Stilizacija grba i zastave Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Стварно врхунски ;):

Извор:
https://forum.krstarica.com/showthr...ике-Србије?p=20024332&viewfull=1#post20024332

Ova nakarada u prilogu koju je kreirala destruktivna stranka kao kombinaciju naše trobojke sa grbom i EU zvezdicama mi pre liči na neki tuki koji upada u rupetinu nastalu nakon teške redaljke.

A kada pogledam ima surove podudarnosti u realnosti

[/QUOTE=Uros985;20914703]Evo još jednog "spleta" evropskih i srpskih znamenja... :)

evropskikoraknewsletter-1.jpg

Lepo je videti zastavu Srbije među evropskim zvezdicama ;)[/QUOTE]

Ova nakarada u prilogu koju je kreirala destruktivna stranka kao kombinaciju naše trobojke sa grbom i EU zvezdicama mi pre liči na neki tuki koji upada u rupetinu nastalu nakon teške redaljke.

A kada pogledam ima surove podudarnosti u realnosti

[/QUOTE=Uros985;20914703]Evo još jednog "spleta" evropskih i srpskih znamenja... :)

evropskikoraknewsletter-1.jpg

Lepo je videti zastavu Srbije među evropskim zvezdicama ;)
[/QUOTE]

obican stranacki grb i nista vise

Dokon pop i jarice krsti, pa tako i ti i ovaj sto ga citiras, a i onaj, majke li mu ga, kome je palo da mi dira petokraku i onu trobojku sa pravim i logicnim rasporedom krvi palih boraca, vazduha i neba :kafa:

Ovo nije jedino značenje boja na zastavi. Odnosno, mi i nemamo zvanično značenje ja mislim...

Ima i ono gde je bela boja mleko npr. Crvena zemlja i sl.
Da, i to nema veze sa rasporedom boja na samoj zastavi... :)

Cesto menjanje drzavnih simbola samo odaje nestabilnu a i labilnu vladavinu... ko god dodje na vlast on nesto brlja, posto nista pametno drugo ne ume uraditi...

Slažem se. Ali to ovde nije posredi...

Naprotiv, posredi je potpuno obrnuta situacija.

Pitanje državnih simbola je upravo jedno od retkih pitanja koje se obavlja nevezano za smenu vlasti.
Pogledajmo samo kad je doneta preporuka o državnim simbolima (2004), pa ustav (2006), pa zakon (2010. ja mislim) i na kraju uredba vlade o izvorniku državnih simbola... Dakle, ovo su tri vlade ako se ja ne varam, a stvar je tekla svojim tokom bez obzira na sve...

Na kraju, tradicionalni državni simboli nisu menjani. Oni su dobili samo svoju konačnu stilizaciju - jer je nisu imali . Prva stilizacija iz 1882. u boji ne postoji (sačuvana), a radna verzija iz 2004. je bila privremeno rešenje i ima dosta grešaka i nepravilnosti...

Sad je sve na svom mestu. Državni simboli su nam dobili moderan i dostojanstven izlged za naredne vekove! :D

Slažem se. Ali to ovde nije posredi...

Naprotiv, posredi je potpuno obrnuta situacija.

Pitanje državnih simbola je upravo jedno od retkih pitanja koje se obavlja nevezano za smenu vlasti.
Pogledajmo samo kad je doneta preporuka o državnim simbolima (2004), pa ustav (2006), pa zakon (2010. ja mislim) i na kraju uredba vlade o izvorniku državnih simbola... Dakle, ovo su tri vlade ako se ja ne varam, a stvar je tekla svojim tokom bez obzira na sve...

Na kraju, tradicionalni državni simboli nisu menjani. Oni su dobili samo svoju konačnu stilizaciju - jer je nisu imali . Prva stilizacija iz 1882. u boji ne postoji (sačuvana), a radna verzija iz 2004. je bila privremeno rešenje i ima dosta grešaka i nepravilnosti...

Sad je sve na svom mestu. Državni simboli su nam dobili moderan i dostojanstven izlged za naredne vekove! :D

Da.. da... u svoj sreci i radosti od iole normalnog drzavog simbola, dobili smo smejuriju koja asocira na papagaja...

Posto ja nisam cuo za heraldiku , tj. da ima skola za takve, nego neki dokoni mamini i tatini sinovi,
da bi komsinici Mici pokazali kako umeju da crtaju, iz nekog cudnog razloga im dato da se zahebavaju sa
drzavnim simbolima koji su izgedali pristojno...

Poslednja izmena:
Грб на који су ”противници без аргумената” напаљени (а при томе преко германизованог Грб-а чувају српску традицију) изгледа мање више овако:

Извор: http://www.dodaj.rs/f/18/y7/1ejpScps/kral.png

Pa ja nisam corav... ovo ne lici na papagaja.. nego sta je ono autor hteo reci? :think:

Dokon pop i jarice krsti, pa tako i ti i ovaj sto ga citiras, a i onaj, majke li mu ga, kome je palo da mi dira petokraku i onu trobojku sa pravim i logicnim rasporedom krvi palih boraca, vazduha i neba :kafa:

Daleko od toga da sam heraldičar, ali ovo mi se čini toliko smešna argumentacija, da nije ni čudo što niko od ovih koji se razumeju, ne komentariše...

Грб на који су ”противници без аргумената” напаљени (а при томе преко германизованог Грб-а чувају српску традицију) изгледа мање више овако:

Извор:
http://www.dodaj.rs/f/18/y7/1ejpScps/kral.png
ГУСАР/форум крстарица
https://forum.krstarica.com/showthr...ике-Србије?p=20773602&viewfull=1#post20773602

I ti sad prebacuješ neonacistima kako je neprirodno to da se forsiraju germanizovani grb... Gubiš vreme...

A kad i samo pogledali kljun orla na Nedićevom grbu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back