Stipe Mesić ratni zločinac?

RSmusliman

Domaćin
Poruka
3.743
Борачка организација Републике Српске /БОРС/ сматра да судски треба утврдити каква је била улога Стјепана Месића, као предсједника хрватског Сабора у етничком чишћењу Срба из некадашње Републике Српске Крајине.
Инфо | 16:20 13/10/2009 | Извор: СРНА

Реагујући на Месићеву изјаву да Србима не треба дозволити да на дијелове растуре БиХ, БОРС у саопштењу, истиче да је предсједник Хрватске последњи који има право да ишта говори о Србима, о РС , а поготово о томе шта је добро за БиХ и њене народе.

"Да има правде, Месић би одавно сједио у Хагу са оптуженим хрватским генералима и имао прилику да објасни шта се то десило са Србима из Хрватске, али и Србима из западних дијелова РС током агресије хрватске војске и полиције на вјековна српска огњишта", наглашава БОРС.

БОРС подсјећа да је Месић заборавио да је последња особа која има право да говори о БиХ и дешавањма у њој, јер је управо он, као предсједник Предсједништва СФРЈ имао прилику да сачува тадашњу Југославију и БиХ и тако спријечи крвопролиће.

"Управо је Месић, као један од кључних чланова руководства Хрватске учествовао у креирању сукоба у БиХ, јер је Хрватској требао рат, односно признање и самосталност", закључује БОРС.

Хрватски предсједник Стјепан Месић је за агенцију ДПА рекао да "Србима не треба дозволити да подијеле Босну" .

Он је оптужио Србе у БиХ да желе да "униште своју босанску баштину и једино желе да буду повезани са својим сународницима у сусједној Србији".


http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=10397
 
Наравно, требало би да почну од Месићеве изјаве да ће сви Срби у Хрватској под један кишобран стати.

Мислим, зашто оно беше Шешељ у Хагу? Вербални деликт? Говор мржње?

Зар том Месићу не могу, ако ништа друго, бар ТО да накаче?

У Хаг, него шта! :rtfm:
 
Poslednja izmena:
Ijuju a Mesićeva žena srpkinja, da vam otkrijem tajnu!
To нема везе и од ратног злочинца Анте Павелића супруга је била јеврејка па га то није спречавало да чини злочине.
Најбоље је да истражни органи прикупљају доказе против Месића и ако процене да постоји сумња да је почињен ратни злочин Јавно тужилаштво поднесе кривичну пријаву.
Злочин као и сам злочинац не познају поделу на нације и вере као ни на полове нити имовинско стање.Због поштовања према жртвама сваки злочинац који је починио злочин поготово у рату треба да се појави пред лицем правде.
 
Mesic je daleko od idealnog drzavnika-predsednika (takav je bio samo 1 :mrgreen:), ali s obzirom na danasnju kvalitetu balkanskih politicara on je sasvim ok.

Naravno da je njegova uloga u razbijanju SFRJ bila znacajna i s nase strane gledajuci (tada) negativna, ali u opstoj nacional-sovinistickoj atmosferi na celom Balkanu bilo bi i cudno ocekivati da se drzi bilo koje druge strane osim svoje, na kraju krajeva, isti bi rezultat bio i ovako i onako.

Takodje, danas niko ne mrzi i ne prezire SFRJ kao nasi nacionalisti, pa bi onda logicno bilo da onaj koji je po njima najzasluzniji za njeno rasturanje kod istih ima plus punkte.

Hrvatska ima predsednika koji radi na normalizovanju odnosa sa Srbijom, koji ne ide na Bleiburg ali je zato svake godine u Jasenovcu, to je pozitivna stvar, ne negativna, iako je i na Bleiburgu bilo dosta njih koji nisu okrvavili ruke.

Treba biti realan.

Kad bi Hebrang postao predsednik RH tad bi video kako je Stipe bio super.

 
Poslednja izmena od moderatora:

Back
Top