve da prociras. (simbolicna je cena 100 din).
Sto se tice republicih stipendija imas onu koju raspisuje ministarstvo Nauke i sporta u Zahmuskoj. Za nju ti treba valjda svedocanstvo i overene kopije diploma s takmicenja od republickog pa nadalje. Za fakultet ne znam sta ti treba valjda indeks mozes da se raspitas... Ta stipendija iznosi 3000 za srednjoskolce 4800 za studente i ne znam kolko je za postdiplomce. Ako si neki jak baja pa imas nagrade sa medjunarodnih takmicenja tipa Olimpijada onda imas posebnu stipendiju za to koja za srednjoskolce iznosi 5000!!! E da umalo da zaboravim, za ovu prvu moras da polazes neke testove inteligencije i sposobnosti ali je strava to sto kad jednom polozis onda treba ssamo da odrzavas prosek iznad tamo propisanog i imas stipendiju do kraja skolovanja